fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar op de cover

De uit Suriname afkomstige Mireille Liong-A-Kong, bekend van de websites kroeshaar.com en going-natural.com, staat op de cover van de nieuwste editie van het tijdschrift Port of Harlem.

Going-Natural in the Port of Harlem

De uit Suriname afkomstige Mireille Liong-A-Kong, bekend van de websites kroeshaar.com en going-natural.com, staat op de cover van de nieuwste editie van het tijdschrift Port of Harlem.

Het internationale magazine dat al 15 jaar bestaat komt twee keer per jaar uit in zowel Amerika als Gambia. In deze laatste editie staat de kunst van kroeshaar kapsels centraal. In die hoedanigheid werd Liong-A-Kong dan ook benaderd door directeur Wayne Young die bekend raakte met haar werk door de tentoonstelling “Kroeshaar op z’n best“, Liong’s eerste expositie in Manhattan, NY. Young was erg onder de indruk van de collectie vastgelegde kapsels wilde graag de kleurrijke kunst delen met zijn lezers.

‘Ik had nooit gedacht dat ze mijn foto zouden kiezen voor de cover’, aldus liong. Ze vroegen me om foto’s op te sturen en ja ze hadden ook speciaal naar deze foto van mij gevraagd maar ik dacht er niks bij. Ik had namelijk ook foto’s van de modellen van America’s Next Natural Model opgestuurd. ‘Het was zeker een leuke verrassing’, antwoordt ze lachend op de vraag of ze dan teleurgesteld was.

Volgens Liong is het echter belangrijker dat de boodschap, dat kroeshaar mooi en veelzijdig is, wordt uitgedragen. In het magazine komen ook twee van de modellen van going-natural.com aan het woord. Teesha Borum, winares van America’s Next Natural Model en Toshia Lacy, een schrijfster met hele lange dreadlocks.

De editie is te bestellen via de website van Port of Harlem.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *