fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

UMA! Empowerment & Awareness Initiative

Bij M'Manten Taki Ochten Show
Bij M'Manten Taki Ochten Show

Vorig jaar werd ik benaderd door Jennifer Baarn, een voorbeeld vrouw met niet alleen internationale ervaring maar ook een ongekend brede wereldvisie, om als Surinaamse carriere vrouwen overzee, onze expertise te bundelen en te delen met geinteresseerden uit het bedrijfsleven in Suriname. Samen met twee andere power vrouwen, Suzette Dumfries en Erna Aviankoi, zijn we aan de slag gegaan.

Zo werd UMA Empowerment & Awareness Initiative in het leven geroepen. Officieel werd de netwerkorganisatie op 2 maart 2015 gelanceerd met de Kroeshaar Tentoonstelling Slecht Haar Ontworteld. Het UMA Empowerment & Awareness Initiative omvat echter veel meer dan kroeshaar. Het doel van de organisatie is om bij te dragen aan een postief zelfbeeld van de vrouw als onomstotelijke basis voor ontwikkeling.

Om het doel te realiseren organiseert UMA! elk jaar rond vrouwendag een conferentie. Het thema voor het jaar 2015 was ‘Identiteit en zelfontplooiing; ingrediĆ«nten voor maatschappelijk succes’. De conferentie die geopend werd door First Lady Mevrouw Bouterse en plaats vond in het Lala Rookh gebouw was een groot succes. Alle vormen van media van kranten tot en met televisie stations hebben aandacht besteed aan het eerste UMA Empowerment & Awareness Initiative. Zo schreef De Ware Tijd Organisatie UMA! Week blikt tevreden terug.

Op dit moment wordt gewerkt aan een website en het thema voor volgend jaar. Geintereseerden kunnen zich voor nu aanmelden via de facebook pagina. Om een nog duidelijker beeld te krijgen van waar UMA! voor staat het interview met M’Manten Taki. Uiteraard hoor ik graag jullie mening. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *