fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Hoe ga ik van Curly naar Kroeshaar zonder mijn haar kort te knippen?

Help Mireille, Ik heb je hulp nodig. Ik ben een vrouw van in de 40 en van mix afkomst (hindoestaans/indiaans/creools). In mijn jonge jaren had ik mooie dikke vlechten die mijn moeder toch zeker tot mijn middelbare school heeft gekamd, dat was tot een jaar of 16.

Curly behandeling in kroeshaarHad er echt geen moeite mee hoor, mijn moeder kamde mijn haar ‘s morgens voordat ze naar haar werk ging en dat allemaal terwijl ik nog in mijn bed lag, ze maakte altijd een staart voor me met een pony, de pony maakte ze door mijn haar om een potlood te draaien en met pennetjes vast te zetten. en als ze klaar was bond ze mijn hoofd met een doek zodat het niet zou kreukelen.) Nu ik dit zo schrijf weet ik dat mijn moeder de beste moeder van de wereld is.

Op mijn 16e kreeg ik van mijn zus als verjaardag cadeau een kapper afspraak, ik mocht mijn haar relaxen, wat ik natuurlijk heel stoer vond, want iedereen deed het en had glad haar. Mijn haar hield niet van relax en begon af te vallen en te breken.

Na een jaar stapte ik over op (natte) curly waar mijn haar beter op reageerde en begon weer te groeien. Alleen ik had problemen met al die gel die ik erin moest doen, maar mijn haar genoot ervan en werd weer lang. Helaas ging mijn kapper weer naar zijn geboorteland terug (curaçao) en moest ik overstappen op een andere kapper die andere spullen voor mijn haar gebruikte, mijn eigenlijke kapper gebruikte mild en deze gebruikte regular, waar mijn haar dus nee tegen zei. Na de eerste ben ik niet meer geweest, maar de schade was al aangericht.

Ik heb mijn haar toen maar niet meer gerelaxed maar begon het te tangen, en je raad het al, het kwam met strengen uit mijn hoofd. Ik ben toen weer overgestapt op curly maar dan droge, zodat mijn kleren gel-loos blijven en mijn haar geen glitterbol is. Mijn haar is nu weer op mijn rug, maar heel erg dun aan de punten. Alleen mijn uitgroei is altijd dik.

Maar ik zit elke keer gefascineerd je website door te nemen en wil nu ook weer terug naar MIJN haar. Maar ik vind het zo moeilijk. Ik lees op de site dat je je haar moet knippen om weer natural te worden. Dat vind ik zo zonde, is er een ander minder drastische manier. Wel heb ik alvast een paar producten besteld om mijn haar (uitgroei) te helpen voeden, zodat het sterk blijft.

Heb je nog tips voor mij wat te doen, liefst geen schaar. Hoe kan ik mijn haren (wat nu bestaat uit twee delen) blijven behandelen zodat ik geen haar uitval krijg.

Honey

===========================================

Beste Honey,

going natural no more knots detanglerAiaiai, wat je beschrijft is zo herkenbaar. Bijna de haar tour van ieder zwarte vrouw uit de diaspora. Geloof het of niet, zelf heb ik ook curly gehad. Zie foto, LOL. Ja, droge en natte. Ik moet er nu om lachen. Dat gedoe, mi gado, wat we allemaal niet doen.

Ik moet je ook eerlijk zeggen dat mijn haar inderdaad ook behoorlijk is gegroeid met curly. Net als bij jou ging het lekker, totdat je ermee stopt. Zolang je het haar vochtig houdt met al die producten en niet kamt, is het ok. Toen ik genoeg had van dat gedoe brak mijn haar alle kanten. Ik weet dus heel goed waar je het over hebt.

Ook bij mij was de uitgroei behoorlijk dik, maar tegelijkertijd was mijn haar heel breekbaar. Precies op het punt waar mijn natuurlijke krul overging op de chemische gemaakte krul, brak het haar. Meer nog dan toen ik relaxte en dat is omdat de krullen van een curly heel makkelijk klitten. Trosjes haar haalde ik letterlijk van mijn hoofd. Erg is dat.

Een goed teken is dat je nieuwe groei dik is. Dat beloofd wat. Ik kan me voorstellen dat je niet wil knippen. Veel zwarte vrouwen hebben daar moeite mee, maar ik moet je eerlijk zeggen dat het heel moeilijk is in de overgangs fase om je haar niet te laten breken. Ik denk dat je haar dun is omdat het afbreekt bij de uitgroei.

Eerlijk gezegd weet ik niet of dit jou gaat helpen want als ik terug denk, kwam mijn haar er werkelijk bij bosjes uit met wortel en al en het enige wat ik kon doen was zielig staren naar de bosjes haar. Het goede nieuws is dat deze fase voorbij gaat als je eigen kroeshaar gewoon terugkomt. Dan is het zaak dat je de nieuwe haargroei heel goed verzorgt zodat je jouw haar lengte zoveel mogelijk kan behouden.

Doe ruim voordat je onder de douche stapt, Silky Shea Haarboter in je haar en kam dan jouw haar onder de douche uit met een grote grove kam met wijde tanden. Dit minimaliseert haarbreek echt heel erg. De Silky Shea  werkt als een deep conditioner onder een warme douche en het zorgt er ook voor dat het vocht in jouw krullen blijft. Vergelijkbaar met wat de Culry producten deden. Droog je haar door een absorberende baddoek om het hoofd te wikkelen, ga niet met een baddoek wrijven in het haar want dan kun je opnieuw beginnen. 

Indien je gewoon droog will kammen, gebruik dan de No More Knots, de beste detangler/ontknoper die je ooit zult vinden. 

Om je haar sterker te maken kan ik je de Detox Conditioner van harte aanbevelen. Na een keer zal je al merken dat je haar niet alleen sterker aanvoelt, het ziet er ook meteen een stuk beter uit. Als je wekelijks met de Going Natural Kruiden Shampoo wast, conditiont met de Detox en je haar alleen kamt wanneer het nat is zal je na enkele weken verschil zien. Ik hoop dat je dan het resultaat mailt.

Succes!

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *