fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe krijg ik mijn glanzende haar terug?

Beste Mireille, Op zoek naar informatie over kroeshaar, kwam ik op uw website terecht. Allereerst mijn complimenten voor de mooie website, voor het eerst een site waar ik meteen bleef “hangen”! Ik vind hem duidelijk, overzichtelijk en ik krijg informatie waar ik iets mee kan. Daarom wilde ik u graag mailen voor wat advies.

natural curly hair Mijn naam is Kim en ik ben 30 jaar. Van oorsprong kom ik uit India, maar omdat ik een halfbloedje ben, heb ik ook kroeshaar. Ik heb halflang donkerbruin/zwart haar, voor op mijn hoofd heb ik veel kroeshaar (je pony als het ware, al heb ik het niet als een pony geknipt). Voor de rest heb ik veel krullen vanaf het midden van mijn haar, als het langer word, worden het pijpenkrullen. Aan de onderkant van mijn hood/haar heb ik ook kroeshaar. Toen ik jong was, was het een dikke volle bos haar, nu ik ouder word is het een stuk dunner geworden. Ik denk dat het een deel te maken heeft met mijn leeftijd, dat je hormonen invloed hierop hebben.

Het probleem is dat mijn haar al ruim een jaar heel dof en droog is. De glans is eraf en ik heb zo nu en dan last van roos, het is futloos en ik weet niet meer wat ik ermee moet. Ik gebruik geen chemische produkten, laat mijn haar aan de lucht opdrogen en knip het regelmatig even bij. Bij de zogenoemde “toko” in de buurt heb ik regelmatig om advies gevraagd, ik koop dan weer een shampoo en een conditener die zij mij aanraden, maar het helpt niets. Op dit moment gebruik ik olive shampoo en olive oil ….. Wat zou u mij advieseren om te gebruiken? Zou een haarmaskertje wat zijn? Zou ik het een stuk korter moeten knippen? Ik hoop dat u mij kunt helpen.

In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet, Kim

————————-

Hi Kim,

Bedankt voor de complimenten en jouw uitgebreide beschrijving.

Mensen met Afrikaanse roots haar hebben altijd meer dan een type krullen op het hoofd. Precies zoals je beschrijft zie je vaak dat het haar kroeser is vooraan. Bij mij is het haar in het midden veel kroeser dan de rest van mijn hoofd. Wat je beschrijft herken ik dus omdat het normaal is om meer dan drie haartypen te zien op een hoofd bij mensen met krulletjes.

Vooral bij mensen met gemengd bloed is duidelijk te zien dat haar om de 7 tot 10 jaar veranderd. Sowieso is het haar waarmee we als baby geboren worden niet hetzelfde type haar als wanneer we 10 jaar oud zijn maar going natural twistout curly creamvooral tijdens de pubertijd kun je verschil zien. Kinderen met sluik haar hebben opeens krullen als ze tiener zijn. Dit heeft zeker te maken met hormonen en leeftijd. Dit alles klinkt dus vrij normaal.

Hoewel veel, heel veel kroesharige vrouwen last hebben van droog haar maar dit is daarentegen niet normaal. Haar moet geenzins droog aanvoelen want droog haar is breekbaar. De kans op haarbreek is bij kroes en krullend haar zelfs nog groter omdat elke bocht in principe een breekpunt is. Dat kun je zien als het haar breekt. Het breekt meestal precies in de bocht op het punt waar zich de krul vormt.

Droog haar kan verschillende oorzaken hebben. Voeding kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn maar aannemende dat je een normaal dieet hebt met genoeg proteinen, groente en water kunnen we kijken naar de haarverzorging.

De haarproducten uit de toko bevatten meestal ingredienten die op de “te vermijden lijst” staan. Bij deze de link:
http://www.organicbeautytalk.com/ingredients-to-avoid. Bijna alle shampoos bevatten bijvoorbeeld Sodium Lauryl Sulfate (SLS) & Sodium Laureth Sulfate (SLES)

Producten met dit soort ingrediënten drogen kroeshaar heel erg uit en zijn ook vaak de oorzaak van een droge schilverige hoofdhuid.

Wat ik je daarom aanraad is eerst een Detox te doen voor je haar die het haar echt diep zal reinigen maar ook mineralen zal toevoegen. Je zult het verschil meteen merken.

Je zou de Going Natural Detox Treatment kunnen proberen maar als je haar dun is zou ik de Going Natural Kruiden Shampoo en de Detox Conditioner aanraden. Om het haar souple te houden zou ik daarnaast de Curly Twistout Haar Cream aanraden. Behalve dat het jouw krullen zal beschermen geeft het ook mooie strakke krulletjes.

Hopelijk kun je hiermee uit de voeten. Graag hoor ik of de behandeling ook voor jouw heeft geholpen.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *