fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Is invlechten, zijn valse vlechten, schadelijk voor kroeshaar?

Hi, Ik ben Carmen en ik zou graag willen weten of vlechten (valse vlechten) schadelijk zijn voor kroeshaar. Kunt u me dan mailen en zeggen. Alvast bedankt. doei.

Ingevlochten kroeshaarHi Carmen,

Het is een vraag die vake hoor deze dagen want dan hoor je vlechten hebben mijn haar gebroken en soms hoor je vlechten laten je haar groeien. Het is dus verwarrend. Zelf heb ik jaren lang gevlochten. Ik beschouw mezelf dan ook een expert op dit gebied. Zie foto. Deze vlechten heb ik bijna mijn hele studententijd gedragen. 

Om duidelijk te zijn, vlechen, invlechten, valse vlechten, box braids of tegenwoordig boxer braids, zijn eigenlijk helemaal niet slecht voor kroeshaar of welk haartype dan ook. De problemen ontstaan wanneer:

  1. Het haar te strak wordt gevlochten. Als je niet kunt lachen zonder dat het pijn doet, dan is je haar te strak gevlochten. Hier kun je hele erge verhalen over horen. Van pus puistjes die ontstaan en kunnen ontsteken tot en met haaruitval. Dit is een grote no-no dus.
  2. Het haar te dun wordt gevochten: Hele fijne vlechtjes zijn een recept voor haarbreek. Zeker voor ingevlochten haar going natural scalp conditioning spraydat je langer dan een maand in het haar laat zitten. Vaak is het valse haar te zwaar voor het kleine beetje haar en komt de vlecht met haarwortel en al eruit. Dit is zeer gevaarlijk, want als de haarwortels eenmaal beschadigd of uit de porïen zijn, groet het haar niet meer en heb je een blijvende kale plek.
  3. De vlechten langer dan drie maanden in het haar blijven zitten: extensies mogen niet langer dan drie maanden in het haar blijven zitten, want het haar gaat dan lokken. Daardoor wordt het heel lastig om de extensies uit het haar te halen zonder jouw eigen haar te breken.
  4. Het haar wordt gevlochten meteen na het relaxen. Dit is de grootste fout die je kunt maken want het haar breekt gegarandeerd. Gerelaxt haar, is bewerkt haar waarbij 1/3 deel van de haarlaag is verwijderd. Het is dus beschadigd haar. Niet sterk genoeg om extensies te dragen. Om valse vlechten te dragen moet je een minimale uitgroei hebben van 1,5 cm.
  5. Je het valse haar in jouw eigen haar doet zonder het valse haar af te spoelen en jou eigen haar goed voor te bereiden: Spoel de extensies altijd met baking soda om de buitenste chemische en vervuilde laag er af te wassen. Het haar komt uit een chemische fabriek. Net als hoe je nieuw gekocht gerei moet wassen voor gebruik hoor je vals haar ook te wassen voordat je het in je eigen haar doet. Het gaat tenslotte minimaal een maand op je hoofd blijven. Zorg ervoor dat jouw eigen haar ook lekker schoon is gewassen en smeer het goed in met de Silky Shea zodat jouw eigen haar een beschermlaag heeft voor het invlechten.  
  6. Je jouw eigen haar niet verzorgd. Wat ik zie is dat sommige vrouwen het valse haar beter verzorgen dan hun eigen haar. Allerlei producten worden gekocht om het valse haar te laten glansen alsof het eigen haar er totaal niet toe doet. Dat is de omgekeerde wereld. Valse vlechten zijn er om het eigen haar rust te gunnen en te laten groeien. Het is dus zaak dat je jouw eigen haar goed verzorgt. Dat doe je door jouw wekelijks te wassen met een goede shampoo zoals de Going Natural Kruiden Shampoo die geen resten achterlaat en de Scalp Conditioning Spray om het haar te verzorgen en de hoofdhuid gezond te houden.  

Vlecht dus gerust jouw haar als je dat wil, maar houd rekening met het bovenstaande wat eigenlijk niet meer is dan “common sense.”

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *