fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Slecht haar Ontworteld, een tentoonstelling in het kader van Herdenking Slavernijverleden

Persbericht – AMSTERDAM, 1 APRIL 2013

Slecht haar Ontworteld, een tentoonstelling in het kader van Herdenking Slavernijverleden

Gesponsord door Cabaretier en Televisiepresentator, Jorgen Raymann, komt de grootste collectie kroeshaar portretten deze zomer naar Nederland, in het kader van de Herdenking Slavernijverleden.

De tentoonstelling heeft als doel het dogma “slecht haar” te aan te kaarten. Dit overgebleven gedachtegoed uit de slaventijd mist namelijk zelfs in de hedendaagse maatschappij haar uitwerking niet.

150 jaar na afschaffing van de slavernij zijn kroeshaar kapels nog steeds geen geaccepteerd fenomeen en hebben vrouwen uit de Diaspora disproportioneel te kampen met onstellende haarproblemen.

“Slecht haar ontworteld” is speciaal samengesteld om dit diepgewortelde onderwerp bespreekbaar te maken door juist de schoonheid van kroeshaar te belichten. De expositie bestaat uit portrettten die een waar spectrum van spectacutlair mooie kroeshaar kapsels tonen.

peacocklocs

De kleurrijke portretten die voor het eerst te zien zijn geweest in de prestigieuze Casa Frela Gallery in Manhattan, New York, zijn genomen door Sociaal Entrepreneur Mireille Liong-A-Kong. Sinds de publicatie van het allereerste boek over kroeshaar, geeft de pioneer al meer dan 10 jaar advies: hoe kroeshaar te verzorgen, hoe kapsels te maken en vooral: hoe trots te zijn op kroeshaar.

Als eigenaar van de toonaangevende websites going-natural.com en kroeshaar.com begon Liong met het fotograferen van kroeshaar kapsels in de zomer van 2004, toen ze overweldigd raakte door de prachtige haardrachten die argeloos rondliepen op het jaarlijkse BAM Festival in Brooklyn, New York.

Met de kroeshaar fotocollectie die inmiddels meer dan 1000 portretten telt, hoopt ze niet alleen de schoonheid van kroeshaar te uit te dragen maar  vooral het gevoel dat de kapsels in haar losmaakten over te brengen op een publiek dat ze bekijkt.

Een ieder die een voorproefje wil kan een kijkje nemen op kroeshaar.com alwaar er wekelijks een nieuwe verzameling foto’s zal worden opgeladen. Door een reactie achter te laten of een stem uitbrengen kunnen geinteresseerden meteen ook bepalen welke foto’s ze tijdens de exhibitie willen zien.

Bij deze de eerste foto’s uit Slecht Haar Ontworteld waar je jouw stem kunt uitbrengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *