fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Beyonce en de beste videos van de 1ste Black History week

De eerste week van de Black history maand is historisch spraakmakend. Dankzij social media hoef ik niet eens veel uit te leggen. Via twitter kun je het allemaal volgen en de videos spreken voor zich.

bhs-giveaway

Historische weggeef actie

Graag begin ik met de weggeef actie van 25 bedrijven van Zwarte mensen. Deze historische actie ben ik begonnen aan de hand van een artikel dat geld slechts een paar uur circuleert in onze zwarte gemeenschap in vergelijking met 6 en 8 keer tot en met oneindig, in elke andere gemeenschap. Je begrijpt dat dit niet opbouwend is. 

Waar het Zwarte mensen aan ontbreekt is niet het entrepreneur schap maar het feit dat we elkaar niet kunnen vinden. Halal bijvoorbeeld, ritueel geslacht vlees, is een van de manieren om ervoor te zorgen dat geld in de gemeenschap blijf rouleren. Aangezien wij dat niet hebben moeten wij een andere manier vinden om geld in de gemeenschap te laten rouleren. Black history month is een kans bij uitstek. 

Wat was ik blij met de overweldigende reacties van de bedrijven die allemaal graag meedoen. Maar liefst 25! En ook jij kunt winnen. Bekijk de video om te zien wat je allemaal kunt winnen, ga naar Going-Natural.com en laat commentaar achter. Ja, zo simpel is het. 

 

Waarom Black History Month

Voor degenen die de maand waarin geschiedenis van de Zwarte mensen centraal staat, overdreven vinden, is er de video van Francesca. Een comédienne die ik een paar jaar geleden had geïnterviewd op going-natural.com om haar spraakmakende locs. Nu heeft ze haar eigen show. 

A World Without Black History Month ft. Franchesca "Chescaleigh" Ramsey

Posted by MTV on Friday, February 5, 2016

 

Queen B wint!

Beyonce, de queen of music, wint met het lanceren van haar video, een dag voor de Super Bowl. 

Formation is de meest spraakmakende video en de timing kon niet beter. Vol met symboliek van Zwarte historie tot en met de huidige #BlackLivesMatter movement boeit de video maar er zijn nog meer lagen. Beyonce die bijna geen interviews geeft zegt alles in deze video. 

Met de woorden ” I like my baby hair, with baby hair and afros” dient ze degenen die commentaar op het kroeshaar van haar dochter hebben gegeven, van repliek.

Met de zin “I like my negro nose with Jackson Five nostrils” geeft ze aan Black is Beautiful.

En als ze vol trots deze woorden herhaald weet je dat ze trots is op haar roots: “You mix that Negro with that Creole make a Texas bama“.

Voor mij is Black history sowieso super leerrijk. Deze gebeurtenissen maken het alleen maar interessanter en ik vind het geweldig dat ik met de Giveaway actie een steentje kan bijdragen.

Steun BlackFollicles.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *