fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Grondstewardess Sharron Leeuwin- Groeizaam

 

Ik was 14 toen ik begon met relaxen. De dag waarop ik slaagde van de mulo school mocht ik van mijn moeder naar de kapper om mijn haar te relaxen. Ik vond dat natuurlijk geweldig. Mijn haar was mooi, glad en lang. Omdat mijn haar zooo dik was moest de kapper bantu gebruiken. Vervelend vond ik wel elke avond rollers zetten dus na een week zat het niet meer mooi.

 

Sharron

Ik was 14 toen ik begon met relaxen. De dag waarop ik slaagde van de mulo school mocht ik van mijn moeder naar de kapper om mijn haar te relaxen. Ik vond dat natuurlijk geweldig. Mijn haar was mooi, glad en lang. Omdat mijn haar zooo dik was moest de kapper bantu gebruiken. Vervelend vond ik wel elke avond rollers zetten dus na een week zat het niet meer mooi.

Wanneer, hoe en waarom ben je kroes gegaan?
M’n haar werd steeds dunner en alhoewel ik altijd mensen met gerelaxed haar hun haar mooi los zag kammen lukte dat bij mij niet omdat het binnen de kortste keren een bos werd. Ik besloot op de middelbare school terug te keren naar kroeshaar. Ik was zo trots op tijdens mijn deelname aan het miss Alida contest 2004 de enige misi met kroeshaar te zijn. Helemaal al met me bantu knots.

Maar er zat nog een relax in mijn haar wat ervoor zorgde dat me haar steeds dunner werd. In november 2009 besloot ik alles eraf te knippen. Ben toen helemaal opnieuw begonnen. Na 4 jaar ben ik trotser dan ooit op me haar. En nee, nooit meer chemische schadelijke troep op mijn hoofd

Wat was het moeilijkste van kroes gaan?
Er was niets moeilijks aan. Ik moet gewoon mezelf accepteren met me natuurlijk haar. Dan maakt het niets uit als anderen wat te zeggen hebben.

En het leukste?
Mijn dik lang kroeshaar terug zien. En oja de vrijheid die ik had met kortgenipt haar. ‘s Morgens vrij onder de douche staan. Handen vrij door me haar. Dat mis ik nu wel.

Wat heeft dit alles je geleerd?
Happy zijn met je kroon op je hoofd. Living to please myself and not the rest. Waarderen wat ik gekregen heb van God.

Wat waren jouw beste kapsels in de periode dat je terug ging naar kroeshaar?
Beste kapsel braided mohawk en me buns.

Als je nu terug kijkt is je idee over kroeshaar veranderd?
Ja ben er meer van gaan houden en geef me mede kroesedes vaker complimenten

Wat is je favoriete kapsel?
High bun

Ik houd van mijn haar omdat: ik ermee gezegend ben
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *