fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe was jouw Jaarwisseling?

Kuumba Award voor Kroeshaar
Kuumba Award voor Kroeshaar

De laatste dagen van 2014 waren al veel belovend. Op zondag 28 december ontving ik namelijk de Kuumba Award van de Sankofa Community Empowerment. Dat is een award voor creativiteit. Letterlijk staat het voor:

To do always as much as we can, in the way we can, in order to leave our community more beautiful and beneficial than we inherited it.

Dit was opzich al een grote eer. En dan de manier waarop Lurie Daniel Favors, de voorzitter van Sankofa, mijn award motiveerde maakte dat ik me thuis voelde. Voordat de advocaat mij de award uitreikte zei ze:

In een tijd dat kroeshaar nog niet hip was. Toen iedereen nog zei kroeshaar is lelijk, daar kun je niet mee overstraat, was het Mireille die de schoonheid van kroeshaar zag, de kapsels vastlegde en zei: Helemaal niet! Kroeshaar is prachtig! Zij was het die begon met websites te bouwen en boeken schreef om kroeshaar te promoten. Ze doet dit nu al langer and 12 jaar!

Lurie-Daniel-Favorseten
Sankofa Community Empowerment

Meer dan erkenning maakten de uitreiking en de speech dat ik me begrepen en gewaardeerd voelde. Ver van huis, zover het warme Suriname, voelde ik mij thuis in deze community die begrijpt waar het omgaat. Dat vrouwen, zwarte vrouwen, waar ook ter wereld, een eerlijke keus moeten hebben als het gaat om het kiezen van een kapsel.

Kuumba

Op de laatste dag van het jaar werd ik ook nog uitgenodigd om een Kwanzaa ceremony bij te wonen op de dag van, je raadt het niet, Kuumba. De rituelen waren mij nog vaag bekend van vorig jaar dus het was een verfrissing en weer heel leuk om bij te wonen.

Kwanzaa
Kwanzaa

Daarna was het serieus Party Time! Alleen in mijn omgeving van Bedstuy waren er al drie feesten waarvan ik wist dat ze zouden spetteren. Aangezien ik zeer gemakzuchtig aangelegd ben en het liefst niet afhankelijk ben van vervoer heb ik gekozen voor het feest op loopafstand. Dan kon ik any time naar huis lopen en tegelijkertijd genieten van de eerste frisse wandeling van het jaar in de winterachtige omgeving van Bedstuy Brooklyn. Dat bleek de beste keus.

Bijna vanaf het begin tot en met het eind heb ik mijn dans bakru kunnen loslaten op geweldige muziek varierend van soulful, 80’s tot en met Shakademus. Wat wil je nog meer?

Voor middernacht werd er shampagne uitgedeeld evenals toeters en confettie en daarna was het werkelijk feesten geblazen tot in de kleine uurtjes. Het weekend was nodig om bij te komen.

2015 is voor mij dus heerlijk goed begonnen en ik ben er klaar voor. Jij ook?

Lees: Start het jaar met de Nieuwe Haarmelk voor Kroes en Krullend haar

groep-selfie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *