fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Zino over zijn Dreadlocks en de beste Shampoo voor zijn haar

Als fan van zangers als Bob Marley en Gregory Iscacs, raakte Zino mijn neefje, al gauw gefascineerd door de reggae cultuur. Behalve de meeslepende noten was er meer dan de muziek die hem boeide. De Jamaicaanse cultuur, de connectie met Afrika en vooral de eclatant wapperende locs, maakten indruk op hem. Zo wist hij al vroeg; ik wil ook dreadlocks.

 Zino's Dreadlocks gewassen met de Going Natural Shampoo

Met kids weet je het maar nooit, maar zo jong als hij was bleef hij vast beraden vragen om zijn haar te lokken. Op zijn 15de was het dan eindelijk zo ver. Met zijn lieve pa toog hij helemaal vanuit Delft naar Amsterdam, om zijn blonde krullen om te toveren in beginnende dreadlocks. Niemand zo blij als mijn toen nog tienerende neefje.

Zes jaar later is voor Zino, zijn haar meer dan een gewoon kapsel om zijn imago op te vijzelen. Zijn nu volwassen dreadlocks zijn onlosmakelijk verbonden met zijn identiteit. Voor hem staan zijn locs letterlijk symbool voor de connectie met zijn roots.

Het dragen van groeiende dreadlocks hebben hem mede gevormd tot de man die hij vandaag de dag is. Mensen kijken namelijk anders naar je wanneer je dreadlocks hebt.

Aan de ene kant is de ervaring positief. Hij valt op. Hij hoeft er niks voor te doen behalve zijn dreadlocks, zijn natuurlijke haar, los te dragen. Er zijn namelijk niet veel mensen die dreadlocks dragen, maar dat bijna iedereen zijn haar mooi vindt, is duidelijk. Hij krijgt veel complimenten, mensen zijn geïnteresseerd in zijn kapsel en stellen vragen.

Behalve de positieve zijde is er natuurlijk ook een minder leuke kant, die we allemaal kunnen voorspellen. Ook met de stereotypische ideeën dat mensen aannemen dat je niet werkt, de hele dag weed rookt of crimineel bent, krijg je mee te maken. Toen de politie hem een keer om zijn autopapieren vroeg, omdat hij helemaal niks deed, behalve met een paar andere donkere maties zat te chillen, viel ze bijna achterover van verbazing dat hij niet in het systeem stond. “Hanging while Black” zouden ze in Amerika zeggen. Dit soort ervaringen maken Zino echter niet minder trots op zijn mooie stralende rootsie dreadlocks.

ZIno haar houdt zijn haar in model door eens in de twee tot drie maanden naar de dreadlocks kapper of te wel loctition, te gaan. Daarnaast wast hij zijn haar eens in de twee weken met zijn favoriete Going Natural Kruiden Shampoo. Zoals vele dragers van locs, maar ook gewoon kroeshaar gebruikers je zullen vertellen, de shampoo wast heerlijk schoon, doet het haar zacht aanvoelen en laat geen resten achter. Bekijk de onderstaande video maar.

Voor meer over dreadlocks zie: Mijn Micro locs

Als je het zelf wil proberen kun je de Going Natural Kruiden Shampo hier bestellen. Nu mag jij het zeggen, wat vind je van Zino’s Dreadlocks?

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *