fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ze heeft een hekel aan haren kammen?

little-girl-big-natural-hair-exhibit3-markBeste Mireille,

Mijn dochter is 3,5 jaar heeft een mix qua haar. Ik ben NL en haar vader is Angolees. Ik heb een probleem. Mijn dochter heeft erg last van knopen, een hekel aan haren wassen en haren kammen. Hoe vaak moet ik het haar wassen en kammen? Welke producten en kammen kan ik het beste voor haar gebruiken? Ik hoor heel graag een reactie terug.

Groetjes,
Marleen du Pon

————————————-

going natural no more knots detanglerHi Marleen,

Bedankt voor het bezoek aan kroeshaar.com en jouw vraag. Het zou leuk zijn als je een fototje kan mailen, want met jou zijn er veel Nederlandse moeders die niet goed weten wat ze met kroeshaar aanmoeten. Dit is meer dan begrijpelijk, kroeshaar is anders dan alle andere haartypen. Een kind dat een hekel heeft haren kammen maakt het er niet makkelijker op.

Allereerst is het belangrijk te weten dat kroeshaar juist omdat het zo anders is, ook een andere verzorging vereist. De kammen, shampoos en andere haarproducten die voor jouw haar prima dienst doen, kunnen voor kroeshaar een ramp zijn omdat kroeshaar het zeer breekbaar is. Zie onderstaand overzicht uit het boek Natuurlijk Kroes.

Kroeshaar Glad haar  
Krullen, slagen, spiraaltjes Recht  
Absorbeert licht Reflecteert licht  
Groeit onder een hoek Groeit naar beneden  
Staat recht op Ligt, valt naar beneden  
Krimpt heel veel Krimpt nauwelijks  
Ideaal voor vlechten Houdt geen vlechten  

Tabel 2 Kroeshaar vergelijken met glad haar Uit het boek Natuurlijk Kroes

Misschien wel nog belangrijker om te begrijpen is dat heel veel kinderen met kroeshaar een hekel hebben aan harenkammen omdat er verkeerd met het haar wordt omgegaan. Behalve verkeerde producten worden er ook foute middelen en methoden gehandhaaft, maar wat het meest schade berokkend is, is de verwachting dat kroeshaar hetzelfde moet reageren en de kapels er hetzelfde moeten uitzien als dat van glad haar.

Om te beginnen is het dus goed om alles wat je over haar weet naast je neer te leggen en te doen alsof je helemaal niks van haar weet zodat je kunt openstaan voor al het wonderschone dat kroeshaar te bieden heeft.

Zwarte mensen zijn niet voor niemandal gezegend met kroeshaar. Haarverzorging, van uitkammen tot kapsels maken, is voor kroeshaar kostbare tijd, quality time om de band tussen moeder en dochter hechter te maken. Vraag het maar aan alle kroese meisjes en vrouwen. Ze kunnen zich allemaal herinneren hoe hun moeder hun haren kamde!

Als het om de daadwerkelijke verzorging van kroeshaar gaat zijn wassen en ontknopen van elementair belang. Niet gewoon ontknopen, nee, het is eigenlijk een kunst om te ontknopen zonder dat het pijn doet. Hiervoor is een grote kam nodig met wijduitstaande tanden. Daarnaast raad ik de No More Knots ontknoper of detangler aan. Neem de tijd, spray wat No More Knots in het haar zodat het haar niet droog aanvoelt en begin aan de onderkant van het haar. Als je het niet gewend bent kost het tijd maar oefening baart kunst. Wanneer je het eenmaal in de vingers hebt gaat het makkelijker en sneller. Voor uitleg hoe je het beste kroeshaar kunt uitkammen zie de video en bestel het boek Natuurlijk Kroes. Zie ook de onderstaande video

Om het haar te wassen raad ik de Going Natural Kruiden Shampoo aan en de Deep Conditioner. Je zal meteen het verschil merken. Om het haar verder soepel en zacht te houden is het handig de haarmelk  of de haarboter te gebruiken.

Bij deze nog een stimulerende video. Zie ook Kroeshaar Instructie Videos

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *