fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Sajonara over Kroeshaar

Sajonora over kroeshaar
Sajonora over kroeshaar

Sajonara, administratieve medewerker bij de overheid is sinds 2010 weer kroes nadat ze slechts een jaar had gerelaxt. Nare ervaringen had ze niet. In tegendeel. Haar haar groeide mooi lang uit.  Waarom is ze dan toch kroes gegaan? 

Ik moest altijd aanhoren dat ik een lastige olois’ veer type haar had. Dan was het te kort of te dof. Vandaar dat ik ook niet zo gek op mijn haar was. Mijn pleegmoeder daarentegen had lang zacht kroeshaar, omdat er ergens indiaans bloed in haar stroomde. Dus ze pronkte vaak met haar natuurlijk haar.

Ik heb in 2009 voor het eerst gerelaxed. Ik had geen nare ervaring mee. Mijn haar was mooi lang en groeide flink uit. Een jaar later ben ik weer kroes gegaan. Ik vond dat het relaxen te veel werk had en regels. Van het wassen, föhnen tot tangen. En ik ben iemand die zich snel verveelt van 1 soort haar. Ik hou van verandering en met gerelaxed haar kon ik niet veel doen vond ik. Met mijn kroes haar kon ik verschillende modellen vlechten en ook nog invlechten als ik dat wou.

Ik heb mijn haar moeten knippen en ik was bang dat het niet terug zou groeien, maar binnen twee maanden kon het al in een bandje. Ik ben nooit teruggevallen omdat ik relaxen saai vind. En terug vallen nu is helemaal uit den boze.

Ik zit nu in het proces van kroeshaar omarmen. Ik heb mijn haar nog nooit eerder zo bekeken als nu. Ik ben er zo gek op en ik kijk er ieder keer naar uit om een andere kapsel te maken. De hele dag creëer ik kapsels in mijn hoofd. Ik betrap mezelf erop dat ik stiekempjes kijk naar andere naturals om inspiratie te krijgen.

kroeshaar-baby
Sojanara’s Dochterjte deed gezellig mee

 

Mijn perceptie over kroeshaar is compleet veranderd sinds ik ben aangesloten bij de facebook groep natural candies. Vroeger greep ik elke kans ik kreeg om mijn haar te schuilen onder valse vlechten. Niet omdat ik mijn haar hekelde maar gewoon uit ontwetendheid. Ik wist niet hoe ik mee om moest gaan, wat ik allemaal mee kon en welke producten ik moest gebruiken. Ik ben nu bezig alle wijsheid te zuigen uit de groep en natuurlijk ook delen wat ik ervaar door eigen ‘uitvindingen’.

Kroes gaan heeft mij geleerd dat het zonde is van je tijd, energie en geld om te relaxen terwijl je dat alles kan stoppen in het verzorgen van je natuurlijk haar en geweldigere blijvende resultaten boeken.

Het proces heeft mij laten losrukken van de white supremacy. Ik heb geen glad en lang haar nodig om mooi te zijn. Ook geen licht getinte huid om mee te kunnen tellen. I’m beautiful just the way I am.

Ik houd van mijn haar omdat ik ermee ben gezegend door de Here daar boven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *