fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Vlechten, Kinky Twists en haar extenstions

Kroeshaar met extensies of valse vlechten

Kinky Twists
Vaak, heel vaak heb ik het verzoek gehad om extensions aan te bieden in de Webshop. Dit heb ik tot nog toe altijd afgehouden omdat ik zelf nog nauwelijks extensions draag en eigenlijk ook omdat ik als miss gemak altijd heel simpel bijna altijd dezelfde type extensions droeg. Toch heb ik in de twee jaar dat ik van gerelaxt naar kroeshaar ben gegaan ontzettend veel geleerd over extensies en zelfs weaves.

Houd jouw doel voor ogen
Voor mij zijn extensies altijd een tijdelijke oplossing geweest. Na de laatste relaxer was mijn haar werkelijk in een deplorabele staat. Midden op mijn hoofd was een “gat” en de rest van mijn gestraighte harenstrengen waren net trieste sprietjes. Zelfs nu overvalt een verdrietig gevoel mij als ik eraan terug denk, maar het heeft mij gelukkig wel geinspireerd. Mijn doel was duidelijk: Ik wou mijn haar terug, no matter what. Het was werkelijk het enige wat ik wilde:Mijn eigen gezonde haar. Na alles wat ik met mijn haar had gedaan ben ik echt dankbaar dat mijn eigen heerlijke vertrouwde kroeskop weer terug was na een paar maanden vlechten. Vlechten zijn naar mijn mening daarom ook een ideale manier om kroeshaar tot rust te laten komen en te groeien. 

Extensies; echt nep of nep nep
Met als doel de extensions als tijdelijke oplossing te dragen kocht ik meestal geen echt nep haar of te wel “Human Hair”, maar redelijk betaalbaar nep nep haar of te wel synthetishe extensies. Deze keus heeft verschillende voordelen. De voornaamste zijn dat synthetisch haar beter blijft zitten en gewoon nat gemaakt kan worden. Er zijn hele dure “Humain Hair” extensions te krijgen die niet alleen makkelijk uit je eigen haar glippen, maar ook nog gaan klitten als het haar nat wordt. Ai, dat is echt niks voor mij. Ik sportte zowat drie keer per week. Mijn haar niet wassen of niet natmaken was helemaal geen optie.

Een ander voordeel van synthetische extensies is dat je het haar niet hoeft te kammen. Ik hoef je niet te vertellen dat dit daarom alleen al de perfecte match voor mij was. Sommige mensen houden van harenkammen en kammen zelfs hun neppe vlechten. Niet ik. Hoe minder je aan synthetisch haar zit hoe langer het mooi blijft. Wat is er idealer dan haar dat mooi in stijl blijft zonder dat je het hoeft te kammen of borstelen? Nu ik dit opschrijf wil ik bijna direct weer extensions.

Kinky Twists
Aangezien Kinky Twists echt helemaal in zijn denk ik dat het een goed idee is om te beginnen met het aanbieden van dit type extensions. Of je nu gewoon een break nodig hebt of aan het transformeren bent naar kroeshaar, kinky twists zijn een uitkomst. Voorlopig zijn er 2 kleuren: T1B/30 donker bruin met wat rood en gewoon 1B/33.

Het zijn hele grote bossen. Voor een gemiddeld hoofd heb je twee stuks nodig. Als je heel zeker wil zijn kun je per drie bestellen, maar dan houd je zeker over.

Tips voor invlechten

 • Week de extensions ongeveer 10 minuten in een oplossing van appelazijn en water om het haar van overtollige chemische resten te ontdoen. Spoel de extensies daarna goed uit.

 • Was en condition jouw eigen haar voor het invlechten.

 • Doe pas extensies in je haar als het helemaal droog is. Extensions in nat haar geeft altijd het gevoel dat je haar te strak is gevlochten. Het kan heel pijnlijk aanvoelen.

 • Doe nooit extensies in haar dat pas gerelaxt is. Hierdoor gaat jouw eigen haar geheid breken. Gerelaxt haar is te breekbaar om extensies te dragen.

 • Maak de twists niet te klein. Als je het haar te klein indeelt kan het haar breken.

 • Laat de extensies niet langer dan 3 maanden zitten. Hoe langer je ze laat zitten, hoe moeilijker ze eruit te halen zijn.

Verzorging

 • Gebruik de Silky Shea Haarboter voor het invlechten van elke twist. Deze natuurlijke boter voorkomt dat het haar uitdroogt. Na 2 maanden voelde mijn haar nog zacht toen ik de Trini Braids uit mijn haar haalde.

 • Was het haar eens per week met de Going Natural Kruiden Shampoo of een andere een natuurlijke shampoo die de hoofdhuid niet uitdroogt.
   

 • Gebruik na het wassen de Scalp Conditioning Spray om een droge hoofdhuid te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *