fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Jury Week 1

Jurylid: Raul Nijhorst

 

 

 

 

Jury: Raul Nijhorst

Model Marley 


1e foto: Probeer bij de foto van achteren ook eens andere lichtvallen uit. Nu verdwijnt de achterkant van je hoofd (waar vast en zeker ook mooie twist of andere haardracht zit) in een donker gat. Dat stukje is dus onderbelicht. De speld valt daardoor iets weg. Het kan helpen om je hoofd te draaien. 

2e foto: mooie rustige achtergrond, geen afleidende kleuren. Iets hoger standpunt zou ervoor kunnen zorgen dat we nog meer van je haar konden zien. Je haar oogt donker waardoor we niet de twists goed kunnen zien. Je blik is goed ‘door’ de camera heen, je pakt ons! 

3e foto: mooie nochalante blik, natuurlijke blik. De tekst bij de foto geeft weer wat je passie is, gitaarspelen. Leuk om dat te linken naar wie je bent! 

4e foto: een duidelijk voorbeeld van dat je niet altijd in de camera hoeft te kijken, dromerig en zwoel, precies hoe je je misschien voelt als je de verzorgingsproducten gebruikt hebt J. 

5e foto: fijn om je ook helemaal te zien. Door je korte haar lijkt je nek mooi lang, is ie natuurlijk ook. Op een foto komt dat ook altijd vrouwelijk over. Je houding is niet geforceerd. Misschien leuk om een been naar binnen te draaien, dat zorgt voor iets meer speelsheid in de foto.

Algemeen: goed gelet op de opdracht, de inhoud van de foto en het neerzetten van jezelf als persoon. Diverse blikken van het gezicht (een lach bijvoorbeeld nog erbij) zouden het nog meer completeren.

Model Consuela
1e foto: Duidelijk nagedacht over wat je wilt uitstralen met de foto! Locatie, kleur en looks zijn overdacht. Geinig dat het een beetje lijkt of we achter de schermen zijn; even voelen of de krul nog goed zit. Ook dat mag gezien, het geeft juist spontaniteit weer. In verband met de achtergrond heb je gekozen voor een liggende achtergrond maar als je een portretstand had genomen, was je nog meer middelpunt geweest. 

2e foto: Ook hier een mooi voorbeeld van dat contact met de camera niet altijd perse nodig is. Nu gaat de aandacht echt naar je mooie haar, zacht en weelderig. En zo poseer je ook, rustiek. Precies wat je wilde uitstralen. 

3e foto: Omdat je achtergrond nu mooi onscherp is (dat heet in de fotografie Depth of Field, DOF) ben jij nu echt het middelpunt. Je springende vlotte krulletjes komen met de lichte achtergrond mooi naar voren, het tekent goed af. Leuk gedaan!

4e foto: Klein beetje donker geworden. Probeer eens iets meer naar voren te zitten, dan drukt de bank minder in je vel. Vergeet niet dat je ook iets met je handen kan doen. Nu zit je rechterhand achter je bij de bank. Je had ook een krulletje kunnen pakken en zo schuin onderlangs in de camera kunnen kijken, een beetje meisjesachtig stout zeg maar. De onscherpe achtergrond bij de 4e foto was hier ook mooi geweest! Je rechte rug is prachtig, maakt een vrouwelijke houding!

5e foto: Mooi accent met het lintje. Dat had de foto ook goed nodig omdat het anders wat ‘ saai’ kon zijn. Goed gezien dus zo! 

De fotoshoot beschrijf je heel treffend. De eerste paar minuten zijn altijd eng. Het is nieuw om voor de camera te poseren, zelf je poses te bedenken en dan ook nog te zorgen dat je haar goed zit. 

Algemeen: leuke boeiende teksten bij de foto. Probeer eens wat diverse mimieken uit voor meerdere looks. Goed nagedacht over de natuurlijke omgeving.

Model Melanta

1e foto: Fijne blik in je ogen, beetje ondeugend lief meisjesachtig. Mooi ook om je lippen niet op elkaar te drukken maar losjes te laten liggen. 

2e foto: Je hebt een link gezocht met het product. De natuur! En dat is goed geslaagd. Je zit in de wat ‘wildere’ natuur en dat is mooi. De herbals lijken het uit te stralen J. Probeer dat ene kleurtje geel de volgende keer iets meer te laten verdwijnen, nu vraag het op de voorgrond best wel de aandacht omdat de kleur nergens anders terugkomt (het bloemetje voor in de foto). 

Je ziet heel goed de invlecht naar de schuine afro, goede belichting dus want het gaat om de haardracht die je wilt tonen. 

3e foto: Pfieuwww… dit is een mooie foto. Spontaan, mooi met het handje zo. De kijker wordt ingeleid in de foto, zo naar het middelpunt. 

4e foto: de witte bloemen geven de foto een zomers tintje. Steekt je haar ook goed bij af. Zorg dat je bandje van je jurkje wel gelijk zit met je bh-bandje. Tenzij het natuurlijk zo moet J. 

5e foto: Lief en spontaan. De witte bloemen zijn wat overbelicht maar aangezien het om jou draait is dat niet erg. Het licht schijnt door je haar. Dat kan het zacht maken, maar misschien ook wat dunner dan het is? 

Algemeen: fijne lachende foto’s die weergeven wat het product met je haar doet. De foto waarbij het gras weggeduwd wordt, springt er echt tussenuit!

Model Aggie 

1e foto: Je bent de enige die de producten daadwerkelijk showt. Dat is origineel en goed gedaan! Je foto’s ogen wat geel maar omdat ze dat allemaal zijn, is het net een serie. En dat moesten jullie ook inleveren. Als er 1 foto gelig was en de rest niet, dan was het een ander verhaal ;). De genietende houding is mooi gedaan, je krullen komen goed uit in dit licht. Leuk accent met het blaadje in je haar. Dat maakt je een geheel met de achtergrond. 

2e foto: Je lach geeft aan dat je blij bent me het product. En dat is vaak wat reclamefoto’s ook willen uitstralen. Een goede reclamefoto dus. De bovenkant is wel erg overbelicht. Op zich niet heel storend, maar fototechnisch wel afleidend. En het klopt dat we nog wat waterdruppels zien spartelen he? Leuk binnen het thema gebleven dus! 

3e foto: Prettige, stille blik. Heel fijn. Het stukje van je hand lijkt wat groot aanwezig in de hoek. Maar je ogen maken het goed, daar gaat de aandacht heen. Het licht valt mooi op je twists. Goed gedaan. 

4e foto: Omdat het om het kapsel gaat, was het nog mooier geweest als ook de bovenkant nog op de foto stond. Dan was het compleet. De schuine houding is origineel, lekker anders. Roostertje boven je hoofd volgende keer lekker ‘achter’ je hoofd doen. Klein dingetje maar in de fotografie wel belangrijk. 

5e foto: goede afsluitende foto! Een gelukzalige lach, een blik naar datgene wat jou toen blij maakte. Je straalt echt. Ook hier, zorg dat je hele kapsel erop staat, daar gaat het immers om. Klein detailtje nog: niet te rommelige achtegrond. Maar jij maakt het helemaal goed!

Algemeen: Fototechnisch wat geel maar in een serie mag dat op zich wel. Dan valt er ook niet 1 foto tussenuit door de gele kleur. Goed om de producten ook te laten zien, je was de enige die dat deed. Diverse houdingen en mimieken. 

Model Carol 

1e foto: je beschrijving past bij je blik op de foto! Je grijpt zo naar je borstkas van ‘is het echt waar dat het zo goed voelt?’. Je lach is ook echt, fijn en spontaan. Misschien is de foto een klein beetje te donker. De lichte plek rechts is wat overbelicht maar kan nog net. 

2e foto; het overbelichte past bij deze foto omdat het completer is. Het geeft een zwoele sfeer, een zomerse look. Het ingevlochten deel valt op deze foto meer op dan bij de eerste. Je haar staat er goed duidelijk zichtbaar op. Dat de zon en de wind met je haar speelden, is duidelijk. Probeer je hoofd iets rechter op je nek te zetten, daar krijg je een nog mooiere, lange en vrouwelijkere nek van. Dus rug recht, borst naar voren en hoofd op je nek. 

3e foto: Stoer en vrouwelijk straalt het zeker uit! Gelukt dus om dat juist neer te zetten. Miscshien is de foto een beetje donker maar die ruimte is ook heel moeilijk om goed neer te zetten. Als je een beetje meer naar binnen had gezet, op je teen dan was het nog eigenwijzer en gekker geweest. De arm maakt het mooi krachtig, precies wat je wilde. 

4e foto: Je hebt duidelijk nagedacht over de inhoud van de foto en de tekst die je erbij zette. Dat is een mooie kant van fotografie. Het kan dienen als illustratie zoals hier. Het heeft nu inhoud en dat is bijzonder. De bloem is wat te licht en vraagt daarom erg veel aandacht. De funky dot op je hoofd valt iets weg tegen de achtergrond omdat het ook donker is. En je ziet dat je niet altijd in de camera hoeft te kijken, het is mooi zo. 

5e foto: hele nieuwe pose. Nice bedacht hoor! De blauwe kleuren zijn inderdaad zomers. Zorg dat je oorbellen niet wegvallen achter je oorschelp, nu staat het wat slordig. Je ogen en de blik is lekker eigenwijs. Volgende keer de spiegeling van de lamp weg proberen te krijgen (de maker moet dan wat schuiner gaan staan) en dan is het goed. Je haar is trouwens niet goed zichtbaar op deze foto, het spreidt wel uit maar verder zien we niet de staat van je krul of afro. 

Algemeen: goed nagedacht over de settings van de foto en wat je wilde uitstralen. Dat is gelukt! Leuk geschreven bij de foto’s.

Model Xaviera

1e foto: deze foto is echt gemaakt om het haar. We zien hier goed hoe de dreads op je hoofd vallen en waarom het kapsel de naam The up and down heet. Klein detail; de voet van de fotograaf staat erop. Voor nu natuurlijk helemaal niet erg maar als het een professionele shoot zou zijn, dan hoort dat niet echt. 

2e foto: Leuk om ook de naam van het kapsel echt terug te zien in je haardracht. Mooie foto die weer anders is dan anders. Dat jij rechts in de foto staat, is weer eens wat anders. Leuk gedaan dus! De schelpvorm en het strand passen goed bij elkaar. Het licht valt ook goed op je glimmen de haar. 

3e foto: Het zand is iets te licht geworden maar je haar daarentegen komt juist goed naar voren. Het fotograferen op een strand is qua lichtcondities ook moeilijker omdat het vaak hard licht is. 

4e foto: Het kruislingse bovenop je hoofd is mooi hoor! Klein detail maar wel verrassend. De achtergrond is wel rustig door de terugkerende stenen, dat geeft structuur. 

5e foto: nice dreads! We kunnen op deze foto goed zien wat de producten met je haar doen. Het ziet er gezond uit, het licht valt mooi op je zwarte dreads. 

Misschien was een gezicht op de foto ook wel fijn geweest omdat we dan ook konden zien hoe je haar zit als ‘drager’. Nu zien we de technische kant van de haardracht heel goed maar hoe het jou als persoon staat, komt minder goed naar voren. Misschien een tipje voor de volgende keer.

Algemeen: Op de foto’s was het haar heel duidelijk waarneembaar. Het technische deel van je haardracht komt goed naar voren. Volgende keer is het voor de kijker ook leuk om te zien bij welk gezicht de haren horen. Face the camera en het komt helemaal goed!

Model Rachel 

1e foto: fijne zachte lichtval op je gezicht. Je kijkt prettig en rustig de camera in en je krulletjes en de kleur van je haar komen goed uit met dit licht. 

2e foto: weer een heel andere blik. Mooi en knap dat je dat ook kan laten zien! Misschien is de foto een beetje te donker. Je haar komt nu niet echt goed naar voren, de krulletjes zien we dus niet zo goed. Maar de houding met de arm is lekker nochalant. En dat mag!

3e foto: Leuk om je ook helemaal te zien. Dan zien we hoe je haardracht bij de rest van je lichaam past. Probeer te letten op kleine details; het rode ding links en de gele poot zouden wegzijn als je een stapje naar links had gedaan. Had je ook geen storende elementen op de foto gehad. Mooie vrouwelijke pose en goed om de benen te kruisen, dat geeft iets elegants. 

4e foto: Lekkere spontane foto, mooi van dichtbij ook. Dat is goed voor de diversiteit! Haar is iets te donker waardoor het fijne zachte glimmende krulletje niet echt opvalt. Maar je lach is mooi!

5e foto: Heerlijke blik zo naar boven, dromerig en in jezelf. Je rechterbeen is is ingedrukt, probeer de volgende keer je been (jaja, het kost wel kracht hoor) minder dicht te knijpen. Mooie kleuren zo met je kleding en de achtergrond. Daar is over nagedacht. Wel is je haar, datgene waar het juist ook om gaat, nu best ver afgesneden. Je mooie gezichtje staat er wel goed op, met je hele kapsel erbij was het compleet geweest! 

Algemeen: Diversiteit aan blikken en houdingen. Je hebt nagedacht over je lichaam en hoe je dat op de foto wilt plaatsen. Let wel op de donkere foto’s, die mogen wat lichter. 

Samenvattend is voor mij de echte winnaar deze week:

– Het is een close call… want ik vind dat ze het allemaal op hun eigen manier goed hebben gedaan. De meeste modellen hebben inhoudelijk nagedacht over hoe en wat ze willen neerzetten en dat was precies de opdracht. Als ik echt een winnaar moet kiezen, dan ga ik voor model Melanta, omdat die het meest spontaan overkomt in de foto’s. 

Tips voor alle modellen, gewoon handigheidjes en weetjes:

– Foto’s maken midden op de dag is vaak minder gunstig. Dan is het licht te hard. Probeer het licht van de ochtend of de namiddag te pakken, is ook wat zwoeler, wat zachter en daardoor komt je gezicht vaak nog mooier uit. 

– Probeer goed te bepalen wat je in de foto wilt. Als je een mooie egale muur hebt en een zeeeer klein stukje groen van een heg of een klein stukje rode bloem, dan kan dat toch afleiden. Juist omdat het een felle kleur is. Deel je foto dus in door gebruik te maken van jezelf als onderwerp met een mooie rustige of juiste drukke maar regelmatige achtergrond. 

– Een foto kan best wat overdrijving nodig hebben, wat voor jou als een grote lach voelt, kan overkomen als een normale lach. Make-up kan wat minder heftig ogen, terwijl het toch mooi dik gemaakt is. Een foto heeft dus vaak net ietsje meer nodig, dat geldt voor zowel blik als pose. 

– Let op kleine dingetjes, ophanghaakjes die uit je blouse kunnen komen, dubbelgevouwen randjes van je kleding, een uitstekende pluk, een stopcontact in de muur. Die kleine details zijn soms best bepalend in een foto. 

– Probeer armen en benen niet te veel te drukken (door zitten op een bank, handen die tegen je arm duwen, arm die tegen de zijkant van je lichaam duwt). Hierdoor worden ledematen forser en platter. 

– Geef in de paar foto’s die je ‘hebt’ en zo diverse mogelijke weergave van jezelf neer. Vergeet daarbij niet je haardracht want uiteindelijk gaat het daarom. Zorg dat dat de pakker van de foto is. 

– Vergeet niet dat je mimieken hebt die kunnen uitstralen wat jij bij het product voelt. Blij, gelukkig, stoer, vrouwelijk, krachtig. Dat kan je uitstralen met je gezicht of in je houding laten terugkomen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *