fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn kroeshaar dilemma: Kapsels voor een Bigi Jari

Beste Mireille, Eigenlijk heb ik niet echt een vraag, maar zit ik meer met een haardilemma. Ik ben meer dan tien jaar ‘natural’. In die tijd heb ik allerlei soorten kapsels gehad, variërend van twists, cornrows etc. Ik ben wel een natural, maar wel een vrij gemakzuchtige moet ik toegeven (om het woord ‘lui’ maar niet te gebruiken:).

Kapels voor een bigi jariIk gebruik wel haarproducten die vrij zijn van mineralen, petroleum slaap met een hoofddoekje etc. maar ben niet altijd consequent hierin. Soms vind ik dat mijn haar niet goed zit en dan ‘kwak’ ik bij wijze van spreken gel erin van Kruidvat, ga met nat haar slapen of verf mijn haar (en nee, niet met henna!) om toch goed voor de dag te komen (vooral met feestjes heb ik daar last van).

Tot nu toe doorstaat mijn haar dit redelijk. Ik heb mijn haar ook een paar keer gekortwiekt en dan groeit het (tot mijn eigen) verbazing toch weer aan. Het enige waar ik echt consequent in ben, is dat ik mijn haar nooit meer heb gerelaxt of zelfs getangd. Ook al is de verleiding soms groot, als ik bepaalde kapsels zie in de bekende haarbladen of bij ‘donkere sterren’. Ik weet dat er meer bij komt kijken dan het plaatje en je ook voor de gek wordt gehouden met lacewigs, weaves etc. Niets ten nadele van de vrouwen die dit wel gebruiken. Dat moet iedereen voor zichzelf weten.

Dit jaar wordt ik veertig. Voor mij in meerdere opzichten een mijlpaal, maar ook wat betreft mijn haar. Zo krijg ik steeds meer grijze haren die ik natuurlijk wel kan verbloemen, maar mij wel doet beseffen dat niet alle kapsels meer bij mij passen. Tenminste dat ik vind ik zelf… Mijn dilemma dan ook is, wat is nou een goed kapsel als bijna veertiger? Kort haar is makkelijk, maar ik wil nu toch wat langer haar, omdat ik ervan uit ga als ik een oud vrouwtje ben, ik het vanzelf wel weer kort knip…

Ik heb nu tijdelijk twistsextensions in om mezelf te weerhouden weer mijn haar te knippen. Ik twijfel over Sisterlocks. Het ziet er allemaal wel heel mooi uit, maar volgens mij is het behoorlijk bewerkelijk qua verzorging (om het over de kosten het niet eens te hebben). Daarnaast ben ik toch best gemakzuchtig en twijfel ik of dit een goede optie is.

Zijn er andere lezers die zich in mijn dilemma herkennen en heb jij nog eventueel tips Mireille? Overigens vind ik jouw kapsels wel super!

Bedankt alvast.

Groeten, Maan

======================================= 

Hi Maan,

Het allereerste deel van je verhaal lijkt erg op de mijne. Geloof het of niet, ik ben ontzettend gemakzuchtig als het gaat om haar, om niet te zeggen lui inderdaad. Ik kan echt wekenlang met ongekamd haar rondlopen als ik niet ergens moet zijn waar het vereist is dat ik wat beter voor de dag moet komen. Sinds ik mijn eigen producten heb, kwak ik eerlijk gezegd wel niet zomaar meer producten in mijn haar en met nat haar ga ik regelmatig slapen, alleen zorg ik er wel voor dat het is uitgekamd en in een aantal grote wat ik noem banas (delen) is getwist. In 6 tot 8 van de grote bundels op mijn hoofd anders is het echt janken de volgende dag.

Maar goed je bent dus opzoek naar een kapsel voor je bigi jari! Je vertelt wel niet hoe lang jouw haar ongeveer is en welke kapsels je volgens jou niet staan. Eigenlijk ben ik daar wel benieuwd naar. Hopelijk heeft het niet te maken met leeftijd want zal ik je wat vertellen? Mijn bigi jari was een paar jaar geleden en ik heb het gewoon met een Afro gevierd.

Ik denk dat je ontzettend veel keus hebt, van krulletjes tot en met kwiekwieba of platte twists op het hoofd gevlochten, maar het is natuurlijk wat je leuk vindt. Bij deze alvast een voorbeeld hier, maar kijk in de Kroeshaar Gallery. Deze is nu echt super uitgebreid. Niet alleen kun je kapsels kiezen, er staat verzorgingsadvies bij even als adres en telefoonnummers van de salons waar je terecht kan. Inmiddels ben ik begonnen met Braidlocs, dat kan dus ook nog altijd als je dat zou willen. 

Alvast een hele happy birthday en nog vele gezonde jaren. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *