fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik ken mijn natuurlijke haar niet, hoe begin ik met kroes gaan?

Going Natural clean start ComboDillema van kroes gaanBeste Mireille,

Ik heb na heeeel lang wikken en wegen besloten om terug te gaan naar mijn natural hair!! Eindelijk heb ik de knoop door kunnen hakken. Ik heb ongeveer 2 jaar geleden dezelfde beslissing gemaakt aangezien ik in verwachting was en mijn haar niet wilde straighten maar helaas ben ik kort na mijn bevalling weer naar de kapper gerend omdat ik gewoon niet wist wat ik er mee aan moest.

Mijn zoontje van 1,5 heeft een prachtige bos krullen op zijn hoofd (mixje van Surinaams creools en hindoestaan) en daardoor verlang ik alleen maar meer naar mijn eigen bos krullen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee meer heb hoe mijn haar er vroeger uitzag en ik vind het eigenlijk zonde.

Zoals velen, werd ook ik naar de kapper gebracht toen ik eenmaal naar de middelbare school ging en sindsdien heb ik mijn haar altijd chemisch behandeld. Ik ben er nu echt helemaal klaar mee. I WANT MY BEAUTIFUL NATURAL HAIR. Mijn grootste dillema is. Hoe begin ik??

Ik heb niemand in mijn omgeving die ooit van relax naar natural is gegaan en ik ken eerlijk gezegd ook geen afro kappers in Den Haag. Ik heb ook geen idee welk haartype ik heb. Ik heb ongeveer een maand geleden voor het laatst gerelaxed dus heb nog niet echt veel uitgroei.

De vragen waar ik mee zit zijn de volgende:

1. Welke producten raad je mij aan om te gebruiken? (shampoo, conditioner)
2. Hoe was ik mijn haar. Nu was ik en twist het en ga onder de droger. Moet ik dat gewoon blijven doen?
3. Ik durf de big chop echt nog niet aan. Moet ik gewoon steeds de punten blijven knippen, is dat voldoende voor nu?

Ik wil dit proces zeker weten in gaan maar ik merk dat ik gewoon behoefte heb aan begeleiding. Ik hoop dat jij mij een beetje opweg kunt helpen om nu echt door te zetten!

Alvast bedankt voor je reactie.

Met vriendelijke groet,
Cheryl

——————————————–

Hi Cheryl,

Bedankt voor jou bezoek aan kroeshaar.com, jouw uitgebreide uitleg en de vragen.

Allereerst wil ik zeggen dat ik je heel goed snap. Ik ben ook eens teruggevallen en weer gaan relaxen omdat ik niet wist wat ik met mijn haar moest doen. Gelukkig heb jij niet te maken met haarbreek, waar ik dus wel mee te maken had, maar het feit dat ik niet met mijn eigen natuurlijke kroeshaar kon omgaan heeft me wel doen denken: Hoe kan het eigenlijk dat ik niet met mijn eigen natuurlijke kroeshaar kan omgaan maar wel met gerelaxt haar? Hoe ver ben ik van mezelf gegroeid? Dat was uiteindelijk mijn motivatie om te gaan leren met kroeshaar om te gaan.

Bij jou is het veel positiever; je bent geïnspireerd door jouw prachtige zoon. Mooier kan het haast niet. Toch is het inderdaad een uitdaging als je je haartype niet kent en niet echt een voorbeeld hebt in jouw omgeving. Hopelijk helpt dit advies jou maar ik wil je ook aanraden om kroeshaar.com regelmatig te bezoeken om gewoon mensen hier te leren kennen. Je kunt hun ook gewoon vragen om advies. Daar is de site en vooral de kroeshaar community voor.

De producten die ik je kan aanraden om te beginnen zijn:

De Clean Start, voor een diepe reiniging, de No More Knots om de bijna onmogelijke klitten makkelijk uit het haar te krijgen en de Silky Shea Haarboter om het haar zacht en soepel te houden. Voor een nog uitgebreider antwoord zie de video: Hoe begin je met kroes gaan? Aangezien dit een vaak terugkomende vraag is heb ik er namelijk een video van gemaakt. 

Succes!

De Kroeshaar Webshop 

Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *