fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

9 foto’s van een gelukkige familie Obama: een terugblik op het jaar 2011

9 foto’s van een gelukkige familie Obama: een terugblik op het jaar 2011

 

 

 

9 foto’s van een gelukkige familie Obama: een terugblik op het jaar 2011
1.    Een bezoek aan Christus de Verlosser
20 maart 2011
De Obamas bezoeken Rio de Janeiro in Brazilië en hun fotograaf maakt een van de beste foto’s ooit van Christus de Verlosser. Het standbeeld staat op een berg en het geplande uitstapje werd initieel afgelast vanwege de mist. Toen de mist langzaam optrok besloot de familie alsnog te gaan. (Officiële Witte Huis foto door Pete Souza)
2.    Een favela in Rio de Janeiro
20 maart 2011
In de buurt van het Cidade de Deus favela gemeenschapshuis in Rio de Janeiro brak een jonge knul een gesloten deur open en perste zijn arm door de opening om toch maar als eerste de hand te schudden van de President. (Officiële Witte Huis foto door Pete Souza)
3.    Een kinderopvangcentrum in Bethesda, Maryland
9 juni 2011
“De President had de jaarafsluiting van de 4de klas van zijn dochter Sasha in haar school in Bethesda, Md. bijgewoond. Toen hij wilde vertrekken zag hij enkele kinderen van de kleuterklas uit een raam kijken van het aangrenzende kinderopvangcentrum. Hij liep er gewoon naartoe om hallo te zeggen.” (Onderschrift en officiële Witte Huis foto door Pete Souza)
4.    Een watergevecht
11 juni 2011
Obama druk bezig met een watergevecht met zijn dochter Sasha tijdens haar verjaardagsweekend in Camp David — bovenste foto
Joe Biden, ook in een watergevecht, op dezelfde dag. (Officiële Witte Huis foto door Pete Souza en David Lienemann)
5.    Nelson Mandela en Michelle Obama
21 juni 2011
“De Amerikaanse First Lady ontmoette voormalig president van Zuid-Afrika Nelson Mandela in het huis van Mandela in Houghton, Zuid-Afrika.” (Officiële Witte Huis foto door Samantha Appleton)
6.    Ruby Bridges op bezoek in het Witte Huis
15 juli 2011
“Een van de meest opvallende dagen van het jaar was toen Ruby Bridges het Witte Huis bezocht. Ruby is het meisje dat afgebeeld staat op Norman Rockwell’s beroemde schilderij  “The Problem We All Live With”. Het schilderij toont Ruby terwijl ze naar school geëscorteerd wordt op de dag dat op rechterlijk bevel de eerste geïntegreerde school opent in New Orleans in 1960. Toen het Norman Rockwell Museum het schilderij gedurende een korte periode uitleende aan het Witte Huis nodigde de President Ruby uit om het schilderij te zien terwijl het ter bezichtiging buiten het Oval Office hing.” (Onderschrift en officiële Witte Huis foto door Pete Souza)
7.    Zwarte liefde I
21 september 2011
“De First Lady reageert op iets dat de President in haar oor fluistert tussen allerlei evenementen door die te maken hebben met de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York City in het Waldorf Astoria Hotel.” (Onderschrift en officiële Witte Huis foto door Pete Souza)
8.    Een gedenkteken voor Martin Luther King, Jr.
14 oktober 2011
“De familie Obama brengt een onaangekondigd bezoek aan het Martin Luther King, Jr. Nationaal Gedenkteken in Washington, D.C. de nacht voordat de President toelichting gaf tijdens de officiële opening van het gedenkteken.” (Onderschrift en officiële Witte Huis foto door Pete Souza)
9.    Zwarte liefde II
14 december 2011
“Tijdens 1 van de kerstrecepties in het Witte Huis viel het me op dat de handen van de First Lady rusten op het podium terwijl de President korte opmerkingen maakt.” (Onderschrift en officiële Witte Huis foto door Pete Souza)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *