fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Godwin Falix

Ex-profvoetballer en ex-kapper die als vader zijn hand er niet voor omdraait om het haar van zijn dochters te kammen. De eignaar van Godwin Sports over zijn voetbaldroom die in duigen viel, zijn bedrijf dat jeugdtalenten, topamateurs en profvoetballers begeleidt en zijn motivatie.

 Godwin Falix
{loadposition links}

Op 18-jarige leeftijd was hij al ex-profvoetballer. Toen Godwin Falix hoorde dat hij vader zou worden, viel zijn voetbaldroom in duigen, maar hij liet zijn schouders niet hangen. Hij richtte zijn eigen management ‘Godwin Sports’ op, waarbij hij jeugdtalenten, topamateurs en profvoetballers begeleiding geeft bij hun carrière. De begeleiding die hij zelf op het cruciale punt in zijn carrière nooit heeft gehad.

Net als veel kleine jongens wilde ook Godwin al van jongs af aan profvoetballer worden. “Voetbal is mijn passie, mijn leven”, vertelt de ex-profvoetballer. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Excelsior Rotterdam, waar hij bij de jeugd op het hoogste niveau
speelde, voetbalde twee jaar in de jeugdselectie van Feyenoord en ging toen naar RKC Waalwijk. Toen ging het mis. “De ene oorzaak was mismanagement. De directie deden beloften die niet waar zijn gemaakt en er was geen persoonlijke begeleiding om te kunnen excelleren als topsporter. Het tweede punt waardoor het mis ging was de boodschap dat ik vader zou worden. Ik was met dingen bezig die op dat moment van je carrière niet aan de orde moeten zijn. Ik was nog maar negentien toen mijn dochter werd geboren en ik had geen relatie met de moeder. Dit was mentaal heel zwaar, omdat ik mijn toekomst opeens heel anders zag.” Toch heeft hij er geen spijt van dat zijn voetbalcarrière niet is gelopen zoals hij als kleine jongen had gedroomd. “Ik geloof dat God andere, grotere plannen met mijn leven heeft, die je als voetballer niet waar kan maken. Ik ben gemaakt om mensen te
inspireren.” Godwins leven is dan ook gebaseerd op de uitspraak: “Inspiration is everyghing!”

Godwin Sports
Nadat Godwin moest stoppen als profvoetballer, viel hij in een gat. Maar met de geboorte van zijn dochtertje heeft Godwin de knop omgezet. “Ik moest aan mijn maatschappelijke carrière gaan werken om mijn dochtertje te kunnen onderhouden.” Toen kwam Godwin op het idee van zijn management. “Ik geloof dat ik met mijn ervaring als speler een toegevoegde waarde kan zijn voor topsporters, als klankbord en als adviseur”, vertelt Godwin. Hij wil de jonge sporters juist die begeleiding geven die hij heeft gemist in zijn carrière. “Het is belangrijk dat de voetballers, voor een grote wedstrijd, geen andere
dingen aan hun hoofd hebben, zoals een vriendinnetje die om hun aandacht vraagt. De spelers moeten om goed te presteren hun ei kwijt en vanuit de club krijgen ze niet altijd die persoonlijke begeleiding. Wij van Godwin Sports bieden een luisterend oor en hulp, zowel voor als na de wedstrijd, zodat de sporter zich voor honderd procent kan focussen op de belangrijke wedstrijd.”

Godwins doel met zijn management is mensen te inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Dit heeft hij bijvoorbeeld al gedaan bij Rydell Poepon van voetbalclub De Graafschap en Sinourgni Bandjar van RKC Waalwijk. In de toekomst wil Godwin graag naamsbekendheid krijgen op internationaal gebied, om ook in de rest van de wereld zijn
ervaringen te delen en spelers te begeleiden in het krijgen van een mooie carrière.

A proud black man
Over zijn haar is Godwin kort en krachtig. Zoals de meeste mannen heeft hij er niet zoveel over te zeggen, behalve dat hij erg trots is op zijn kroeshaar: “I’m a proud black man”, aldus Godwin. Wat je misschien niet van zo’n stoere ex-voetballer verwacht, is dat hij
twee jaar lang kapper is geweest. “Uiteraard doe ik het haar van mijn beide dochters. Vinden ze fantastichs!”. Zelf houd hij zijn krullen altijd lekker kort, zodat hij ‘s morgens, zoals hij dat zelf mooi verwoord, ‘quick, quick’ de deur uit kan. Hij heeft dan ook nooit overwogen om zijn korte kapsel in te ruilen voor lange dreads à la voetballer Edgar Davids. Dat is allemaal veel te veel gedoe. Kort haar vind hij veel makkelijker. Een erg efficiënte Natural Boy dus.

Dat vrouwen met kroeshaar hun natuurlijke haar vaak willen verbergen door het zo glad mogelijk te maken, snapt Godwin niet helemaal. “Ik denk dat dit een minderwaardigheidscomplex is van de zwarte vrouw die niet meer weet waar haar roots liggen. Ze begrijpen niet meer dat kroeshaar uniek is”, zegt Godwin. Zelf geeft hij zijn dochter mee dat ze trots moet zijn op wie ze is en ook op haar roots en kroeshaar. “We zijn zo gebouwd en daar moeten we trots op zijn, punt!”

Interesses
Iemand die zoveel van voetbal houdt, moet natuurlijk wel een favoriete speler hebben. “Mijn favoriete voetballer is altijd Patrick Kluivert geweest en nu is mijn favoriete voetballer Lionel Messi.” Deze namen komen je misschien bekend voor en zijn niet erg verrassend. Wat wel verrassend is, is zijn lievelingsgerecht en -film. De uit Grenada afkomstige Godwin heeft namelijk een typisch Hollands lievelingsgerecht: spinazie met gebakken aardappeltjes en draadjesvlees. Zijn lievelingsfilm is de romantische komedie ‘The Best Man’, dat verwacht je toch niet van zo’n stoere voetballiefhebber?!

Inspiratie van hoger hand
In het begin kon je al lezen dat Godwin vertrouwen had dat God grote plannen heeft met zijn leven. Voor de christelijke Godwin Falix is Jezus dan ook een grote inspiratiebron. “Hij is het begin en het einde”, schrijft hij bij zijn interesses op Facebook. De man die zelf anderen wil inspireren door zijn ervaringen, haalt zijn eigen inspiratie van hoger hand. Maar de grootste inspiratiebron hier op aarde is toch altijd zijn moeder, die altijd voor hem klaar heeft gestaan en nog altijd staat.

Als laatste heeft Godwin nog een boodschap voor ons: “Look where you come from and accept that, so you know where you are going!”

Zijn websites:

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *