fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Ik ben blank, heb kroeshaar en ben opzoek naar goed advies

Hallo, Ik ben Anne-Roos en ben 19 jaar. Ik ben blank en heb kroeshaar, overgehouden aan een betbetbetbet-overgrootvader die met een Afrikaanse zendeling trouwde. Mijn kroeshaar is gezond en kan er van alles mee. Ik heb ondertussen een goede kapster gevonden in Leeuwarden. Ik ben helaas de enige van de familie die gezond kroeshaar heeft.

Blond kroeshaar

Mijn zus heeft ook kroeshaar, maar het is echt heel erg dun. Omdat we vroeger nog Nederlandse producten gebruikten brak het steeds af en werd het niet lang. Omdat mijn zus ook nog heel dun haar had draagt ze nu al jaren een pruik, we zijn niet anders meer gewend. Het is nu heel erg uitgedund, maar ze heeft nog wel plukken haar. Ik vraag me af of er iets aan te doen is. Wat doen Afrikaanse vrouwen als ze zo’n ontzettend dun bosje haar hebben? Ik ben benieuwd naar het antwoord.

Groetjes, Anne-Roos

———————-

Hi Anne-Roos,

Going Natural clean start ComboGelukkig ben jij gezegend met gezond kroeshaar. Laten we hopen dat het ook goed komt met jouw zus. 

De reden waarom kroeshaar afbreekt is vaak omdat het haar droog is en daardoor extra breekbaar wordt. Verkeerde producten is veelal de oorzaak maar ook de verzorgings methoden die we hanteren zoals het haar droog kammen met fijne kam.

Jammer genoeg kan ik de conditie van jouw zus haar haar van deze afstand niet bepalen. Ik vraag me af hoe lang ze al een pruik draagt. Ook zeg je dat ze plukken haar heeft. Betekent dat dat de rest van het haar is afgebroken of dat er kale plekken zijn?

Er is namelijk een essentieel verschil tussen de twee. Haarbreek wordt vaak door onszelf veroorzaakt, kale plekken kunnen een diepere oorzaak hebben. Als het alleen om haarbreek gaat veroorzaakt door slechte verzorgingsmethoden kan ik het volgende aanraden.

Knip het haar op een lengte en begin met een Clean Start. Deze zal werkelijk alle opgehoopte resten en schadelijke stoffen uit haar en hoofdhuid extraheren en deze een verjongende boost geven. Daarnaast raad ik je aan een van de conditioners uit de webshop te kiezen. Lees de eigenschappen even goed door. Jouw zus weet het beste wat haar haar dagelijks kan gebruiken. Heeft ze liever een conditioning spray of een leave-in conditioner? Dat zijn de verschillen en hopelijk komt ze er mee uit.

Going Natural Kruiden Shampoo en Detox Conditioner zijn in ieder geval een stap in de juiste richting.

Ik hoop echt dat je zus met dit advies geholpen zal zijn. Het zou fijn zijn als je ons op de hoogte houdt.

Odi,
Mireille 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *