fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Naar de Luxe Kapsalon in New York

Twist Out Kapsel voor kroeshaar en krullen

Geen slecht idee dus om naar een salon te gaan als je op vakantie bent NY.

Steeds vaker krijg ik mailtjes van mensen die naar New York komen met de vraag of ik een salon weet waar ze terecht kunnen. Zo stuurde ook Dolores mij het volgende.

Beste Mireille,

Ik ben geabonneerd op jouw nieuwsbrief en haal er handige en leuke tips uit. Op het moment Ben ik in NY city en will een andere natural style. Wellicht kun je me enkele goede kappers aangeven. Heb je een geode tip voor me?

Alvast bedankt!

hartelijke groet,
delores wielzen

Uiteraard wilde ik wel helpen maar in New York zijn er alleen al zo een 5.000 zwarte kappers. Allemaal met verschillende specialiteiten en prijzen. Voor een goede verwijzing is het daarom van belang om te weten wat je wil en hoeveel je wil uitgeven. Eigenlijk is het laaste nog het belangrijkst omdat er echt eindeloos veel mogelijk is.

Een uitgebreid consultatie met een salon kan verhelderend werken en je in de juiste richting verwijzen. Een consultatie is inbegrepen bij elke behandeling. Wil je geen behandeling noch een kapsel maar gewoon advies dan betaal je zo een $15 to $35.

Kapsel voor de kapper Dolores is al jaren natural maar heeft het haar nooit echt laten groeien. Kort vindt ze lekker makkelijk. Doorgaans draagt ze het haar in een afro.

Tijdens een uitgebreid consult worden vragen gesteld als hoe verzorg je het haar, hoe vaak condition je, hoe draag je het haar normalitair? Uiteraard krijg je ook kapsels te zien en jij kan aanwijzen welke je mooi vindt. Bij deze een link naar de vragen die je minimaal moet beantwoorden voor een goed consult”: Khamit Kinks Questionaire.

Zo wilde Dolores in eerste instantie iets met cornrows of locs. Na een persoonlijke consultatie met Anu Prestonia, de eigenares van Khamit Kinks heeft ze besloten voor deze frisse vlotte “Straw Set” te kiezen en ze was er meer dan tevreden mee. Ze ziet er dan ook prachtig uit niet waar?

De prijs is nagenoeg gekoppeld aan de service. De meest betaalbare kappers zijn de zogenaamde “sweat shops” in Harlem. Daar vlechten en twisten Afrikaanse vrouwen voor een zeer redelijke prijs. Je moet wel geen luxe verwachten. Het is net een vlecht fabriek, men vraagt zij vlechten. Je zit in een gewone stoel, meestal in een gesloten ruimte zonder wasbakken om je haar te wassen en vaak zonder ventilatie. Voor simpele cornrows of kwikwiba betaal je ongeveer $30.

Dan zijn er de uber luxe en dure salons waar bekende sterren het haar laten doen. Uiteraard liggen de prijzen hier veel hoger. Je kunt het haar laten wassen, cremen, stomen, de meest luxe behandelingen zijn mogelijk en je voelt je werkelijk een princess. Bij deze salons moet je wel op tijd een afspraak maken, meestal een week van te voren. Ze werken op schema en als je niet kan moet je 24 uur van te voren afmelden anders wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Voor degenen die niet naar NY komen om zich te laten verwennen, je kunt kapsel van Dolores zelf maken. Zie de Loc Glove voor de instructies.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *