fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Haar, gespleten in het midden

Hallo, Afgelopen april is mijn haar flink afgebroken mede door mijn haar elke maand te relexen kleuren, en het niet laten rusten van mijn haar. In de zelfde maand ben ik begonnen mijn haar in te vlechten na 3 maanden was mijn haar flink gegroeid.

kroeshaar gespletenIk wou weer beginnen mijn haar te relaxen dus ben ik vanaf augustus begonnen mijn haar (afro) te laten rusten, maar ik merk nu dat waneer ik mijn haar uitkam en mijn oude haar bekijk, dat het haar af en toe gespleten is aan het einde en afentoe het midden van het haar!

Ik ben nu heel erg bang dat ik de helft van mijn haar moet afknippen wat ik totaal niet wil! Ook Omdat ik sins april mijn haar weer heb laten groeien. EN omdat ik mijn haar al heb afgeknipt (aan het einde van mij haar) vanwege dooie punten.

Ik wil zeker Niet met kort haar rondlopen!! Ook is mijn hoofdhuid heel juikerig geworden (sins april) : constante jeuk. Ik ben dus ook al 2a 3 weken bezig mijn hoofdhuid vaker in te vetten , van 1x per maand naar 3x per week. en lotion ik mijn haar 1 x per week. uiteraad heb ik het relaxen maar uitgesteld tot mijn haar hersteld is .

heb je advies voor mij?
Bij voorbaad dank
gr
Regine 

——————————————————-

Beste Regine,

Bedankt voor jouw bezoek aan onze website.

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat kleuren na relaxen de meest ongezonde behandeling voor haar is maar ik zal je proberen uit te leggen waarom.

Een chemische behandeling als relaxen verwijderd namelijk al ongeveer een derde van de haarlaag om jouw haar glad te maken. Het haar is daardoor al behoorlijk verzwakt ook al lijkt kammen bijvoorbeeld makkelijker te gaan.

Met ingrediënten als waterstof peroxide die agressief de haarstrengen moeten binnendringen, berokkend kleuren ook behoorlijk veel schade aan haar. Zelfs aan haar dat gezond is. Wanneer je dus haar dat al gerelaxt is gaat kleuren kun je bijna wachten op haarbreek en dooie puntjes.

Veel vrouwen vinden het moeilijk te geloven en daarom ben ik blij dat je dit mailt. Het kwartje valt voor de meesten pas als ze het zelf ervaren, maar hopelijk kunnen we door jouw probleem onder de loup te nemen in ieder geval voorkomen dat een paar ander niet dezelfde fout maken als jij.  

Gespleten uiteinden zijn vrij normaal, zelfs als je jouw haar normaal goed verzorgt. De puntjes zijn namelijk het “oudste” gedeelte van het haar dat het meest te verduren heeft gehad. Verschillende seizoenen, hitte van apparaten maar ook kammen en borstelen veroorzaken deze wat we noemen dooie puntjes.

Chemisch behandeld haar, gekleurd of gerelaxt is per definitie droger en waardaar nog makkerlijk gespleten punten ontstaan. Het veelvoudig gebruik van hitte apparaten als tangen en fohnen maken het probleem alleen maar erger.  Omdat chemisch behandeld haar dus gevoeliger is, heeft heel veel meer extra zorg nodig om droge puntjes en haarbreek te voorkomen. Ik denk dat wat jij ervaart hier mee te maken heeft.

Haren die in het midden gespleten zijn geven vaak wat meer aan dan de schade die van buitenaf aangericht is.

Volgens Yendys mijn Amerikaanse Haar en Voedings specialst kan dit te maken hebben met een stress periode die tot 8 maanden terug kan hebben plaats gevonden. In haar woorden: examens, relatie problemen, werk of elke situatie die onnoemelijk veel stress opleveren kunnen een immuun systeem interruptie veroorzaken met dus als gevolg in het midden gespleten haren. Aan het gedeelte dat al gespleten is kun je weining doen helaas behalve knippen is haar advies.

Dat is waarschijnlijk niet wat je wil horen want je wil niet met kort haar rondlopen. Toch is er hoop. Het feit dat je haar lekker is gegroeid met vlechten geeft aan dat je haar in ieder geval alle potentie heeft om er heerlijk gezond bovenop te komen. Grijp die kans en maak goed wat je jouw arme draden hebt aangedaan.

Going Natural clean start ComboBij deze mijn haarverzoenings programma om je haar te herstellen en te laten groeien.

Het is heel simpel maar al na de eerste behandeling zul je resultaat meteen merken. Houd je het echt een maand vol dan wordt het resultaat zichtbaar. Hoe langer je ermee doorgaat hoe beter het resultaat.

Je hebt er 4 basis producten voor nodig:

  • Een goede grote kam met wijde afgeronde tanden die jouw haar niet verder beschadigd bij het uitkammen. 
     

  • Going Natural Kruiden Shampoo en Detox Conditioner
    Was je haar consequent een keer per week met de shampoo en condition daarna met de Detox conditioner. Je haar zal hiervan meteen opleven.

  • Last but not least heb je een goede moisturizer nodig om je haar zacht en soepel te houden. Vanuit hier van wat ik zo lees zou de Silky Shea Haarboter prima werken maar misschien ook de , Curly Twistout Haar Cream of No More Knots die ook een leave in conditioner is. Lees ze even door en kijk welke het beste zou zijn voor je haar. 

Als je deze stappen onderneemt garandeer ik je dat je haar een boost zal krijgen en als je het volhoudt je de oude haar lengte weer gauw kan terug krijgen.

Het invetten van de hoofdhuid zou ik niet aanraden. Haarvetten bevaten vaak ingrediënten die het probleem erger maken. Wat mij helpt als ik last heb van jeuk op mijn hoofduid is het de Scalp Conditioning Spray. Die spray ik dan ‘avonds tussen de scheidingen voor het naar bed gaan en dan slaap ik met een conditioning cap op. Dit verhelpt echt de jeuk voor instant relief als ik niet kan wachten tot s’ avonds dan spray ik het uiteraard gewoon ter plekke op.

Verder gebruik ik ook wel de No More Knotss. Werkt ook heerlijk verfrissend. Geen van deze producten bevat namelijk mineraal olie of andere stoffen die bekend zijn irritaties te veroorzaken. Succes en houd ons op de hoogte als je wil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *