fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Wat doe ik tegen droog haar dat steeds in de klit raakt?

Hoi Mireille, Ik heb al eens eerder naar je gemaild en om advies gevraagd. Ik heb intussen verschillende producten van je gebruikt zoals de kruidenshampoo, curling creametc. Mijn haar is enorm gegroeid en ik ben ook tevreden over alle producten die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik probeer er steeds een beetje in af te wisselen. 

 

Kroeshaar in de klitHelaas raakt mijn haar nu constant in de knoop. Ik draag het ook niet meer los omdat ik dan alle knopen eruit probeer te halen. Mijn haar breekt constant af, waardoor het nu makkelijker voor mij is om het in een staart te zetten zodat ik er niet meer aan zit.

Ik denk dat de achteruitgang van mijn haar ook te maken heeft met mijn 10-weken verblijf in Afrika. Toendertijd kon ik het niet gemakkelijk verzorgen ivm electriciteit en niet altijd water hebben etc.

Mijn producten zijn bijna op, ik zit eraan te denken om silky shea butter en de detox conditioner te bestellen. Over het laatste heb ik een aantal vraagjes, namelijk; gaat je haar hier lekker van ruiken? heb je het idee dat je haar lekker schoon is na het gebruik van dit product? 

Nog even een korte omschrijving over mijn haar: ik ben half nederlands half dominicaans. Mijn haar komt nu tot over mijn schouder en ik heb hele kleine krulletjes, waardoor het als het droog is boven mijn schouders hangt. Mijn haar is snel droog en breekt nu dus constant af. Als ik aan mijn haar trek heb ik al een pluk in mijn hand. Ik heb ook regelmatig last van Roos. 

Vind jij de gekozen producten een goede keuze? Zou je mij deze producten adviseren?
Ik hoop dat ik een duidelijke omschrijving heb gegeven van mijn haar.

Groetjes,
Dominique

p.s Ik ben nog steeds op zoek naar een goede kapperszaak omgeving Amsterdam. Ken je er toevallig 1?
———————————

Hi Dominique,

Ik kan me je zeker herinneren en ik ben blij dat de producten jouw haar lekker laten groeien.

Going Natural clean start ComboVervelend dat je haar in de klit raakt en als gevolg daarvan breekt. Klinkt gek maar het lijkt een goed teken. Toen ik kroes ging had ik namelijk precies hetzelfde. Ik snapte er niks van. Ik ik had net Shea butter ontdekt en gebruikte de juiste producten, maar mijn haar klitte baldadig. Toen kwam ik erachter dat ik mijn haar 2 jaar lang niet had geknipt, vanaf ik was gestopt met relaxen. Mijn kapster indertijd was een Rasta en tegen haren knippen. Dat betekent dat de beschadigde punten er nog helemaal inzaten en die veroorzaakten natuurlijk de klitten! Toen ik heb maar zelf de schaar erin gezet. Ik denk dus dat je toe bent aan een trim beurt. Gelukkig heb ik er ook een artikel over geschreven: Kroeshaar Knippen

Als dat niet het geval is moet je gaan kijken naar andere oorzaken. In welk deel van Afrika was je? In een droge omgeving droogt kroeshaar inderdaad makkelijker uit dus als je in een droge omgeving was en je kon het haar niet goed verzorgen, kan het zeker een rol hebben gespeeld. 

Nu over het herstel. De Detox Conditioner en de Silky Shea Haarboter zijn zeker een goede keus. Er is geen beter product om droge krulletjes soepel te houden dan de haarboter.

De Detox zal haar en hoofdhuid diep reinigen en tegelijkertijd voeden met natuurlijke mineralen. De Silky shea zal het haar soepel houden.

Ik weet niet wat voor kapper je precies zoekt en waarvoor. Als je bijvoorbeeld puntjes wil knippen kan je in principe naar elke zwarte barbier gaan. Die kapperzaken hebben tegenwoordig het meeste ervaring met kroeshaar. De meeste dames salons zijn voornamelijk relaxers gewend. Verder heb ik begrepen dat Marokaanse kappers ook heel goed met krullen overweg kunnen, maar persoonlijk kan ik er helaas geen aanwijzen. Wel is er natuurlijk de Kroeshaar kapsalon gids waar je in kunt zoeken. 

Succes en houd ons op de hoogte als je wil.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *