fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Een bijzonder spannende week voor Kroeshaar

Raul Neijhorst
Raul Neijhorst

Ongeveer een maand geleden werd ik benaderd door Raul Neijhorst. Sommigen van jullie kunnen zich hem misschien nog herinneren als fotograaf en jurylid van Miss Kroeshaar 2010. Sinds die tijd is Raul zijn ster alleen maar gestegen.

Inmiddels is hij niet alleen een van de bekendste fotografen van Suriname en Nederland, maar ook een van de meest geliefde en gevolgde met meer dan 50.000 facebook fans.

Trots als hij is als Surinamer wil Raul dat graag uitdrukken via zijn werk, vertelde hij me. Dit jaar is Suriname 40 jaar onafhankelijk en hoewel we misschien geen perfecte natie zijn, zijn er genoeg van ons die het wel bijzonder goed doen en op wie we trots mogen zijn.

Dat was ik helemaal met hem eens, maar wat had dat nu met mij of kroeshaar.com te maken dacht ik?

Daarom, ging hij verder, heb ik een lijst van 75 bijzondere Surinamers samengesteld die ik wil fotograferen en interviewen. Het doel is om een boek van deze bijzondere mannen en vrouwen te publiceren voor 40 jaar onafhankelijkheid die wij dit jaar vieren.

Uiteraard vond ik het een waanzinnig idee. Ik was helemaal onder de indruk van de bijzondere lijst met o.a andere Jorgen Raymann, Kenny B en Letitia Vriesde. Toch vroeg ik me nog steeds af wat ik of kroeshaar hiermee te maken had. Toen zei hij opeens: Ik wilde je vragen of je ook mee wil doen. Jij bent namelijk ook van de Bijzondere Surinamers die ik graag zou willen interviewen.

Eindelijk viel dan het kwartje. Ik voelde mijn fronsend gezicht veranderen in een grijns van hier tot Tokyo, die nu nog op mijn gezicht staat. Natuurlijk heb ik volmondig ja gezegd. Ik voel me vereerd dat ik in een boek met de 75 meest bijzondere Surinamers kom te staan!

De smile staat nog steeds op mijn gezicht, maar ik ben wel weer met beide benen op de grond. Alle bijzondere Surinamers moeten namelijk ook iets persoonlijks onthullen, zoiets als een geheim vrijgeven wat niet veel mensen over ze weten. Aangezien behalve misschien een paar kroeshaar fans weten dat ik wel eens gedichten schrijf, dacht ik dat ik dat zou vrijgeven.

Om het idee kracht bij te zetten ben ik aan de slag gegaan en heb ik speciaal een gedichtje gemaakt over het leven in New York. Het komt waarschijnlijk niet volledig in het boek te staan, maar als kroeshaar lezer heb je alvast de primeur. Lees het gedicht: Ik in New York

Toch ben ik niet helemaal ready denk ik. Over twee dagen zijn de fotoshoot en het interview, maar mijn antwoorden heb ik nog niet klaar. Please help als je kan: wat maakt mij en/of kroeshaar volgens jou bijzonder?

Uiteindelijk heb ik het Raul zelf kunnen vragen en het antwoord kun je lezen: Wat maakt kroeshaar zo Bijzonder?

Wil je meer weten over Raul zijn project ga dan naar BijzondereSurinamers.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *