fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

8 Tips om kroeshaar te laten groeien

Hoe je afro haar kunt laten groeien

De fabel dat kroeshaar moeilijk groeit, is al lang achterhaald. Het is wel zo dat mensen met kroeshaar vaak onbewust het haar beschadigen met chemicaliën of gewoon door het haar verkeerd behandelingen. Vanwege de vele mogelijkheden die het kroeshaar biedt om allerhande kapsels te creëren, gaat men  vaak te ver met experimenteren, waardoor het haar uitvalt, of  breekt.  Hier zijn  tips om kroeshaar te laten groeien.

1 – Minimaliseer haren kammen en borstelen

Als je kroeshaar vrij wil laten groeien, is het van belang dat je het haar niet beschadigt. Sommige mensen zijn constant bezig met hun haar, ze kammen, borstelen naar hartelust, vaak zonder voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het haar breekt. Vroeger werd kroeshaar gekamd met een kannetje water waarin de kam steeds gedoopt werd, om te voorkomen dat het haar brak. Tegenwoordig kun je met de No More Knots jouw haar sprayen tijdens het kammen. In combinatie met de Silky Shea Haarboter glijdt de kam niet alleen super makkelijk door het haar, jouw haar blijft soepel en de boter beschermt het haar tegen uitdroging.

No More Knots om kroeshaar te ontknopen
Weg Met Knopen, haarproducten om kroeshaar te ontknopen Weg Met knopen

2 – Draag/kies voor “Protective hairstyles” zoals box braids

Onder protective hairstyles wordt verstaan, het vlechten, met of zonder haarstukken of of waven van haar. Het voordeel hiervan het beschermen van je haar is dat je het haar een tijd lang niet hoeft te kammen, waardoor het ongestoord kan doorgroeien. Protective styling is dus goed, mits je deze style op de juiste manier gebruikt. Lees ook Vlechten om het haar te laten groeien.

3 – Houdt jouw hoofdhuid schoon, vrij van producten en product ophoping. Kroeshaar heeft vaak te verduren, omdat men steeds weer een nieuwe producten ontdekt en gaat gebruiken. Al de verschillende oliën en vetten, die worden gemasseerd in het haar kunnen zorgen voor ophoping, waardoor het haar niet goed groeit. Soms heeft dit tot gevolg jeuk op de hoofdhuid. Om de ophoping te verwijderen, kun je Detox Deep Conditioner gebruiken.

Detox Deep conditioner


Detox Deep Conditioner

4 – Vermijd producten die het haar uitdrogen.
Haarproducten zitten vaak vol ingredienten die het haar uitdrogen. Kijk op de lijst van te vermijden ingredienten om te weten welke dit zijn. Aanttop staan o.a:

  • Sodium Laureth Sulfate (SLES)
  • Sodium Lauryl Sulfate (SLS) …
  • Parabens. …
  • Sodium Chloride. …
  • Polyethylene Glycols (PEG) …
  • Formaldehyde. …

5 – Gebruik een Moisturizer voor jouw hoofdhuid wanneer je vlechten draagt.

Van nature beschermt jouw haar de hoofdhuid, maar wanneer je box braids of cornrows draagt is de hoofdhuid onbeschermd. Aangezien jouw hoofdhuid dan blootgesteld is aan de omgeving, is het goed om deze te verzorgen en te beschermen van een vervuilde omgeving, de zon of de kou. De Rijst Serum is een van de beste producten om jouw hoofdhuid te beschermen, om jeuk te voorkomen en deze te verzorgen. De Tineke’s Healthy Hair Growth Spray is minstens even goed en bevordert ook nog de haargroei.

6 – Knip dooie punten met een goede scherpe, liefst professionele schaar.

Niemand houdt echt van haren knippen, maar dooie punten zijn niet alleen ontsierend, maar splijten verder als je ze niet tijdig punt. Ze zijn dus niet bevordelijk voor haar groei. Knip ze regelmatig af, en je zult merken dat je haar er beter uit zal zien en vooral dat het ook makkelijker te ontknopen is.

7 – Neem de tijd om het haar uit te kammen.

Je moet het haar voorzichtig uitkammen, om te voorkomen dat het breekt. Er zijn verschillende producten die het haar “ontklitten”, bijvoorbeeld:  de No More Knots en de Silky Shea Haarboter . Het gebruiken van deze producten maakt echt een wereld van verschil. Dat ervaar je meteen bij het uitkammen.

8. Loc je haar. Loccen is de meest natuurlijke manier om kroeshaar te laten groeien.

Er zijn verschillende manieren om met locs te starten. Houdt er wel rekening mee dat het haar bij iedereen anders lockt. Ga liever naar een specialist i.pv. zelf te experimenteren. Zie mijn blog over mijn Locaversary.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *