fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn vriendinnetje met dof, droog en broos haar met veel klitten

Hallo, Ik heb een vraagje en ik hoop dat jullie mij ermee kunnen helpen. Mijn vriend heeft een dochtertje (ik noem haar verder mijn kleine vriendin). Ze is officieel een dubbelbloedje maar heeft gewoon 100% kroeshaar. 

Meisje met kroeshaarOmdat ik zelf geen ervaring heb met kroeshaar heb ik het een en ander via Internet gelezen en via schoonmoeder heb gehoord en afgekeken probeer ik een tijdje haar haar zelf te kammen. 

Nu is het geval dat het haar van kleine vriendin steeds meer achteruit gaat. Wanneer wij haar ophalen is het heel vaak droog en stug. Het wordt ook niet altijd uitgekamd met als resultaat dat er dikke klitten, of beter gezegd knopen, zitten die ik moet uitkammen. Ik kan er namelijk niet goed tegen hoe er met het haar word omgegaan en probeer op deze manier in ieder geval te proberen dat het haar er fatsoenlijk uitziet.

Ik vroeg mij nu af of ik het wel goed hoe ik haar haar behandel. Ik was het met BeautifulBeginnings 2 in1 shampoo+conditioner en gebruik om haar haar uit te kammen BeautifulBeginnings-Ochless Detangler en nog iets van Kids Organics (ik kan even niet op de naam komen van het product).
Verder gaat ze elke week naar zwemmen en lijkt of het haar daardoor nog doffer en brozer is geworden.

Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven over hoe ik het haar het beste kan behandelen, zodat het er weer een beetje gezond uit ziet en wat glans geeft. Ik wil liever geen chemicalien en dat soort troep gebruiken, want zelf hou ik daar ook niet van.

Verder las ik over de Knopen Teezer. Werkt dat echt en zou dat eventueel ook helpen in het geval van mijn kleine vriendin en haar bossige haren? Het is namelijk altijd een heel werk om het haar op een zo min mogelijke pijnlijke manier uit te kammen. Ik krijg al medelijden bij de gedachte dat ik haar haar weer moet uitkammen, omdat het bij haar thuis niet frequent genoeg wordt gedaan.

Alvast bedankt!! En mijn complimenten voor jullie website.

Groetjes,
Priscilla

——————————————————-

Hi Pricilla,

Bedankt voor de complimenten. Die ervaar ik altijd een prettige stimulans om het nog beter te doen.

Jij en vriendinnetjelief zitten een beetje in een lastige situatie. Er zijn weinig kinderen die het prettig vinden hun haar te kammen als het verwaarloosd wordt. Knopen uitkammen is sowieso niet leuk, met welk haartype dan ook, maar het kan traumatisch worden voor kinderen met kroeshaar die nauwelijks voorbeelden hebben van mooie kapseltjes en een minderheids groepering zijn.

Wekelijks zwemmen maakt het er eerlijk gezegd niet makkelijker op want ook chloor is een ellende voor elk haartype maar toch heb ik goede hoop. Dat is omdat de beste tijd om een goede relatie met jonge kroese kids op te bouwen tijdens haren kammen is. Het feit dat dit je aan het hart gaat en je je best doet om het beter te maken zegt een hoop. Jij en jouw kleine vriendin kunnen dus echt hele grote vrienden worden.

Om te beginnen kan ik voor iedere zwemmer het volgende aanraden:

1) Smeer het haar vol met Silky Shea Haarboter; deze haarboter vormt een beschermlaagje om het haar.

2) Ga voor het zwemmen met het haar onder de douche; deze stap zorgt ervoor dat het chloorwater minder impact heeft op het haar. (Zie de druppels op het blad)

3) Draag altijd een badmuts. Of je nu wel of niet met je hoofd onder gaat.

Deze stappen zullen het haar al heel wat helpen, maar daarnaast zijn ook de volgende stappen essentieel om het haar in conditie te houden. Indien je geen chemische troep wil gebruiken zou ik de producten die je noemt niet aanraden. Sodium Laureth Sulfate is het 2de ingredient en dat is zeker niet natuurlijk. De producten in de kroeshaar webshop zijn dat wel. Hopelijk wil je die uitproberen. Hier volgt mijn advies.

Ik heb veel shampoo’s uitgeprobeerd maar de enige waarvan ik ervan overtuigd ben dat het echt geweldig werkt, ook na het zwemmen is de Going Natural Kruiden Shampooo. Wees er wel voorzichtig bij voor kinderen. Het is volledig natuurlijk maar brandt wel in de oogjes. Ik beloof je dat je meteen verschil zult merken.

De beste conditioner die je daar bovenop kunt gebruiken is de Detox Conditioner. Heerlijk spul dat het haar veel makkelijk kambaar zal maken en het haar zal zienbaar opknappen en glanzen. Om het haar te ontknopen is de No More Knots ontknoop conditioner aan te raden. 

Het zijn een boel producten geworden, maar ik zou ze niet aanraden als ik niet dacht dat ze nodig zijn om het haar van jouw vriendin een goede boost te geven.

Minstens even belangrijk is om het haar met alle geduld te doen. Zoals ik al schreef, haren kammen is de echt quality time met een kind waarbij je zonder dat je het doorhebt een goed band kan kweken en de waardering voor de schoonheid van een kind kan doorgeven.

Odi en succes,
Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

No new window

Going Natural Kruiden Shampoo en Detox Conditioner

Deep Conditioner

Loc Glove

Silky Shea Haarboter

Curly Twistout Haar Cream of No More Knots

Kruiden Styling Gel

Scalp Conditioning Spray

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *