fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Jouw (kroes)haar is jouw sieraad

Kroeshaar Kapsel van Shantika Douglas
Kroeshaar Kapsel van Shantika Douglas

Aldus Shantika Douglas – Horb, zelfverzekerde succesvolle Manager, die nog nooit haar natuurlijke kroeshaar heeft gerelaxt. Uniek als je bedenkt dat het overgrote deel van Zwarte vrouwen al tijdens de tienerjaren beginnen te relaxen. Daarom is Shantika de Natural van de maand.

De meeste mensen groeien op met het idee dat kroeshaar slecht haar is. Jij bent altijd kroes geweest. Met welk idee over kroeshaar ben jij opgegroeid? 
Mijn moeder heeft thuis haar eigen kapsalon en is verder docent op een kappersschool. Ik heb dus vaker klanten gezien met verschillende kapsels en type haar (Kroes, curly, permanent, etc). In mijn opinie ging het er dus om dat jouw haar jouw sieraad is en je dus goed voor je haar moet zorgen. Je hoeft niets chemisch te doen met je haar of een vals haarstuk erbij te doen om mooi te zijn. Jouw (kroes)haar is jouw sieraad en daar moet je goed voor zorgen. Dat is de gedachte geweest omtrent mijn haar. Mijn moeder maakte zelf natuurlijke leave in’s & haarvet voor m’n haar.

Ik heb een heel vrije geest en gelukkig ook de ruimte gehad (qua opvoeding) om te koesteren waar ik van hou.

Mocht je niet straighten of wilde je niet straighten? Waarom mocht dat niet of waarom wilde je niet straighten?

Straighten is nooit een issue geweest. Ik heb al vanaf ik heel jong was deze uitspraak gedaan: Ik ga nooit m’n haar relaxen!
Dit heeft tijdens de opvoeding niet voor problemen gezorgd omdat ik zoals ik eerder aangaf, de ruimte kreeg om ook mijn mening te ventileren.

Wat denk je als je nu kijkt naar de ontwikkelingen op het gebied van kroeshaar?

Dan denk ik he he …… mensen zijn bewust geworden dat ze perfect gemaakt zijn. Ze durven nu te blijven in de originele staat!
De bijbel zegt: En God zag dat het goed was….. Hij was tevreden met zijn schepping. Wij zijn goed zoals we zijn!

Wat heeft het verzorgen van kroeshaar en vooral het behoud van je eigen haar je geleerd?

Ik heb geleerd dat je niet rijk hoeft te zijn om er goed uit te zien. Alles dat je nodigt hebt zit in de natuur. Je hoeft alleen gezond te eten en voldoende water te drinken, verder nog op informatie uit gaan van hoe je steeds beter kan worden in het verzorgen van jouw haar. Je vind alles terug in de natuur!

Kroeshaar Kapsel van Shantika Douglas

Foto’s door Cliff San A Jong – Telefoon: 597-8518121

Ben je ooit gepest om jouw kroeshaar?

Nou als kind ….. Als je soms die grote vlechten had. Maar das te verwaarlozen want de deden dat als nichten en neven onderling. Terwijl we dus allemaal kroeshaar hadden. Dus niet echt serieus gepest. Was juist een leuke “kiek”

Maar dus niet op school door anderen die op je neer keken omdat je niet had gestraight?

Neen hoor.

Wat is je favoriete kapsel?
Mijn favoriete kapsel is nu drealocks op allerlei manieren. van updo’s tot gewoon los of in een paarden staart. I love it all!

Kun je de volgende zin afmaken: Ik houd van kroeshaar omdat

ik met kroeshaar geboren ben en dus ook te maken heeft met wie ik ben. Ik heb kroeshaar omdat ik een creool ben. En ik houd van mezelf! Anders kan ik nooit in staat zijn om van andere te houden.

Wil je ook met jouw haarverhaal op kroeshaar, vul dan dit kroeshaar vragenformulier in. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *