fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Wat maakt kroeshaar zo Bijzonder?

Met Raul Neijhorst in Brooklyn
Met Raul Neijhorst in Brooklyn

Uiteraard is het een hele eer uitgekozen te zijn voor het boek van fotograaf Raul Neijhorst getiteld: Suriname Bekend(t). Om te behoren tot een van de 75 bijzondere Surinamers die hij als fotograaf belicht in een uitgave die 25 november, de dag dat Suriname 40 jaar onafhankelijk wordt uitkomt ,is nogal wat. Werkelijk iedere bekende Surinamer die ik ken staat op de lijst. Een prachtig idee.

De volledige text van wat er op het bord staat kun je lezen in: Ik in New York

Zo verrast en blij als ik was, had ik toch de nodige scepsis. Kijkend naar al die grote namen van bekende Surinamers ik die in het boek kon ik niet anders dan denken wat maakt mij zo bijzonder? Natuurlijk wilde ik niet ondankbaar klinken maar de vraag brandde wel op mijn lippen en uiteraard wilde ik graag aan Raul zelf vragen.

Sowieso was het heel leuk Raul te ontvangen. Hij is echt super druk met z’n project wat heel mooi is om te zien. Nauwelijks aangekomen begonnen de voorbereidingen voor de foto-shoot met Serge Tsai en in in Manhattan. Serge, voor mij ook een oud bekende, is Sound Engineer in een van de grootste studio’s op het eiland. Noem een artiest en hij heeft een opname met hem of haar gedaan. Van Shakira tot en met Rihanna.

serge-tsai 
Raul Neijhorst en Serge Tsai werken aan http://bijzonderesurinamers.com

De studio had hij voor aankomst al geboekt in Mid-Town Manhattan dus toen het tijd was togen we samen met naar de trein naar de foto studio vlak bij Macy’s. Voor we de studio ingingen werd Serge nog even gebriefd, maar daarna was iedereen ready.

Terwijl Serge gefotografeerd werd met met zijn geheim, werd ik geportretteerd als een Surinaamse verloren in den vreemde. Als je benieuwd bent naar de onthulling van de bekende sound engineer moet echt het boek bestellen. Dat kan hier: Suriname Bekend(t). Toen we klaar waren met schieten was het tijd om een hapje te eten.

Terwijl we met z’n drieën lekker Thais gaan eten werd Serge ook nog geïnterviewd. Raul leek wel een duizend poot maar daarna was hij eindelijk met jetlag en al echt gesloopt. Hij was al met al langer dan 24 uur achter elkaar op en aan het werk geweest.

Kroeshaar shoot In de Studio
kroeshaar-in-de-studio

De volgende ochtend waren we beiden gelukkig beiden vroeg op. Mijn interview kon dus ruim voor vertrek geschieden. Daarna was er zelfs ruimte om Raul te vragen: Ik wil niet ondankbaar klinken maar waarom ik? Waarom heb je mij gekozen tussen al die andere bekende Surinamers? Het antwoord in de video. 

Lees ook Een bijzonder spannende week voor Kroeshaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *