fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Terugblik op 2013

Het jaar zit er alweer bijna op en ik moet zeggen, het was een welbewogen jaar in vele opzichten. Bij de een recapitulatie.

Going Natural commercial with jayme 
Jayme Goodwin, winnaar America’s Next natural Model 2013

2013 is zoals de vier jaren daarvoor begonnen met America’s Next Natural Model de verkiezing die plaats vindt op going-natural.com. De competitie is dit jaar nagenoeg vlekkeloos verlopen met een strakke jury; fotograaf Dajuan Jones, Kroeshaarspecialist/Schrijfster Michelle George en gast jury van Jamaica Mango & Lime, Turkeshia. Het was weer geweldig om de modellen elke week weer te zien groeien. Ze waren allen zo goed dat het moeilijk kiezen is, maar nadat ik Jayme persoonlijk geschoten had wist ik zeker dat zij de terechte winaares was. Dit was mijn eerste keer dat ik de winaares persoonlijk heb geschoten en tegelijkertijd een commercial heb gedaan en ik vond het werkelijk fantastisch. Je kunt hier een slideshow zien en meer over Jayme Goodwin lezen.

 

Kroeshaar bij de United Nations

Bij de United Nations

Een van de mooiste gelegenheden van het jaar was absoluut in juni toen ik door de oud First Lady Venetiaan uitgenodigd was om bij de United Nations mijn bedrijf te mogen presenteren. Het was een super inspirerende ervaring. Niet alleen het presenteren van mijn Social Entrepreneurschap was geweldig, het gehele evenement; First Ladies uit acht Afrikaanse landen die awards kregen voor hun presatie op sociaal gebied. Tussen die top vrouwen met allemaal een indrukwekkende loopbaan, in hun prachtig kleurige gewaden was zoals ze hier zeggen, priceless! Aan de foto met de delegatie van Mevrouw Venetiaan in vol Surinaams ornaat is duidelijk dat dat een absoluut hoogtepunt was in 2013!

Kroeshaar model Anna en haar moederAnna en haar moeder bij Real Sranan

Een ander hoogtepunt dit jaar was zeker mijn trip naar Nederland gesponsord door niemand minder dan Jorgen Raymann. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat Surinamers over het algemeen heel gul zijn en vele goede doelen steunen zonder dat ze daar echt credit voor willen. Jorgen Raymann is zo iemand. Iemand met zo een naams bekendheid wordt vaak ook nog overladen met aanvragen. Misschien zijn de benifit shows die hij doet aan je voorbij gegaan of je neemt ze misschien voor lief, maar ik kan je zeggen, het kost niet alleen geld en tijd en effort, het neemt ook tijd weg van zijn lieve vrouw Sheila en zijn twee dochters die zijn alles zijn. Ik kan er uren over uitwijden, maar wat ik simpel genoeg wil zeggen is dat ik reuze dankbaar ben dat hij mij en mijn project gesponsord heeft. Bij deze Jorgen, nogmaals grantangi!

Dan was het uiteraard een hele eer om in het kader van 150 jaar slavernij te spreken bij Real Sranan. In het stuk Kroeshaar bij Real Sranan heb je er alles over kunnen lezen. Het enige wat mij nog rest te zeggen, zonder de andere modellen te niet te doen is dat ik altijd de lieve Anna en haar moeder blijven herinneren. Voor mij zijn zij de Top Modellen van 2013. Dankjewel alle modellen en speciaal de super schattige Anna en haar fantastische moeder. Ik ben nog steeds wachtende op de foto’s. Hopelijk in 2014.

Jeff Liong

Een ander hoogte punt van mijn trip naar Nederland dat ik tot nog toe niet heb vermeld, was toen mijn broer mij uitnodigde om een einde jaars hapje te komen eten met de heren van het basketbal team. Mijn broer Jeff, bij wie ik altijd mag logeren wanneer ik naar Nederland kom, betrekt me altijd overal bij en dan gaan soms deuren open waar niet zo vaak dames komen. De heren kleedkamer is er zo een. Thank god for brothers!

Dames, als ik zo eerlijk mag zijn, voor het eerst sinds mijn vertrek naar Amerika dacht ik “dit is wat ik mis”. In een kleedkamer vol zwetende mannen die na het basketballen een borreltje ophadden, kwam bulderend gelach gepaard met een heerlijke warmte me tegemoed op een manier die me liet denken aan onvergetelijke tijden in Suriname.

Als vrouw uit de IT ben ik wel wat gewend maar ik moet toegeven als enige vrouw tussen al die mooie gezellige Surinaamse mannen (er was een Nederlandse man tussen), voelde ik me absoluut de koningin te rijk. Lachen, gieren, brullen op z’n Surinaams zit in mijn DNA dus ik kon niet anders dan me meteen thuisvoelen.

Algauw nadat ik een loempia en een kroket ophad begonnen ook de discussies over Amerika, President Obama en andere politieke onderwerpen. Voor degenen die het niet weten, water in mijn molen. Politieke discussies ga ik haast nooit uit de weg. Met alle plezier vertelde ik dan ook hoe ik de verkiezingen van 2004 had beleefd om vervolgens in discussies verwikkeld te raken over de huidige politiek in Amerika en everywhere. Ik denk dat ik toen al wist dat mijn tijd in Nederland niet meer stuk kon. Bij deze, broerlief, Zschuschen, Jerry en de rest van het gezelschap; Grantangi voor het gezellige warme samenzijn en een pittige discussie!

Denise Jannah en Eddy Veldman
Koeshaar en Keti Koti

Een super prettige bijkomstigheid was dat ik de viering van 150 jaar afschaffing van de slavernij heb mogen meemaken. Het zal best mijn beperkte blik zijn van iemand die alweer te lang in Amerika woont, maar voor mij was dit Nederland op haar best; de speeches, het cultureel programma, de concerten, de mensen op het veld van het Oosterpark. Heerlijk was dat.

Twist out at the going-natural.com hair show

Nauwerlijks terug uit Nederland had ik niet eens tijd om te bekomen van mijn jetlag. De eerste Going natural haar show stond namelijk op mij te wachten. Ook een ervaring om niet te vergeten. De foto’s en de video van de Going Natural Haar Show liegen er niet om.

Nog geen maand daarna was het tijd voor een workshop die samen viel met de Masters Ceremony award, waarvoor Going-natural.com een speciale uitnodiging had ontvangen. Dit is een twee-jaarlijkse award uitreiking om kappers in de kroeshaar branch die eer te geven die hen toekomt. Het was een uitstekend georganiseerde avond vold kunst cultuur, poetry en een machtige haarshow.
De workshop die ik samen met Adenike van de Wovenwool haarsalon heb mogen doen was zo succesvol dat ik me heb gerealiseerd dat er absoluut meer behoefte aan is. Blijf kijken in 2014!

Op naar 2014
Het is weer heel snel gegaan, maar ik kan niet eindigen zonder jou als bezoeker, lid en klant te bedanken voor jouw bijdrage, opwelke manier je die ook geleverd mag hebben. Jullie vragen, foto’s en haarverhalen maken de site tot wat het is en uiteraard kan ik onmogelijk moe worden van de geweldige positieve feedback op de producten en de bestellingen. Schroom dus niet dit voort te zetten in 2014.

De laatste dagen van 2013 eindig ik graag haar inspiratie. Een slide show van de mooiste kapsels van de meest geronomeerde salons in de US. Bekijk deze kapsels voordat je naar het familie diner of jouw laatste feestje gaat dan komt het zeker goed. 

Hopelijk hebben jullie allen een goed jaar achter de rug. Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie hoogtepunten. Degenen met de leukste hoogte punten krijgt gratis een Curl Keeper toegestuurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *