fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar Filmfestival

Op zaterdag 5 mei zal het eerste Kroeshaar Filmfestival plaats vinden in Theater Unique van 12:00 tot 6:00 uur. Behalve films staan er ook een fotoshoot, een paneldiscusie en een workshop op het programma waarbij de veel gevraagde Going Natural producten uit Amerika verkrijgbaar zullen zijn.

 

 

In our hair documentary

 

 

 

 

 

 

 

 
In Our Heads About Our Hair – Trailer from Hemamset Angaza on Vimeo.

Op zaterdag 5 mei zal het eerste Kroeshaar Filmfestival plaats vinden in Theater Unique van 12:00 tot 6:00 uur. Behalve films staan er ook een fotoshoot, een paneldiscusie en een workshop op het programma waarbij de veel gevraagde Going Natural producten uit Amerika verkrijgbaar zullen zijn.

 

“In our Heads about Hair”
Een documentaire die humoristische doch realistische kijk geeft op de issues van Zwarte vrouwen en kroeshaar.

Producers
Anu Prestonia, Maitefa Angaza and Paulette Maat Kesa Tabb

Klik de “Like” button om dit artikel te delen met vrienden en familie.
{loadposition 234text}


Films, een workshop, een fotoshoot en meer

Op zaterdag 5 mei zal het eerste Kroeshaar Filmfestival plaats vinden in Theater Unique van 12:00 tot 6:00 uur. Behalve films staan er ook een fotoshoot, een paneldiscusie en een workshop op het programma waarbij de veel gevraagde Going Natural producten uit Amerika verkrijgbaar zullen zijn.

De dag begint met een fotoshoot die evenals het festival voor iedereen jong en oud, kroes of niet toegankelijk is. Sociaal Entrepreneur en organisator Liong, die uit New York overkomt wil namelijk graag haar inmiddels wereld bekende collectie kroeshaar portretten, aanvullen met kapsels van Surinaamse bodem. Op dit moment zijn enkelen van haar foto’s te zien in de tentoonstelling “A Choice of Weapons” in Manhatten, New York.

De hoofd film “In our Heads about Hair” neemt letterlijk een vrolijk kijkje in het hoofd van alledaagse mensen door ze aan het woord te laten over kroeshaar. Vermeldingswaardig is dat ook Mireille Liong, in deze film te zien is, gefilmd in haar woning in Brooklyn.

“Beautiful, the Documentary”, de andere film op  het programma is een documentaire waarin drie verschillende Amerikaanse vrouwen elk hun eigen perspectief geven over kroeshaar in de werkomgeving en in familierelaties.

Door films te combineren met een haar en producten workshop hoop ik  de discussie rondom de acceptatie van kroeshaar uit te diepen en de kennis over de verzorging van dit haartype over te dragen, zegt Liong. Voor mij zal het festival geslaagd zijn als een ieder een super gezellig dag heeft en verrijkt met nieuwe kennis Theater Unique verlaat. Meer informatie kunt u vinden op kroeshaar.com.

Programma

12:00 – 13:00  Fotoshoot door Mireille Liong
13:01 – 14:30  Film: Beautiful, the documentary
14:31 – 15:00  Pauze
15:00 – 16:00  Workshop & Producten verkoop
16:01 – 17:16  Film; In our heads about Hair
17:17 – 18:00  Panel Discussie

Entree: 15 SRD

 

{loadposition google1}
 

Preview

 

In Our Heads About Our Hair – Trailer from Hemamset Angaza on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *