fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Carol Oron

Winaares Miss kroeshaar 2010 over de competitie, haar motivatie en nog veel meer!

Hoe voelt het om Miss Kroeshaar te zijn?

Het is écht fantastisch om Miss Kroeshaar te zijn. Toen ik het nieuws hoorde was ik zo ontzettend blij. Heb een gat in de lucht gesprongen! Alle inzet in die acht weken zijn bekroond door deze competitie te hebben gewonnen. Het voelt goed en het geeft mij de bevestiging dat ik met kroeshaar wel degelijk een mooie vrouw kan zijn.

Het is een spannende en leuke tijd die ik nu tegemoet ga. Het geeft mij een enorme drive om aan de buitenwereld te laten zien dat je met kroeshaar ook een diva kan zijn. Je hoeft het niet te verbergen. Laat zien wie je bent en wees er trots op. Dat is waar ik voor sta als Miss Kroeshaar 2010.

Waarom heb je in eerste instantie meegedaan?

Ik heb meegedaan omdat ik zelf mijn haar natuurlijk draag en trots ben op mijn kroeshaar. Daarnaast zie ik om me heen hoe bladen vol staan met vrouwen die hun haar relaxed hebben of een weave dragen, dat gezien wordt als het ideale plaatje. Door Miss kroeshaar had ik nu de kans om te laten zien dat kroeshaar gezien mag worden en het ook symbool kan staan voor schoonheid. Met kroeshaar kun je zoveel verschillende kapsels maken en dat mag gezien worden!

Had je gedacht dat je zou winnen?

Vanaf het begin dat ik mee deed was mijn gedachte: “het zou toch top zijn als ik de Miss kroeshaar 2010 zal worden”. De competitie heeft acht weken geduurd en elke week weer heb ik een zo goed mogelijk resultaat proberen neer te zetten.

Het is voor mij een enorme uitdaging geweest want ik had zeer goede concurrentie van de andere modellen. Maar ook iedere keer andere poses neer zetten met een flitsende kapsel, een passende outfit erbij verzinnen en niet te vergeten een goede foto. Elke keer dacht ik hoe kan ik nou nog beter worden om dit te gaan winnen. Mede door de positieve feedback en kritische opmerkingen van de juryleden zag ik mezelf elke week weer groeien en veranderen in een écht model. En dat heeft mij gemaakt tot de winnares van Miss Kroeshaar 2010.

Wat was de moeilijkste opdracht?

De moeilijkste opdracht vond ik de African Fashion week. Afrika is een prachtig werelddeel met verschillende landen en culturen. Van de Afrikaanse dans, muziek, en maskers, tot de kleurrijke kleding en sieraden. Dit maakte het lastig om een goede invulling te geven aan de opdracht. Op welke manier kan ik Afrika in mijn foto’s eruit laten springen dacht ik.

Inhoudelijk ben ik mij toen gaan verdiepen in de veelzijdige culturen van Afrika. Dit was erg boeiend om te doen.

Ik heb uiteindelijk voor de kleur rood in mijn kleding gekozen omdat zij symbool staat voor liefde, échtheid en natuurlijke schoonheid. De Afrikaanse vrouw komt bij mij over als een vrouw die lef heeft met een flinke dosis zelfvertrouwen. En daarom vind ik rood een ideale kleur om de kracht van de Afrikaanse vrouw te kunnen uitdragen.

Carol, Miss Kroeshaar 2010, MIss Black Hair

Welke de leukste?
Het leukste opdracht vond ik het thema “portfolio” omdat ik daarmee mezelf op verschillende manieren heb kunnen presenteren. Vooral met de nadruk op wie ik ben. Tijdens deze Miss kroeshaarverkiezing heb ik ontzettend veel geleerd en kunnen toepassen. Vooral het contact maken met de camera is een belangrijke les geweest in combinatie met de verschillende poses uitbeelden.
Maar de allerleukste opdracht is voor mij de laatste opdracht van Miss kroeshaar 2010. De bedoeling van deze opdracht was de haarproductenlijn van Jamaican Mango en Lime (JML) aan te prijzen. Het uitproberen van de verschillende producten was al een belevenis op zich. Mijn creativiteit was uiteraard weer onmisbaar bij deze opdracht. Het haar wilde ik zo origineel en opvallend mogelijk hebben want dat is waar het uiteindelijk om draait als Miss kroeshaar model. Voor het complete plaatje wilde ik mijn kleding en sieraden aansluiten op de kleuren JML haarproductenlijn namelijk geel en groen. Kenmerkend voor JML is het land Jamaica met de prachtige witte stranden en haar ingrediënten mango en lemon. Het was erg leuk om te doen en darnaast heb ik deze opdracht ook nog gewonnen!

Wat vond je nu echt de beste producten?
Als model heb ik tijdens de kroeshaarverkiezing verschillende producten kunnen uitproberen. Dat was echt leuk om te doen omdat ik erg benieuwd was naar wat voor een effect het om mijn haar zou hebben . In de eerste week mochten we de silky sheabutter en shampoo uitproberen dat was echt een heerlijk gevoel. Mijn kroeshaar leefde letterlijk helemaal op en voelde lekker zacht aan. Door de shampoo voelde mijn hoofdhuid echt als herboren aan. Dat kan ik echt iedereen aanraden. En dan hebben we het nog niet gehad over de geur van de shampoo. Het heeft een heerlijke pepermunt geur. Heel aangenaam en verfrissend.
De Sula NYC is ook een goed product voor je kroeshaar en zo zijn nog meer producten te vinden op de webshop van kroeshaar.com.

JML vind ik ook behoren in het rijtje van beste producten. Ik noem het de “ alles in 1 haarproductenlijn”. Ik ben een fan van producten met natuurlijke ingrediënten. Natuurlijker kan het gewoon niet met mango en lemon. JML heeft werkelijk overal aan gedacht. Het heeft onder andere een heerlijke zacht reinigende shampoo die de hoofdhuid masseert en een jeukende hoofdhuid voorkomt. Daarnaast is er een wax voor gezond en goed uitziende locks en twists, een leave-in conditioner die je locks en twists op een natuurlijke manier verzorgt en versterkt ook voorkomt het dat je haar breekt. Een pure cactus olie die goed is te gebruiken voor droog en beschadigd haar en tot slot een moisturizer voor een goede hydratie van het haar. JML haarproductenlijn maakt het nu zo makkelijk dat alle haarproducten binnen handbereik zijn. Nooit meer zoeken naar wat jouw haar nodig heeft. JML is het antwoord op probleemloos mooie locks of kroeshaar!

Carol, Miss Kroeshaar 2010, MIss Black Hair

Wie deed je haar voor je? En wie de foto’s?
Zelf vind ik het erg belangrijk om verassend voor de dag te komen. Verschillende kapsels zorgen ervoor dat je er steeds weer anders uitziet.
Marleen Oron is tijdens de Miss Kroeshaar verkiezing verantwoordelijk geweest voor de fantastische haarstijlen. Bij iedere opdracht is er goed nagedacht over welk kapsel we samen wilde hebben. We hebben veel inspiratie opgedaan door het neuzen in tijdschriften en bladen over haarkapsels. Maar veelal beroep gedaan op haar eigen fantasie en creativiteit. Het was erg leuk om het eindresultaat op de foto terug te zien. Een goede foto is een hele belangrijke factor in deze verkiezing geweest. Deze zijn gemaakt door mijn familie, Daphne (kennis), Ferry Pariury (een goede vriend), en Paul van der Blom.

Wie was je grootste concurrent denk je?
Tijdens de Miss Kroeshaar verkiezing heb ik vele concurrentie gehad omdat we ieder op zich goed waren. De ene model was goed in haar poses en weer een ander was origineel en heel sterk in styling of juist heel goed in verschillende punten tegelijk. Dat maakte de verkiezing best pittig maar wel uitdagend.
De grootste concurrent was voor mij toch wel Melanta omdat we écht aan elkaar gewaagd waren. Het is daardoor zo spannend geweest wie uiteindelijk de winnares zou worden.

Wat doe je in het dagelijks leven en wat zijn je ambities als model?
In het dagelijks leven ben ik erg druk met mijn studie; richting Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam en daarnaast werk ik als preventiemedewerker bij de GGD Rotterdam Rijnmond voor de cluster infectieziekte waarbij ik jongeren van 16 t/m 30 jaar bereik doormiddel van voorlichting. Verder werk ook bij Marketing en Sales bureau Aim te Rotterdam. Daar ben ik verantwoordelijk voor telefonische acquisitie, leads generen en binnen halen van nieuwe prospects.
Daarnaast wil ik als Kroeshaar model zwarte vrouwen bewuster maken van de natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid van het kroeshaar. De rol als Kroeshaar ambassadrice lijkt mij een mooie manier om mensen te bereiken. Tegen die mensen wil ik zeggen dat als je weet hoe je met kroeshaar om moet gaan en het haar de juiste verzorging geeft je heel veel plezier zult hebben. Je kan een diva zijn en dat van binnen naar buiten uitstralen.

De hoofdprijs is een spotje maken voor SME Omroep. (sme-omroep.nl).
Heb je daar al over nagedacht?
Het is voor mij belangrijk dat de kijker weet waarom ze vooral moeten kijken naar SME-omroep. Ik wil op een zo pakkend mogelijk manier, de zwarte gemeenschap/jongeren in Nederland benaderen. Die diversiteit in Nederland is er wel degelijk en via SME-omroep kan die doelgroep een gezicht krijgen.

Wil je nog wat kwijt aan de kroeshaar.com bezoeker?
Aan alle bezoekers van kroeshaar.com wil ik meegeven dat deze website ECHT UNIEK is omdat het je een hele positieve kijk geeft op kroeshaar. Het is inspirerend om te zien wat je met kroeshaar kunt doen. Of je nu locks of twists hebt, het maakt niet uit, voor elke haardracht is er voldoende informatie te vinden. De website geeft je toegang tot haarproducten die speciaal gemaakt zijn voor jou natuurlijk haar. Het zoeken naar een geschikt product voor je kroeshaar is zoveel makkelijker. En je kunt er terecht voor antwoorden op al je vragen die je hebt over kroeshaar.

Mooi zijn is uitkomen voor wie je bent en mede dankzij kroeshaar.com ben ik daar helemaal van overtuigd!


{loadposition google1}

Met dank aan Raul Nijhorst en Valerie Kross-Rodriguez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *