fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Help! Ik wil mijn bos krullen terug

Beste kroeshaar.com, Ik weet niet meer wat ik moet doen. Al sinds mijn geboorte ben ik in het bezit van een dikke bos met krullend haar. Ik heb dit altijd heel erg lang gehad tot mijn 13e, mijn moeder (Nederlandse) was het zat en mijn haren werden kortgeknipt. Het resultaat een korte afro. Dit groeide erg snel en vanaf mijn 16e had ik alweer een flinke bos haar.

Curls goneWegens gebrek aan kennis heb ik altijd de verkeerde haar producten gebruikt (gel, andrelon, haarlak etc.). Ik föhn mijn haar ook altijd droog omdat het anders zo lang nat blijft. Hier heb ik nooit last van gehad en mijn haren waren altijd erg mooi (zie foto bijlage). 

Maar de laatste 2 jaren is dit aan het veranderen. Sinds ik het weer wat korter had geknipt vanwege een warme zomer lijkt het alsof mijn haar niet meer hetzelfde is. Het lijkt alsof de structuur veranderd. Ik moet erg veel moeite doen om mijn haar er uit te laten zien zoals het zag en hierbij komt een hoop toupeerwerk en haarlak bij kijken. Mijn haar begint ook ontzettend droog te worden van alle verkeerde spullen die ik gebruik en het geföhn. Ik besloot te stoppen met föhnen en toen kwam de grootste klap. Mijn haar krult niet meer zoals het deed uit zichzelf. Als ik het natuurlijk laat drogen lijkt het wel half stijl half krullend. Het is ook geen bos meer maar hangt meer langs me gezicht. Eerst dacht ik dat het kwam omdat mijn haar verkeerd geknipt is waardoor het bovenop plat is geworden vanwege het gewicht, maar mijn haar is ook niet zo zwaar meer als het was.

Ik wil graag mijn bos natuurlijke krullen terug! Kan jij me helpen? Of is mijn haarstructuur gewoon aan het veranderen? Mijn moeder is Nederlandse (wel met krullen) en mijn vader is van Venezolaanse/Antilliaanse afkomst (kroeshaar). Ik wil geen haarlak en fhön meer hoefen gebruiken maar ben zo mijn bos krullen gewend dat ik alles doe om het weer een beetje erop te laten lijken, dit resulteert in droog haar. Maar als ik het natuurlijk laat drogen lijkt het echt wel stijler en platter!! Help 🙁

Liefs,
Soraya

———————————

going natural twistout curly creamHi Soraya,

Bedankt jouw bezoek aan kroeshaar.com, de foto’s en jouw uitgebreide vraag.

Jouw verhaal is super herkenbaar en doet me denken aan een vriendin van me die een boek heeft geschreven hier in de US, Curly like me. Het is echt een heel leuk boek over de struggles die ze heeft meegemaakt. In vergelijking met haar valt het bij jou reuze mee. Jij hebt tenminste niet gerelaxed en je haar is niet uitgevallen. Dat betekent natuurlijk niets af aan jouw situatie waar je af en toe radeloos van wordt.

Van wat ik zo lees, zit je in een vicieuze circel. Producten als gel, andrelon, haarlak etc. werken soms redelijk maar overtijd laten ze een onzichtbare film achter op de haarstrengen. Dat is de reden waarom het zo lang duurt voordat je haar droog is. Uiteraard maakt het gebruik van een föhn de situatie alleen maar erger, maar maak je niet te druk, er is hoop.

Net zoals Terry kun jij ook je weg terug vinden naar prachtig mooie gezonde krullen. Wat ik je allereerst aanraad is een Deep Detox behandeling; was eerst jouw haar met de Kruiden Shampoo en Deep condition daarna met de Detox Conditioner. Je zult meteen het verschil voelen. Je haar zal lichter aanvoelen en je zult versteld staan maar je haar zal ook sneller opdrogen. Dat komt omdat alle opgehoopte resten zijn verwijderd en het haar tegelijkertijd van binnenuit is gevoed met essentiele vitaminen en mineralen. 

Niet alleen om jouw mooie krullen te behouden wanneer je haar opdroogt, maar vooral ook om ze voeden zodat je haar weer lekker kan groeien raad ik je aan of de Curly Twistout Haar Cream of de Kruiden Styling Gel te gebruiken. De Twist Out Creme heeft voedende olien terwijl de Curl Keeper dat niet heeft maar beiden werken echt prima voor jouw type haar.

Daarnaast weet ik niet of je ook droge dode puntjes hebt maar als je die hebt zou ik je aanraden net die stukjes af te knippen. Ze voorkomen namelijk niet alleen dat je haar mooi opkrult maar veroorzaken de vreselijkste knopen die alleen maar meer schade berokkenen.

Hopelijk kun je hiermee uit de voeten. Ik en waarschijnlijk ook de vele bezoekers van kroeshaar.com zouden het fijn vinden als je ons op de hoogte houdt.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *