fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

1 jaar Braidlocs

Eerlijk gezegd is het bijna aan mij voorbij gegaan. De 12 maanden zijn zo snel en vooral probleemloos gegaan dat ik er nauwelijks bij heb stil gestaan.  Dit is wat ik heb geleerd over braidlocs en haarverzorging:

braidlocs1Mireille on a braidlocs journey
De eerste week – Maand twee

Was je haar

Zelfs als je locs hebt is het aan te raden jouw haar regelmatig te wassen met shampoo. Je hoeft zeker niet elke dag te wassen en misschien zelfs niet elke week afhankelijk van jouw lifestyle maar eens in de twee weken is zeker aan te raden. 
Persoonlijk was ik een keer per week met de Going Natural Herbal Shampoo. Daarnaast condition ik elke twee weken met de Detox Deep Conditioner.

Mireille on a braidlocs journeyMireille on a braidlocs journey month 5
Maand 4 en maand 6

Haal de locs uitelkaar!
Echt heel belangrijg is dat je voorkomt dat de locs met elkaar gaan vergroeien. Dit doe je door je de locs regelmatig, na elke wasbeurt uit elkaar te halen. Niet de hele loc natuurlijk maar langs de scheidingen. Zorg dat de scheidingen vrij zijn van haren die gaan vergroeien met een andere loc. Als je dit niet doet wordt de volgende sessie bij de loctition echt letterlijk pijnlijk vervelend.
Ons haar neigt van nature samen te ballen, wat natuurlijk geweldig is anders zouden ons haar niet zo mooi kunnen locen, maar het nadeel is dat ook de locs de neiging hebben om aan elkaar te gaan vergroeien. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker zal zijn om het haar uitelkaar te halen. Doe dit dus regelmatig.

Mireille on a braidlocs journeyMireille on a braidlocs journey
Maand 7 een maand 9

Slaap met een hoofddoek
Of je locs nu kort of lang zijn met een hoofdoek slapen houdt niet alleen stof uit ons haar, het houdt de locs ook in model. Vooral als het haar kort is en de neiging heeft alle kanten uit te staan is het belangrijk aan de andere kant kun je natuurlijk met een verrassend appart kapsel voor de dag komen. Het is maar net wat je wil.

Mireille on a braidlocs journey
12 maanden Braidlocs!

Vlechten of een knot
Als je haar begint te groeien en ongeveer middenlang is, is het aan te raden jouw locs ‘s avonds voor het slapen gaa in een knot te doen of te vlechten. Dit helpt de scheidingen mooi houden en voorkomt het vergroeien van de locs tot op zekere hoogte.

Gebruik een scalp Spray
Of je haar nu kort, middenlang of lang is, gebruik een spray om te voorkomen dat je hoofdhuid en locs uitrogen. The Going Natural Scalp Conditioning Spray, verrijkt met stimulerende kruiden en MSM, is de perfecte combinatie voor het verzorgen van de hoofdhuid. Deze spray is zo popular omdat het de ingredienten chronische uitdroging en haaruitval vookomen.

Mireille on a braidloc journey

2 thoughts on “1 jaar Braidlocs

  1. Ik vind dit zo fantastisch. Prachtig!! U bent zelf een ook een black beauty. Alles staat zo leuk bij u.

    Kunnen de locs na een jaar weer uit elkaar? Of moet je ze afknippen?

    Met vriendelijke groet,

    Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *