fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Cherelice Surinaams Kroeshaarmodel met meer dan 30.000 likes

Kroeshaar Model Cherelice door Cliff San A Jong
Kroeshaar Model Cherelice door Cliff San A Jong

Ze is Cliff San A Jong’s favoriet modelletje en de foto van Cherelice, een zeven jarig meisje uit Suriname, is met meer dan 30.000 likes and 20.000 shares een van de meest populaire Black Beauties op facebook. Benieuwd naar wie dit schone model met een prachtige bos kroeshaar wel niet is hebben we haar moeder gevraagd om een interview. Ontmoet Cherelice, het jongste kroeshaarmodel dat furore maakt in de social media wereld. 

Hoe draagt Cherelice het haar het liefst?
Dat bepaald ze vaak ook aan de hand van waar we gaan. Omdat mensen vaak het haar willen aanraken of ze maken opmerkingen. 1 van ze is: je moeder weet zeker niet te kammen. Of wat is er met je haar ( deze vraag komt standaard terug). Ze houdt van dit kapsel.  

Draagt ze het haar vaker los?
Ze draagt haar haar vaker los. Soms een hele tijd in  modellen met vlechten met en zonder kralen. Soms wil ze kapsels. Ze houdt ook van verschillende soorten bollen of twee toetjes enz. En dan weer soms wil ze gewoon zo lopen.

Wat vindt ze van haar haar?
Ze houdt van haar haar en kamt het graag, af en toe geen zin maar dan zegt ze kunt u een bolletje maken. Maar ze houdt er echt van, schaamt zich niet en wil zelfs zo naar school (maar dat is verboden).

Wanneer is de foto genomen?
De foto is van 3/4 maanden terug.

Wat zijn Cherelice haar hobbies?  
Ze houdt ervan om bezig te zijn metcreatieve dingen. Ze maakt altijd werkstukken van karton. Ze helpt mijn moeder ook cupcakes decoreren. Ze is overal waar er iets met creatie is. Ze draait vaak krullen, e poseert graag, al te graag zelf. En je hoeft niet te zeggen sta zo of zo. Moment je een foto gaat maken heeft ze wel genoeg standen. Ik leer haar om vooral mooi te zijn van binnen.

Wat wil ze worden?
Ze wil designer worden. Ze heeft nu al stapels met tekeningen van getekende patronen en heeft een hoop op maaksels. Kralen, plakkers, pailletten, glitters enz. Ze maakt rokken en topjes voor haarzelf op de hand en versierd ze.

Ze had een naaimachine maar die is stuk. Ze wil graag een echte dus samen gaan we ervoor sparen. Ze heeft straks vakantie dan wil ze graag op de mijne leren stikken zodat ze al weet hoe het werkt.Vandaag zei ze nog: als ik mijn design kantoor heb wil ik erboven een kapsalon.

En jij als moeder: heb je moeite met het kammen van haar haar?
Ik heb geen moeite met kammen. Ik had zelf ook dik en lang haar en mijn moeder had daar echt veel moeite mee. Vaak hielpen tantes en ook een buurmeisje. Dus ik heb vroeg zelf moeten leren kammen. Ik doe echt niet veel moeite om haar over haar haar bewust te maken. Ze kijkt graag naar programma’s over haar en mode. Ook games op de tablet gaan over kapsels en aankleden van poppen. Enige wat ik doe is elke week wassen. En wel me best doen het goed te verzorgen. Ik probeerde een tijdje een hoop producten omdat het nogal behoorlijk klitterig is Dus om het makkelijk uit te kammen moest ik echt steeds wat anders proberen. Ze heeft wat gladde draden ertussen en die draaien om de rest. Dus was een werk om iets te vinden dat pakt.

Hoe breng je in deze tijd liefde voor kroeshaar aan je dochter over in een tijd dat glad haar en weaves als dat van Beyonce hoogtij vieren?
Beyonce is der zus en Shakira der nicht. Al vanaf ze 3 jaar is zegt ze dat. Maar ze houdt van hun mode en danspasjes. Over hun haar praat ze niet. Omdat we met ons tweeën vaak praten over haar haar hoe mooi het is en ze hoort het ook op straat. Al die complimentjes. Dus ze is erg bewust van haar haar en ik stimuleer haar dankbaar te zijn. Ze vraagt mij juist: wanneer gaat u stoppen met straighten want dat maakt uw haar nep.  

Sang! Zo goed bewust en wat antwoord je dan?
Ik zeg haar wanneer ik wat minder druk ben.

Heb  je advies voor moeders met kinderen met zoveel haar? Ik zou moeders het volgende willen zeggen: straighten en wave maken uw kids niet zelfverzekerd om zich dan pas mooi te voelen. Het is wat jij je kind zegt en aanleert.

kroeshaar-cherelice2kroeshaar-cherelice1kroeshaar-cherelice3

Cherelice houdt van foto’s maken. Je hoeft haar niet eens te zeggen om te poseren. Ze is letterlijk en figuurelijk een natural!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *