fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Opties om kroeshaar te lokken

Dreadlocks zijn te verdelen in drie categorien. Simpel gezegd micro, medium en large. Binnen deze 3 heb je weer keuzes waarbij de techniek het verschil bepaalt.

kroeshaar-rasta

Dreadlocks zijn te verdelen in drie categorien. Simpel gezegd micro, medium en large. Binnen deze 3 heb je weer keuzes waarbij de techniek het verschil bepaalt.

Micro locs
Towel rub
Er zijn eigenlijk tallloze manieren om dunnen locs te beginnen. De meest gemakkelijke voor als je kort haar hebt is wat men noemt de “Towel rub” methode. Dat is niks anders dan met een handdoek over je haar wrijven, een richting in zodat je haar om z’n eigen as heen gaat draaien en een krulletje vormt. Niet alleen prachtig om te zien, ook super makkelijk om te beginnen en in onderhoud. Deze methode kost je niks behalve tijd. Helaas kun je dit niet doen als je haar wat langer is.

kroeshaar-rasta

Sisterlocks
Een van de meest bekende type micro locs zijn Sisterlocks. Joan Cornwell heeft deze naam getrademarkt dus je kun dit type dunnen locs alleen doen bij een gecertificeerde Sisterlocks consultant. Het voordeel van deze methode is dat je haar niet kroes hoeft te zijn. Als je haar nog voor een deel gerelaxt is kun je dus gewoon beginnen met sisterlocks. De nadelen hiervan zijn dat het duur is, tijdrovend en dat er niet altijd een consultant in de buurt is.

In Nederland zijn Chantel en Kora de Sisterlocks specialisten. Zie de lijst van Kapsalons voor voor de contactinformatie.

kroeshaar-rasta
Foto van Jessyca Marshall, Loctitian and owner of
Naturally Beautiful Hair Care.

Inter locks of Instoppen
Deze methode van locen verschilt niet veel van Sisterlocks. Net als bij Sisterlocks worden er locs in jouw haar worden gemaakt met behulp van een tool vergelijkbaar met een brei of haaknaald. Beide methoden zijn even tijdrovend het enige verschil zal zijn dat je meer vrijheid hebt in het kiezen van een kapper.

In Nederland zijn er Raoul, Anouschka en Levi die dit kunnen en  in Suriname is er de Hair Box. Klik op de lijst van Kapsalons voor contact informatie.

Vlechten
Vlechten is na de Towel rub methode misschien wel de makkelijkste methode om locs te beginnen. Bijna iedereen kan vlechten dus je kunt bij wijze van spreken je zus, buurvrouw of vriendin vragen om je te helpen. Het is namelijk wel van belang dat je scheidingen goed gedaan worden want het is echt van essentieel belang als je later het haar wil opsteken of andere kapsels wil maken.

Het nadeel hiervan is echter weer dat het bijhouden tijd zal kosten want de beste manier om micro locks te verzorgen is middels instoppen of zelfs de Sisterlocks methoden. Het handmatig bijdraaien van dunne dreadlocks is af te raden omdat het haar kan gaan breken.

Medium dreadlocks
Medium dreadlocks zijn dreadlocks die beginnen met ongeveer potlood dikte. Net als bij Micro locs kun je deze ook beginnen met de Sisterlocks methode, Interlocken en zelfs vlechten. Daarnaast zijn er de exta metoden twists, coils en Senegaleze twists.

Van de laatste 3 is het beginnen met Senegalese twists het meest comfortabel. Twists en vooral coils hebben de neiging binnen no-time los of in de war te raken en kosten daarom meer verzorging dan welke andere methode dan ook. Bij elke wasbeurt zal je het haar moeten bijdraaien.
Senegaleze twists blijven iets beter in het haar zitten en kunnen langer mee. Het doel is om de individuele strengen te laten lokken en dan de twee de strengen uit elkaar te treken. 

kroeshaar-rastakroeshaar-rasta

Grote dikke dreadlocks kun je gewoon organisch laten groeien. Dat betekent dat je het haar wel verzorgt maar niet manipuleert om in micro of medium strengen te groeien. Als je gewoon stopt met je haar te kammen zal jouw haar en clusters gaan groeien en de locs zullen zich vanzelf gaan vormen. Soms als het echt een te dikke loc dreigt te worden kan het wel uitelkaar gehaald worden maar dat is het enige. Er wordt niet bijgedraaid of bijgehouden met een of ander hulpmiddel.

Nu, welke methode zou jij kiezen en waarom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *