fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik heb echt kroeshaar, 4C

going natural scalp conditioning spray
4c hair sterk krullend kroeshaarGeachte Mireille, Kunt u mij alstublieft advies geven over mijn haar. Ik heb echt kroeshaar. Het is wel niet dik maar het heeft heel veel klitten en breekt af tijdens het kammen. Ik vlecht het in maar het haar groeit zo moeizaam.

Ik heb twee jongens elke keer na de bevalling breekt mijn haar en is ongezond. Tijdens de zwangerschap is het haar dik lang en mooi maar daarna blijft er niets meer van me haar over.

De eerste keer moest ik antibiotica gebruiken na een ontsteking na de bevalling toen viel me haar ook af. De tweede keer na de bevalling had ik niets gebruikt. Ik had jaren terug een soort relaxer gebruikt voor kroeshaar en dat had me haar ook vernietigd.

Ik wil er goed verzorg uitzien met mijn kroeshaar. Maar als ik het twist is het pluizig en lijkt alsof het in maanden niet is gevlochten. En bij me haarlijn heb ik haast geen haar meer.

Ik had geweefd en nadat ik het had weggehaald is me haar aan de voorkant helemaal weg. Wat voor producten kan ik gebruiken. En kan ik twist out doen met me haar. Ik ben geen mix. Als ik zeg kroes dan is het echt kroes. Advies voor verzorging, mooi gezond haar en wat te gebruiken om het gezond te laten groeien.

Ik heb langer dan tien jaren kroeshaar. Maar het lijkt alsof ik in een doolhof ben met me haar. Ik ben afkomstig van het binnenland. Ik vlecht me haar met kinky extension. Welke producten kan ik gebruiken wanneer ik het haar heb ingevlochten. en welke producten zonder de vlechten. Ik woon nu in Belgie. Ook advies voor me haar tijdens de winter en de andere seizoenen.

Alvast bedankt voor uw advies

Met de vriendelijke groet
Anoniem

—————————

Beste Miss Anoniem,

going natural silky shea hair butterBedankt voor jouw bezoek aan kroeshaar.com en het mailtje. Ik denk dat het een heel belangrijk mailtje omdat het zoveel vragen zijn waar anderen waarschijnlijk ook mee zitten.

Allereerst, het “echte” kroeshaar zoals jij het noemt wordt jammer genoeg vaak aangeduid als haar dat heel moeilijk is. De term wordt vooral gebruikt om stereotypische eigenschappen van kroeshaar te benadrukken; dat het hard is, moeilijk kambaar en dat het niet groeit. Niks is minder waar. Dit haartype is juist erg unieke omdat het overgrote deel van de mensen niet met natuurlijk haar lopen. Het is wat men typeert als het 4C haartype.

Als ik het zo hoor heeft jouw lichaam en daardoor ook jouw haar het een en ander te verduren gehad. Hoewel antibiotica kan helpen bij infexties heeft het hele nare gevolgen voor het haar. Het kan zelfs haaruitval veroorzaken.

Tijdens een zwangerschap bloeit het haar meestal juist op door de hormoonontwikkeling in het lichaam. Het is ook normaal dat het haar daarna weer wat uitvalt om dezelfde reden, maar dat betekent niet dat het haar ongezond is. Het hoort bij het proces.

Nu, de kale haarlijn, voor ik het gelezen had wist ik het al. Weaves zijn een ellende voor de fijne gevoelige haartjes vooraan. Maar ook als je te strak het haar vlecht kan je haar breken of zelfs uitvallen. Wees daar dus voorzichtig mee. 

Wat je moet weten is dat al de negatieve dingen over kroeshaar alleen waar zijn als je verwacht dat kroeshaar hetzelfde is als glad haar. Je kunt kroeshaar niet vergelijken met glad haar of andersom. Net zoals je niet kunt zeggen dat glad haar moeilijk haar is omdat het nauwelijks kwiekwieba of vlechten in het haar kan houden. Het kost meestal even tijd om deze omschakeling te bevatten, maar hier foto’s van kapsels met haartype 4c, het meest kroese haar om je te laten zien hoe mooi en veelzijdig ook dit type kroeshaar is. Ook met jouw type haar kun je een twist out maken. Klik hier voor het artikel Twist Out voor Haartype 4C.

Het feit dat het lijkt alsof jouw haar “moeizaam” groeit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat jouw haar afbreekt. Om lengte te kweten moet je haar namelijk de maximale lengte kunnen bereiken, maar dit process wordt verstoord als het haar continu breekt.

Kroeshaar breekt vaak voortijdig af omdat het droog is en droog wordt uitgekamt waardoor de haarstrengen precies breken op het punt waar een krul wordt gevormd. Om dit te voorkomen moet je de juiste tools en de juiste producten in huis hebben.

Zoals altijd raad ik aan om met een schone lei te beginnen. Dat wil zeggen de Kruiden Shampoo en de Detox Conditioner. Dan weet je niet alleen dat je haar heerlijk schoon is maar het haar krijgt ook een lekkere boost vitaminen en mineralen.

Daarnaast zou ik je adviseren om aan te schaffen een grote anti-statische kam met afgeronde punten en de No more Knots detangler om je haar te kammen. Deze combinatie zal het kammen van je haar echt veel makkelijker maken.

Verder voor de verzorging en een hele mooie twist out de Curl keeper & Styling Gel en Curly Twistout Haar Cream. Ik hoop van harte dat je de producten probeert, meernog dat ze bevallen en dat je ons een fototje stuurt of zelf eentje upload.

Odi en graag tot ziens.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *