fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Daniella’s kroeshaar verhaal; over kapsels, krullen en kroes gaan

daniellaDe antwoorden:

Ik doe een MA in international development policy met als specialisatie Peace and Conflict Resolution at Duke University in Durham North Carolina.  Dat duurt 2 jaar. Een onderdeel daarvan is stage. Ben geselecteerd om het in Geneve te doen (very competive) . De stage duurt 3 maanden, dus august ga ik terug voor mijn laaste jaar.

Ik ben een project assistant with the Geneva Forum dat is een joint initiatief van de UNIDIR (United Nations Institute for Disarmament Research), QUNO (Quaker United Nations Office, Geneva) en PSIS (Programme for Strategic and International Security Studies University of Geneva) Mijn main responsibilities zijn  research on disarmament and small arms issues, organizing of meetings and seminars, outreach, promoting implementation of arms control and  disarmament agreement ,interaction with government missions to the United Nations, international organizations, NGO’s etc.

Ik ben een officier in het Nationaal Leger van Suriname en werkzaam op het ministerie van Defensie als Staf  Internationale Betrekkingen op het bureau Defensie Strategic Planning and Education. Ik hoop na mijn opleiding mij verder te verdiepen in (Internationaal ) Defensie management, planning en beleid en also mijn krachten geven aan sranan

Mijn vriend had er geen moeite mee. Hij is ook natural met vlechtjes  dus dat lukt prima

Hoe droeg Ik mijn haar? Nadat ik het heb geknipt: eerst in extensions (2 maanden) en daarna twists. Na een maand maakte ik het los en droeg gewoon 4 mooie owma vlechten (de amerikanen vonden het mooi hoor) en na twee weken rust weer twist erin

Wel in Suriname vroeg men me waarom ik mijn mooi lang haar heb geknipt en dat ik het nooit vol ga houden (ik hou nl van opgestoken haar). In de US vond men het apart, maar veel mensen dragen hun haar natural. De vraag werd wel vaak gesteld waarom ik mijn haar niet kam  als van  die en die (dames met gerelaxed haar). Men raakte het ook aan en was vaak verbaast dat het zo zacht is en lang (je weet ons haar krimpt in)

Tot nu toe positive reacties hoor, de negative zijn zo weinig dat ze in het niet verdwijnen. In de US en Suriname denk ik dat veel mensen glad haar nog de norm vinden van beschaafd, maar ik moet zeggen dat het aantal mensen dat natural nice vindt ook groeit. Belangrijk is dat je haar netjes moet zijn, glad or kroes. Als het keurig is vindt iedereen het mooi. Stewardessen in de US lopen nappy en wie een ernstige CNN watcher is zal merken dat twee reporters hun haar continu in vlechtjes hebben (ook al is het extensions, dat was enkele jaren ongehoord)

De US bevalt hoor, hard studeren  but it pays off. wat ik zeker mis van sranan : mijn familie, vrienden, het eten. Social life. In de US ben je op je zelf aangewezen en vrienden maken gaat niet zo gemakkelijk. Gewoon aanpassen en blijven herrineren dat je daar bent voor een hoger doel.

Geneve  (social) is vreselijk saai op het moment, maar we zijn er pas en moeten onze draai nog vinden. In de zomer gonst het van activiteiten dus dat belooft wat. Verder is het een vreselijk dure stad, maar als rasechte srananman en student weet je wel uit te komen.

Wat mijn haar betreft, ben ik best tevreden. Weet niet hoe lang ik het zo hou, maar I love it, het zit goed, groeit en is gezond: dat is het belangrijkste voor je Crown in Glory: shiny, healthy, beautiful and you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *