fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

4 Spectaculaire korte kapsels voor de zomer

Met de juiste technieken en voorbeelden krijg je met je kroeshaar spectaculaire resultaten die menig mannen- èn vrouwenhoofd doen omdraaien. De mogelijkheden zijn eindeloos waarvan we een greep uit de pittige zomerse kapsels laten zien. 

Met de juiste technieken en voorbeelden krijg je met je kroeshaar spectaculaire resultaten die menig mannen- èn vrouwenhoofd doen omdraaien. De mogelijkheden zijn eindeloos waarvan we een greep uit de pittige zomerse kapsels laten zien.

De Cornrow-vlechttechniek is een klassiek voorbeeld en met een andere twist kom je tot dit pittige kapsel. De Cornrows lopen van rechtsvoor even voorbij het midden naar linksachter. Op deze manier wordt je haar als het ware opgestoken. Zoals je op de foto ziet is er een extra golfje in de vlecht op het achterhoofd aangebracht. 

Cornrows in kroeshaarCornrow achterkant

Hoe maak je deze Cornrows?
Was je haar zoals gewoonlijk en verzorg het met een verzorgingsproduct dat het haar diep indringt, bijvoorbeeld de Going Natural Deep Conditioner. Na het uitspoelen het haar vanaf de wortel goed doorkammen om het van klitten te ontdoen. Met de haardroger op de laagste stand blaas je het haar voorzichtig bijna droog. Nog een keer je haar goed doorborstelen en je bent klaar om te beginnen.

Een Cornrow kan in elke richting worden gevlochten. Tijdens het vlechten kun je een olie gebruiken, dat pluizen voorkomt. Met een kam verdeel je het haar en kies je de dikte van de vlecht, hoe breder de haarstreep des te breder de vlecht uitvalt en vice versa.

Bantu TwistsBegin rechtsvoor op het hoofd, neem een pluk haar dat je in drie gelijke plukjes verdeeld en begin met vlechten, telkens pak je een plukje haar erbij wanneer je de buitenste haarlok over de middelste legt. Als de Cornrow op de gewenste lengte is, kun je de vlecht met een doorzichtig elastiekje of met een kraal vastzetten. Op deze manier vlecht je de rest van het haar ook. Tussendoor kun je je hoofdhuid verfrissen met Scalp Conditioning Spray.

Bantu Twists
Met Bantu Twists of Bantu Knotjes volg je dezelfde voorbereiding als bij de Cornrow. Als extra toevoeging kun je tijdens het indraaien van de knots Silky Shea Haarboter gebruiken. Dit heeft als voordeel wanneer je de knotjes er uithaalt je er mooie gelijkmatige krullen aan overhoudt. Een kapsel met een dubbele functie dus! Bij kort haar verdeel je je haar in kleine plukjes. Als je Haarmelk gebruikt is dit het moment om wat op je vingers te doen voor je gaat indraaien. Je neemt een pluk haar tussen duim en wijsvinger en draait die met behulp van je middelvinger rond net zolang tot je voelt dat de krul blijft zitten. Het uiteinde zet je onder de draaiing vast. Dit is genoeg om de Bantu Twist of het Bantu Knotje in je kroeshaar op zijn plek te houden. Lukt dit niet, dan kun je het met kleine schuifspeldjes of elastiekjes vastzetten. 

  

Coils voor kort haar geven een casual look. Met een goede Silky Shea Haarboter en Kruiden Styling Gel  draai je tussen duim en wijsvinger plukjes haar spiraalsgewijs in je haar. Hoe langer je haar des te langer de Coil-krul. Door de gel blijft de Coil in stand. 

 

Black Hair kort kroeshaarNatural Short

 

Door aan je natuurlijke korte kapsel een kleurtje toe te voegen of het te blonderen, creëer je heel gemakkelijk een nieuwe look. 

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *