fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De NYC Natural Hair Show

Kroeshaar Show kapsel

Na jaren was er eindelijk weer eens een Black Hair show georganiseerd in Brooklyn. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar ik ben super blij dat ik ben gegaan, want als kroeshaarliefhebber had ik dit van mijn leven niet willen missen.

Al weken van te voren waren de verwachtingen waren al super hoog gespannen. De deelnemende stylisten waren allemaal grote name. Kafele alom bekend om zijn loc-styling, Janice Brown super bekend om haar cornrow-styling, Sol, een fleurige nieuw komer die van alle markten thuis uit, Derrick Scurrie, vooral bekend omdat hij sterren uit Hollywood regelmatig blij maakt en Locs and Chops, de oudste kroeshaar salon in Manhattan die nog altijd voorop loopt als het gaat om styling. Een kaartje voor dit grootse evenement was niet onredelijk geprijst, $30.

 


De Pauw: Allemaal echt haar met veren opgestoken.

 

Helaas begon de show veels te laat. Erg vervelend maar gelukkig was dat het enige weliswaar groot, minpunt.

Toen de show eenmaal begon klaagde het publiek niet meer. Orin Sanders van Locks and Chops heeft werkelijk een te gekke show neergezet. Het thema was “Connecting the dots.” Het meest indrukwekkende kapsel van een boom gemaakt van dreadlocks. Allemaal echt haar op het hoofd van het model met groen gespoten bladeren. Er was ook een Buddha, een ander model dat water uitbeelde, werkelijk ongeloofelijk om te zien.

Ik zit nu toch al jaren in het vak en dacht te nweted wat er allemaal mogelijk is met kroeshaar, maar na deze show werd het me toch weer duidelijk dat je voor serieus artiestieke creaties bij de echte kappers moet zijn. Kroeshaar is oneindig boeiend. Kijk zelf maar.

De modellen van Derrick Scurrie hebben een magisch toneelspel opgevoerd. Hoofdrolspeelster was , Janet Hubert bekend als Vivian Banks uit de serie Fresh Prince of Belair

Ook de kapsels van de mannen waren intrigerend. De vrouwen werden helemaal wild van de modellen van Kafele die met bloot bovenlijf in pyama broek hun verleidelijke look lieten zien.

Locs van ruglengte opgestoken rondom het hoofd. Gestyled door Kafele. Ja, zelfs een witte Amerikaan met lange locs deed mee aan de show. Integratie of niet?

 


Salon Sol liet oa zien wat je allemaal kan doen met locs, lang of kort.

 

Janice Brown, altijd spectaculair! 

De show werd afgesloten met Asha Mandela, de vrouw met de langste dreadlocs ter wereld. Haar lange haar werden gedragen door vijf van de sexy mannen met dreadlocs.

 

De show was in een keer magnifique! De kapsalons hebben kosten nog moeite gespaard om goed voor de dag te komen voor eigen publiek. Als het geheel niet te laat begonnen was zou het volledig geslaagd zijn.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *