fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Het verzorgen van valse vlechten, box en crochet braids

Een blik om je heen zal je doen realiseren dat vlechten met extensies nauwelijks nog weg te denken zijn. Bijna iedere kroesharige vrouw draagt ze wel eens omdat ze zo makkelijk zijn in de verzorging. Toch hoor je tijdens het dragen van kunstvlechten je eigen haar wel degelijk te verzorgen. Maar hoe doe je dat?

Kroeshaar Kapsel: Kinky TwistsValse vlechten zijn een ware uitkomst. Inderdaad, het kost aardig wat tijd om het haar te vlechten maar als de extensies er eenmaal inzitten ben je voor een hele tijd klaar. Ingevlochten haar is get-up-and-go haar. Je hoeft je minstens twee maanden geen zorgen te maken over hoe je haar zit. Kunstvlechten zitten namelijk altijd goed.

Extensies zijn daarom ook perfect voor vakanties, om gewoon tijdelijk even jouw eigen haar te laten bijkomen en ze zijn een onevenaarbare uitkomst na een foutgelopen haar experiment. Je hebt nauwelijks omkijken naar kunstvlechten terwijl jouw eigen haar weer lekker bijkomt.

Toch betekent “makelijk in de verzorging” niet “helemaal geen verzorging.” Het lijkt subtiel maar voor jouw krulletjes maakt het een wereld van verschil.

Een van de veel gemaakte fouten is het gebruik van conditioners en deep conditioners. Hoewel conditioners onmisbaar zijn voor kroeshaar kun je ze echt liever achterwege laten wanneer je het haar hebt ingevlochten.

Conditioners laten namelijk resten achter die zich zich ophopen tussen jouw eigen haar en de extensie. Degenen die vaker kunstvlechten dragen zijn vast en zeker bekend met het stukje aan elkaar geklit haar met stofresten erin dat je tegen komt wanneer het tijd is om de extensies uit het haar te halen. Aan deze resten kun je zien wat voor producten je gebruikt hebt. Opeenhoping van stofresten is nagenoeg onvermijdelijk, maar door condtioners en allerlei andere slechte vetsoorten te gebruiken maak je het alleen maar erger. Wordt het te erg dan kan het ingevlochten haar tezamen met de opgehoopte resten jouw eigen haar verstikken. Vandaar dat het van belang is ook kunstvlechten met de juiste producten te verzorgen.

Olieen en haar spritzes
Om jouw eigen haar tijdens het dragen van extensies  goed te verzorgen kun je het liefst natuurlijke olien en haar spritzes gebruiken.

Een goede haarolie verzorgt  niet alleen jouw haar maar zorgt er ook voor dat de extensies niet gaan vastklitten aan jouw haarstrengen. Daardoor blijft de vlecht en daarmee ook jouw eigen haar dus lekker soepel en heerlijk flexibel.

Een haarolie kun je het beste aanbrengen na het wassen als het haar nog vochtig is. Breng de haarolie dan vooral aan aan de wortel van de vlecht en masser dan me

going natural scalp conditioning spray

t je vingertoppen de hoofdhuid zodat de olie door de nepvlecht in jouw eigen haar trekt.

Als je de Scalp Conditioning Oil van de  Kroeshaar WebShop gebruikt, zal je merken dat je dat je droge hoofdhuid meteen vergaat en dat het hoofd fris en tintelend aanvoelt.

Haar Spritz
Haar spritzes zijn ook prima voor ingevlochten haar. Spritzes zijn veelal kruiden extracten die je kunt sprayen op haar en hoofdhuid zonder dat ze resten achter laten. Je kunt zo vaak spritzen als je wil maar vooral als de vlechten of hoofdhuid droog aanvoelen.

Tip: Heb je last van jeuk op de hoofdhuid? Voelt deze droog aan? Probeer dan de Scalp Conditioning Spray uit de webshop. Spray deze ‘s avonds in het haar, bindt dan de Magic Scarf om voor het slapen gaan. Als het goed is heb je dan de volgende dag geen last meer van jeuk.

Ook een schijfje komkommer brengt vaak verlichting maar de spray is makkelijker en any time te gebruiken.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *