fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn TV debuut in New York

Here and Now TV Show
Here and Now TV Show

Vorige week woensdag was het zover. Twee weken daarvoor was ik gebeld door het “Here and Now” met de vraag of ik bij hun in het programma wilde komen. Geinteresseerd geraakt door BAD Hair Uprooted, het 10 jarig jubileum en gelijknamig boek, stelde de producer vragen over mijn motivatie, projecten en producten. Het was een aangenaam voorgesprek dat me warm had gemaakt voor opnames met de host Sandra Bookman.

Sowieso was ik al onder de indruk van Sandra Bookman. Ze zit al jaren in het journalistieke vak en was zelfs nieuws anchor van ABC in het weekend. Geen kleine dame dus die me zou interviewen.

De studios van WABC staan letterlijk in het centrum van Manhattan. Daar waar ook CNN de head quarters staan en eigenlijk alle grote TV nieuws zenders. Vanuit Brooklyn is dat ongeveer 40 tot 45 minuten met de trein. Om 1:30 moest ik in de studio zijn.

Daar aangekomen wisten ze al bijna mijn naam. Ik werd duidelijk verwacht. Toen ik mijn naam zei werd ik al snel meegenomen naar de green room alwaar drie andere heren zaten, ook in afwachting van interviews. Een was een Doktor, een Uroloog, die het specifiek zou hebben over prostaatkanker, een vorm die vaker bij zwarte mannen voorkomt.

De andere twee waren ondernemerns die een non-profit zijn gestart, suitsyou.org, om pakken weg te geven aan heren die willen solliciteren maar misschien niet over de juiste kleding beschikken. Ik bevond me duidelijk in goed gezelschap.
Beide heren van suits.org vertelden vol trots dat hun vrouwen natural waren en dat ze dat ook prefereerden. We hebben nog even wat gebabbeld voordat zij aan de beurt waren voor hun interview. Alleen in de Green Room heb ik de release form getekend, een formulier dat toestemming geeft om de opnamen met jouwpersoon in beeld uit te zenden.

Voordat ik aan de beurt was heb ik nog kunnen genieten van een heerlijke fruit salade die daar stond opgediend. Heerlijke aardbeien, annanas, druiven en nog veel meer, maar deze heb ik onthouden want ze waren erg lekker. Na nog wat bronwater was ik helemaal ready voor het gesprek.

hereandnow

hereandnow-green-room2
The Green Room

De stagaire die mij toen kwam halen was ook een natural en begon me allemaal vragen te stellen over haar haar. Haar mede stagiaire had ingevlochten en beiden vuurden werkelijk vragen op me af. Hoe kan ik mijn haar het snelste laten groeien? Zijn vlechten schadelijk voor het haar? Niet zoveel anders dan de vragen die hier op kroeshaar.com gesteld worden. Heerlijk was dat. Ik kwam helemaal in mijn element.
Toen was het tijd voor het ware interview met Sandra Bookman, de host van Here and Now. Ze zat statig in haar stoel op mij te wachten maar stond op en reikte mij de hand om zich voor te stellen. Mensen vroegen me of in nerveus was. Not at all, ik was meer eager en enthusiast om een vrouw in levende lijve te ontmoeten die ik zo vaak op TV nieuws had zien rapporteren. Uiteraard kon ik dan ook niet wachten om het gesprek te voeren en de vragen te beantwoorden.

Aangezien ik langer dan 10 jaar bezig ben met kroeshaar weet in ongeveer wat voor vragen ik kan verwachten. Ik ben vaker de oren van het hoofd gevraagd en mij maakt het alleen maar enthusiaster. Het was dan ook een zeer aangenaam gesprek. Toch moet ik natuurlijk afwachten om te zien hoe het allemaal overkomt. Daar ben ik wel benieuwd naar. Zo af en toe kan ik wat hakkelen en niet uit mijn woorden komen, ook al weet ik heel goed wat ik wil zeggen. Hopelijk is dat niet het geval dit keer. De uitzending is as zondag om 12 uur. Ik hoop dat je meekijkt en me laat weten van jij denkt. Hier kun je na zondag de utzending bekijken: http://7online.com/hereandnow/

Mijn kapsel is gemaakt door Adenike. Gebruikte producten: Scalp conditioning Spray.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *