fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Slecht haar ontworteld – stuur foto’s van jouw Haaruitval

Februari volgend jaar mag ik weer een tentoonstelling doen. Daar ben ik natuurlijk dolblij mee. Dit keer ga ik nog verder de diepte in en weerspiegel ik het o zo beladen onderwerp, waar menigeen zich nog voor schaamt: haaruitval.

Voor dit thema heb ik gekozen omdat ik denk dat het heel erg van belang is voor de verdere ontwikkeling van ons en ons haar. Maar liefst 73% van kroesharige vrouwen heeft last van haarbreek en haaruitval als gevolg van het gebruik van relaxers. Wat is de oorzaak en waarvoor schamen we ons eigenlijk?

Het feit dat kroeshaar nog steeds niet dezelfde rechten heeft als glad haar omdat glad haar de norm is, heeft volgen mij direct te maken met de disproportionele mate van haaruitval waarmee Zwarte vrouwen te kampen hebben.

Als kroeshaar kapsels zoals dreadlocks meer geaccepteerd zouden zijn, zou het haar verlies echt veel minder zijn. Of dat bewezen kan worden is de vraag. Het doel van deze tentoonstelling is in ieder geval om die boodschap uit te dragen in de hoop hier veranderig in te brengen.

Uiteraard kan ik ook jouw hulp daarbij goed gebruiken. Heb je last van haaruitval stuur ons foto’s van jouw haaruitval met het verhaal achter jouw haaruitval. Ken je iemand met haaruitval, stuur deze oproep dan door.

Om je te inspireren ook jouw verhaal te mailen, zie het verhaal van Isabella die de moed heeft gehad om haar haar te vertellen. De video is bijna 300.000 keer bekeken. Graag zie ik ook jouw haarverhaal tegemoet.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *