fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Relaxen veroorzaakt tumoren en vroegtijdige pubertijd bij Afro-Amerikaanse vrouwen

 Een nieuwe studie in the American Journal of Epidemiology heeft een link gelegd tussen het gebruik van relaxers en het ontstaan van tumoren aan hun baarmoeder (vleesbomen) en vroegtijdige pubertijd.

{loadposition links}

 Een nieuwe studie in the American Journal of Epidemiology heeft een link gelegd tussen het gebruik van relaxers en het ontstaan van tumoren aan hun baarmoeder (vleesbomen) en vroegtijdige pubertijd.

Wetenschappers hebben tussen 1997 en 2009 meer dan 23.000 vrouwen gevolgd die nog niet in hun menopauze zitten. Ze ontdekten dat er onder zwarte vrouwen twee tot drie keer zoveel tumoren op hun baarmoeder voorkomen en koppelen dit aan de blootstelling aan chemische stoffen via de beschadigde hoofdhuid door gebruik van relaxers.

Vrouwen die voor hun tiende gaan menstrueren hebben ook een grotere kans op vleesbomen en volgens een andere studie, gepubliceerd in the Annals of Epidemiology (het Jaarboek van de Epidemiologie) van afgelopen zomer, wordt deze vroegtijdige menstruatie veroorzaakt door de haarproducten die de zwarte meisjes gebruiken.

In New York zijn driehonderd Afrikaans-Amerikaanse, Afrikaans-Caribische, Spaanse en blanke vrouwen bestudeerd. De eerste menstruatieperiode van de vrouwen lag tussen de 8 en 19 jaar, maar Afro-Amerikaanse vrouwen, die regelmatiger stijlingsproducten en relaxers gebruiken, hadden hun eerste menstruatieperiode eerder dan de andere etnische groepen.

Terwijl er tot nu toe alleen nog maar een verband is gelegd en er nog niet echt een oorzaak-gevolg relatie is gevonden tussen relaxers, vleesbomen en de puberteit, hebben veel deskundigen erop gewezen dat de haarverzorgingsindustrie niet wordt geregeld door de FDA (Food and Drug Administration, agentschap van de Amerikaanse overheid dat de kwaliteit en veiligheid van bijvoorbeeld voedsel en cosmetica controleert red.). Dit betekent dat er geen duidelijke manier is om erachter te komen hoe schadelijk de standaard black hair verzorgingsproducten werkelijk zijn.

De feiten over vleesbomen
Vleesbomen zijn tumoren die groeien in de baarmoeder. Ze zijn goedaardig, wat betekent dat je het niet echt kanker kunt noemen, en ze bestaan uit spiervezels. Vleesbomen kunnen zo klein zijn als een erwt en kunnen net zo groot worden als een meloen. Geschat wordt dat 20 tot 50 procent van de vrouwen vleesbomen hebben of zullen krijgen.

Voor het originele artikel: Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *