fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar Live: Uitleg over Locs, Dreadlocks, Microlocs en meer

Raak je de weg kwijt in het land van dreadlocks? Wil je het verschil weten tussen de diverse vormen van locs, hoe je moet beginnen en hoe je ze moet verzorgen? Bekijk dan deze video van Kroeshaar Live. Een live uitzending via Facebook met alles wat je wil weten over Dreadlocks, Braidlocs, Rasta, Microlocs en Sisterlocks.

Mijn excuses maar door een onvoorziene technologische beperking was deze uitzending niet echt live. Ik was namelijk nog in een besloten Facebook groep toen Kroeshaar Live van start ging. Daardoor was de uitzending niet echt live te zien, maar alleen voor de groepsleden te zien. Gelukkig zijn de beelden er nog wel en kun je ze terug zien. 

Mocht je nog vragen hebben mail me dan of meld je aan voor de cursus Braidlocs.

Elke zondag Kroeshaar Live met Mireille Liong: Vragen over haarverzorging, kapsels en producten voor krullend haar en kroeshaar. 2:00 pm Surinaamse tijd en 6:00 pm Nederlandse tijd.

Uit het boek: Natuurlijk Kroes

kroeshaar video facebook liveLocktechnieken

Locks kan je op verschillende manieren beginnen. De meest gangbare en bekende manier is om ze te beginnen met pijpenkrullen. Daarnaast zijn twists ook een populaire manier om ze te beginnen. Dreadlocks zijn erg in de mode. Daarom worden oude methoden boven water gehaald, maar er komen ook nieuwe technieken bij. Touperen is een van de oudste manieren om locks te beginnen, terwijl Sisterlocks een vrij nieuwe methode is.

Denk na wat voor locks je wil voordat je eraan begint. Wil je dikke of dunne locks, wil je vrij gevormde locks of niet. Je keus moet niet alleen afhangen van je haartype en je haarlengte, maar vooral van wat jij mooi vindt en waar jij je mee op je gemak voelt.

Beginnen met pijpenkrullen of palm rolls

Haartype: sterk tot medium gekruld O type

Haarlengte: 2 cm en langer

Voordeel: Vloeiend, glad afgewerkt

Pijpenkrullen zijn de meest gangbare manier om locks te beginnen. De kleine strakke krulletjes in haartype O, houden de haarstrengen bij elkaar en maken dat het haar natuurlijk gaat locken.

Wil je kleine vloeiende locks kies dan voor deze methode. Je haar moet wel ongeveer twee centimeter lang zijn.

Het nadeel van deze methode is dat het zeker in het begin erg onderhoudsgevoelig is en dat het lang kan duren voordat het haar daadwerkelijk gelockt is. Met pijpenrkrullen beginnen kost de meeste tijd omdat het haar vaak losraakt. Vooral tijdens het wassen, maar ook gewoon in een vochtige omgeving. Je moet het haar dus veel vaker bijhouden totdat het echt gelockt is.

 

Shop Haarproducten voor Kroeshaar en Krullend Haar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *