fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Dee Sprengers Entrepreneur/Designer Bebe Rose Fashion

doreen-sprenger

Kun je je even voorstellen voor de mensen die je niet kennen? Wie is Doreen, waar kom je vandaan en waar ben je opgegroeid?

–          Ik ben Dee Sprengers, Tshirt designer voor het kledingmerk Bebe Rose. Naast mijn werkzaamheden als designer volg ik de HBO opleiding Small Business & Retail en hoop ik binnenkort afgestudeerd te zijn. Ik ben geboren in Suriname, ben daar tot mijn 7e daar opgegroeid. Daarna zijn we naar Nederland vertrokken en de rest van mijn jeugd heb ik doorgebracht in Volendam.

Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap? Wat drijft je? Wie is jou inspiratie?

–          Ik wilde dit al van jongsaf aan. Maar werd niet voldoende gestimuleerd door mijn omgeving. Fashion en ondernemerschap werden nog gezien als een “onzeker”beroep. Daarom heb ik gekozen voor een commerciele studie binnen de HR-branche. Na jaren werkzaam te zijn in deze branche heb ik toch mijn passie voor mode gevolgd. Wat drijft mij? Mijn ondersnemerskwaliteiten. Gewoon doen!

Mijn inspiratie is mijn oma, Josephine de Getrouwe. Zij was de eerste die in Suriname poppen met Surinaamse klederdracht verkocht aan hotels en winkels. Uit noodzaak geboren want ze moest, naast haar werk als lerares, extra brood op de plank brengen.

Wat is het mooiste wat je tot nu toe hebt bereikt?

–          Een succesvolle carriere opgebouwd en dat weten te combineren met het moederschap.

Wat was een dieptepunt? Hoe ben je er doorheen gekomen en wat heb je eruit geleerd?

–          Dieptepunt was: erachter komen dat ik al jaren werk deed waar mijn hart niet volledig bij lag. Daarentegen: die ervaring had ik nodig om te komen waar ik nu ben en de kennis te bemachtigen die ik nu heb. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Conclusie: Eind goed al goed.

Wanneer was jouw eerste relaxer en hoe was de ervaring?

–          Na veel gezeur mocht ik eindelijk op mijn 14e mijn haar relaxen. Vond niks aan, maar wilde er graag bij horen want dacht dat dat “normaal”was. Iedereen deed het. Dus tja.

Wanneer ben je kroes gegaan, waarom en wat was je grootste angst?

–          Ik ben diverse keren in mijn leven “kroes gegaan”. Ik vond het veel makkelijker dan dat gedoe met relaxen steeds. Maar toch weer overgestapt naar relaxen omdat ik de shrinkage, het krimpen van kroeshaar, niet kon accepteren. Mijn grootste angst was juist dat mijn haar niet verder zou groeien dan net iets over mijn schouders als ik het ging relaxen. Guess what? Mijn haar was het daar ook mee eens.

BBR lookbook1a
Bebe Rose Fashion heeft fantastische tshirts 

Heb je je vroeger ooit geschaamd voor jouw haar? Zo ja, wat was jouw gedachtengang? Kun je het uitleggen? Zo nee, ken je wel mensen die zich schaamden en waardoor wist je dat ze zich schaamden?

–          Ik heb me nooit geschaamd voor mijn kroeshaar. Ik ken helaas genoeg mensen die zich schaamden voor hun kroeshaar. Dat waren met name de mensen die altijd weave op hun hoofd hadden en ermee zwaaiden alsof het hun eigen haar was.

Is jouw perceptie van kroeshaar veranderd? Zo ja kun je het uitleggen en heeft de Natural Hair movement invloed gehad?

–          Mijn perceptie van kroeshaar is compleet veranderd. Ik wilde altijd kroeshaar, maar zat vast in die opgedrongen norm. Dat heb ik losgelaten.  Ook heb ik mijn shrinkage geaccepteerd en weet dat hoe meer shrinkage, hoe gezonder mijn haar is. De Natural Hair movement heeft een aardschok in mijn wereld teweeggebracht want ik zie alleen maar prachtige rolmodellen die ik vroeger enorm miste.  Als ik nu een natural hair sister voorbij zie lopen met prachtig haar, dan kan ik alleen maar vol bewondering kijken. En gelukkig krijg ik dezelfde blikken terug. En sta ik met vreemden te kletsen over welke haarproducten we gebruiken. Hoe leuk is dat?

Wat voor invloed heeft het proces van kroes gaan gehad op jouw identiteit en wat heeft Kroes gaan jou geleerd?

–          Een plek waar je terecht kan met vragen. Waar je je mee kan identificeren. Mijn kroeshaar is een onderdeel van mijn identiteit als zwarte vrouw.

Over BlackFollicles.com

BlackFollicles.com, wordt de amazon voor Black Hair Care Producten. Het is de oplossing voor het beperkte aanbod van Black haarproducten. We doen een crowdfunding om de marktplaats te bouwen zodat mensen met kroes en krullend haar over de hele wereld echt een plaats hebben waar ze terecht kunnen om alle mogelijke merken geschikte haarproducten te krijgen. Wil je even een kijkje nemen op de site en zeggen wat je ervan vindt en welk kado je zou kiezen? 

Steun je BlackFollicles.com en zo ja waarom?

–          Ik steun Black Follicles omdat alles op 1 plek te vinden is en het, zover ik weet, een uniek concept is. Sowieso steun ik zwarte ondernemers zover ik dit kan.

Wat hoop je nog meer te zien? Wat hoop je nog meer te zien?

–          Misschien waar er events worden gehouden en/of workshops?

 Bebe Rose is te vinden op http://www.bebe-rose.com/

Bebe Rose verkoopt ook geweldige hoofdoeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *