fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Welke producten raad je aan voor droge Dreadlocks

Hoi Mireille, Ik heb een vraag over mijn dreads. Mij dreads werden ingestopt door de breinaald methode. in het begin waren ze nog lekker zacht en krullend dat vond ik mooi maar naarmate ze langer werden voelde ze hard, ja compact en stijl dus recht naar beneden, geen krullen meer.

 Kroeshaar dreadlocksIk kan dus weinig kapsels maken omdat die dreads niet meegeven ze zijn best hard. Ik ben toen gaan vergelijken met andere mensen. En ik heb meerdere mensen ontmoet die hele lange dreads hebben met hun natuurlijke krullenen zacht, mannen ook trouwens. Komt dit door breinaald methode?

Ik ben mijn dreads nu aan het losmaken want ik kan kan er weinig mee. Van nature heb ik mooie krullen en ik wil die ook in mijn dreads terugzien. Heb je wat tips mischien een andere methode.

Ook heb ik vanaf het begin geleerd dat je niets voor je dreads moet zetten behalve af en toe wat olie. Maar mijn ervaring is dat het haar zeer droog wordt en het dof eruit ziet. Ik ben toen gewoon moisterisers gaan zetten en dan ziet het haar heel fris uit en het wordt zachter. Ik weet ondertussen niet meer wat ik moet geloven van dreads. Iedereen die ik tegen kom werkt met een andere methode.

Ik heb laatst een brada ontmoet die zachte lange dreads heeft maar die worden niet ingestopt maar die vrouw draait de uitgroei om de dread heen. Volgens sommige mensen is dit geen goede methode. Ik begrijp het allemaal niet meer. Moet ik speciaal sisterlocks nemen voor de krullen? Welke producten van jouw kan ik gebruiken om de dreads eruit te haelen want ik wil mijn hoofd niet kaal scheren?

Alvast bedankt Odi Akuba

————————————–

Hi Akuba,
Bedankt voor jouw vraag en gefeliciteerd want dit is de eerste vraag over dreadlocks die ik via kroeshaar.com beantwoord. Mijn eigen haar heeft daar vast mee te maken.

Opzich zou de methode die je hanteert om jouw haar te verzorgen niet uitmogen maken. Allereest is het belangrijk te weten dat vlechten van nature anders aanvoelen dan twists en coils. De textuur is anders. Bij vlechten voelt het net als bij interlokken, de breinaald methode, niet “smooth” aan maar dat betekent niet perse dat het haar hard is.

Voor dreadlocks verzorging geld inderdaad hoe minder producten hoe beter. Echter kun je ook een innerlijk probleem, gebrek aan bepaalde voeding stoffen of stress, niet uitsluiten. Als niet alleen jouw haar maar ook jouw huid droog aanvoelt dan kan dat wijzen op een andere oorzaak.

Persoonlijk ben ik ook geen voorstander van olie voor dreadlocks. Sommige mensen zweren er inderdaad bij mijn persoonlijk ervaring is dat olie kroeshaar stug laat aanvoelen. Vooral dreads en vlechten omdat olie onzichtbare stofdeeltjes uit de omgeving aantrekt die zich na verloop van tijd gaan ophopen en deze niet goed uit het haar gewassen kunnen worden. Moisturizers maken het probleem alleen maar erger. Ook mensen met gewoon kroeshaar vragen vaak hoe het toch komt dat het haar zo droog aanvoelt.

Dat komt omdat de gebruikte leave in conditioners vaak een laagje op de haarstrengen achterlaten die het haar in eerste instantie zachtmaken, maar na verloop van tijd averechts werken. Het zelfde laagje dat het haar zacht laat aanvoelen gaat verharden net als een door kalk aanslag dat je bij wasmachines ziet.

De beste methoden om alle mogelijke opgehoopte resten uit het haar te wassen zijn de Kruidenshampoo en de Detox Deep Conditioner. De shampoo wast schoon, terwijl de detox op een natuurlijke manier alle elementen die niet in het haar thuis horen, zoals achtergebleven olieresten, absorbeert. De actieive houtskool deeltjes zorgen wel daarvoor. De combinatie van veide producten laat het haar ook meteen weer natuurlijk zacht aanvoelen en glanzen.

Over het bijdraaien van locs, of het gezond is of niet, hangt helemaal van jouw haar af maar vooral van de maat van de locs. Bij midden tot grote locs is het absoluut geen probleem om het haar bij te draaien. Kies je voor wat dunnere dreadlocks, zoals die van mij, dan kun je liever de breinaald methode gebruiken want dan is de kans inderdaad groot dat het haar gaat breken, juist omdat de locs zo dun zijn. Heb je last van dunner wordend haar dan is de interlock methode ook te prefereren boven het twisten.

Het beste product om jouw locs uit te halen is de No more Knots. Het is het meest verkocht omdat het als geen ander product knopen uit het haar helpt halen. Niet alleen om dagelijks het haar te kammen, maar ook voor mensen die vlechten uit het haar moeten halen en dreadlocks dus. 

Ik zou je aanraden eerst jouw haar te wassen met de Going Natural Kruiden Shampoo, vervolgens te deep conditionen met de Detox Conditioner om jouw haar weer zacht te maken en vervolgens de No More Knots te gebruiken. Nadat je jouw haar hebt gewassen en gedeep conditioned zal je merken dat je haar weer lekker licht en zacht aanvoelt en sneller opdroogt. Dat komt omdat de resten eruit zijn. 

Wacht vervolgens tot jouw haar helemaal droog is voordat je de No more Knots gebruikt. Wat helemaal perfect werkt is als je de spray voor het slapen gaan gebruikt en dan slaapt met een conditioning cap op. Wanneer je opstaat, zul je hier en daar wat bij moeten sprayen maar dan zijn jouw locks ready om makkelijk losgehaald te worden. 

Overigens denk ik dat je zelfs met “stijfe” locs, hele mooie kapsels kunt maken. Bij deze een link naar wat voorbeelden. Dreadlocs zonder verplichting. Zie hier ook de video over de verschillen tussen de diverse locs: 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *