fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Beste Minister Peneux, Waarom zouden Dreadlocks niet mogen?

Beste Minister Peneux,

Als kroeshaar expert die zich jaren lang heeft verdiept in dit haartype, juist omdat ik zelf last heb gehad van haaruitval als gevolg van het gebruik van relaxers om mijn kroeshaar glad te maken, geef ik graag advies als het gaat om dreadlocks en etiquette. Dit doe ik niet omdat ik geen gezag respecteer of van mening ben dat alles maar moet kunnen. Nee, ik doe dit juist omdat ik ervan overtuigd ben dat als een eerlijke etiquette wordt gehandhaafd waarbij kroeshaar in haar natuurlijke staat wordt gerespecteerd, wij er allemaal beter van worden.

De huidige etiquette met betrekking tot haar zijn volgens mij namelijk helaas nog steeds gebaseerd op glad haar, wat structureel anders is dan kroeshaar. Dit kan aangetoond worden met een simpel voorbeeld: Een vlecht blijft gewoon in kroeshaar zitten terwijl dit onmogelijk is met elk ander haartype. Een vlecht raakt automatisch los in glad of krullend haar als het niet bijeengehouden wordt met een haarbandje of iets dergelijks. Wat ik hiermee wil aantonen is niet alleen dat de haartypen uitermate verschillend zijn maar ook dat kapsels op een natuurlijke manier gerelateerd zijn aan een haartype.

Als advocaat van kroeshaar, die bijna alle mogelijke kapsels heeft uitgeprobeerd en nu zelf al twee jaar dreadlocks draagt, kan ik uit persoonlijke ervaring bevestigen dat dreadlocks de meest natuurlijke haarstijl is om kroeshaar te laten groeien. U zult waarschijnlijk versteld staan van het feit dat wat wij kennen als de kam, die eeuwen lang dan ook gebruikt is om kroeshaar zogenaamd toonbaar te maken, ongeschikt is voor kroeshaar. Onderzoek heeft aangetoond dat kammen kroeshaar “breken”. Het idee dat kroeshaar gekamd moet worden om er netjes uit te zien, klopt dus als basis al niet.

De regel om dreadlocks te verbieden is ook gebaseerd op hardnekkige stereotypische ideeën waarvan het tijd wordt dat ze de wereld uitgeholpen worden. Dit is echt serieus urgent want deze achterhaalde denkbeelden die nooit lijken te verdwijnen hebben onder andere tot gevolg dat Zwarte vrouwen desastreus meer last hebben van haaruitval dan andere bevolkingsgroepen. Niet omdat kroeshaar genetisch zwakker is maar puur doordat vrouwen genoodzaakt worden te voldoen aan regels die gebaseerd zijn op een haartype dat genetisch structureel anders is.

Dreadlocks zijn niks anders dan haarstrengen die met elkaar zijn vergroeid. Een natuurlijkere haarstijl, zeker voor kroeshaar, bestaat niet. Er hoeven geen onnatuurlijke objecten zoals een kam aan pas te komen en vooral geen schadelijke chemicaliën om het haar te verzorgen. Dreadlocks worden voornamelijk met de handen gevormd en verzorgd.

Ervan uitgaande dat u niet op de hoogte was van deze informatie hoop ik dat u bereid bent de regel om dreadlocks van scholen te verbannen, wil herzien. Uiteraard met behoud van al uw andere regels.

Dreadlocks kunnen namelijk even goed als elk haartype voldoen aan een etiquette. Of het nu gaat om hygiëne, lengte, kleur of figuurtjes. Als blauw haar verboden is, zijn blauwe dreadlocks natuurlijk ook verboden. Als lang haar niet mag, mogen lange dreadlocks dus ook niet, uiteraard met uitzondering van Sikhs en Rastafari’s vanwege hun geloofsovertuiging.

Wat essentieel is, is dat dreadlocks als kapsel op zich niet verboden zouden mogen worden omdat dit het meest natuurlijke kapsel is dat hoort bij kroeshaar. Een feit wat velen mensen niet weten.

Hoogachtend,

Drs. Mireille Liong-A-Kong

Mocht u meer over mijpersoon en achtergrond willen weten dan kunt u hier mijn uitgebreide bio lezen of een van mijn sites bezoeken: going-natural.com, blackfollicles.com, badhairuprooted.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *