fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Relatie Issues

Het intermenselijk verkeer tussen mannen en vrouwen houdt de gemoederen bezig. Twee mannen en een vrouw waren in gesprek. De vrouw vond dat het mogelijk moet zijn dat een vrouw een platonische vriendschap met een man heeft, terwijl ze getrouwd is, samenwoont of een LAT relatie heeft. Vriendinnen worden geaccepteerd, waarom dan geen platonische vriend. De vriend zou mogen thuiskomen als zij samenwoont, hij wordt dan ook maar een kennis van haar man.

Ook vrouwen doen soms onterecht paranoïde als een andere vrouw te dicht bij hun man komt. Waarom zien mannen en vrouwen het andere geslacht als bedreiging voor hun relatie, als daar geen sprake van is? 

Hierop ontstond er hilariteit in de groep. Beide mannen vonden het niet kunnen. Mister X zei: “Ik zie het al helemaal gebeuren als ik thuis kom en mijn vrouw met een man op de bank zit, dat zou ik niet pikken”. Mister Y vond dat dit het probleem is van de Surinaamse vrouw die steeds meer verwesterd raakt. De vrouw pareerde deze bewering en zei, “Neen, ik ben realistisch en dit heeft niets te maken met verwestering. Stel je eens voor, dat ik al mijn vrienden weg doe en na een jaar gaat mijn relatie uit, dan zit ik moederziel alleen. Partners zullen met elkaar moeten communiceren, dus zowel man en vrouw zullen voorbereid zijn als er een platonische vriend is. Waarom leggen partners elkaar een verbod op om een vriendschap te hebben met iemand van het andere geslacht?

Er zijn ook mannen die alleen een vriendschap relatie met een vrouw willen en verder niets ! Het is toch absurd dat een man alleen een vrouw duldt als vriendin en stel dat die vriendin van je vrouw lesbisch is, voelt de man zich dan ook bedreigd? Het omgekeerde kan ook gebeuren, de vrouw haar man diens vriend is homo en raakt prompt verliefd op hem? Mensen, het is 2016!”

De gemoederen liepen op en vriend Hendrik kwam erbij, de stelling werd aan hem voorgelegd. Hendrik zei: “Mensen ik weet niet van jullie, maar ik heb geen zin in kinderachtige taferelen. Gaan jullie met een zestien jarige of met een volwassen man of vrouw? Ik heb een verleden en mijn vrouw moet hiermee rekening houden. Een man als platonische vriend moet kunnen, maar hij moet gepaste afstand houden. Dit moet te merken zijn aan een respectvolle omgang met mijn vrouw, de wijze waarop hij praat en zich gedraagt. Mijn vrouw moet haar grens kunnen aangeven. We leven niet meer in de oudheid”. Man en vrouw moeten respect voor elkaar hebben en elkaar vertrouwen”.

De vrouw in het gezelschap zei: “ Heheee, eindelijk een verlichte denker! Vaak denken mensen in een liefdesrelatie dat zij elkaars bezit zijn. Dit bezitterig en soms extreem jaloers gedrag ligt ten grondslag aan escalaties in liefdesrelaties met soms moord, zelfmoord en crimineel gedrag als gevolg. Mensen kunnen doorslaan als ze jaloers worden. Degene die bezitsdrang uitoefent werkt hiermee in de hand dan man of vrouw achterbaks kunnen doen, omdat zij zich onderdrukt voelen in de relatie en zo ontstaan er ook geheimen voor elkaar.

“Kijk maar naar de man!, willen jullie mij zeggen dat jullie geen vrouwelijke kompe’s hebben? Houden vrouwen zich zelf zo niet voor de gek om te denken dat een man alleen naar haar kijkt en haar alleen als vrouw, vriendin of maatje heeft? Het is een illusie om te denken dat het zo eenvoudig in elkaar zit, daarom is het moeilijk te accepteren als de relatie stuk loopt vooral als je iemand als je bezit ziet. Jaloezie kan dan behoorlijk opspelen. Het zou realistischer zijn om aan te nemen dat mannen en vrouwen met elkaar bevriend kunnen zijn zonder dat dit een bedreiging vormt voor hun duurzame liefdes relatie. Alleen goed je grenzen aangeven”.

Na de tirade van de vrouw keken de mannen beduusd rond. Mister X schudde zijn hoofd en zei” Baja, mi no sabi moro jere, sa mi sabi wellll, dat mi no wani no wan enkri man na mi oso leki mati fu mi vrouw, mi no e poti no wan enkri puspusi fu luku merki, no way”…….

Peggy Anijs
p.anijs@chello.nl

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *