fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Gezondheidszorg en Hitler?

Dat je het niet eens bent met President Obama of welke andere politicus dan ook, is uiteraard mogelijk. Om duizend en een verschillende redenen kun je het niet eens zijn met een politicus. Het hoeft niet eens te zijn om hetgeen waar hij of zij inhoudelijk voorstaat. Wat echter storend vervelend is is als je dan toch probeert deel te nemen aan een politieke discussie over beleid terwijl je zelf niet echt kunt denken en niet weet waarom je doet wat je doet.

Dat je het niet eens bent met President Obama of welke andere politicus dan ook, is uiteraard mogelijk. Om duizend en een verschillende redenen kun je het niet eens zijn met een politicus. Het hoeft niet eens te zijn om hetgeen waar hij of zij inhoudelijk voorstaat. Wat echter storend vervelend is is als je dan toch probeert deel te nemen aan een politieke discussie over beleid terwijl je zelf niet echt kunt denken en niet weet waarom je doet wat je doet.

Er is namelijk een zekere mate van intellect vereist om discussie te voeren. Zelfs als het pak van de politicus in kwestie je een doorn in het oog zou zijn of dat je zijn of haar neus lelijk zou vinden, moet je je kunnen richten op het inhoudelijke zonder persoonlijk te worden. 

Niet het geval bij deze mevrouw die graag deelneemt aan een debat over de gezondheidszorg terwijl ze niet weet waar ze over praat. Met een foto van Obama die is opgemaakt met een Hitler snor vraagt ze doodleuk aan een Joodse homosexuele politicus, waarom hij achter het gezondheidszorgplan van president Obama staat. Helaas voor haar had ze de verkeerde voor zich.

Barney Frank is van boven gemiddeld intelect maar wist nog net op haar nivo te dalen om haar van repliek te dienen. Eerst beantwoordt hij haar vraag met een verwijzing naar zijn etnische achtergond als Jood en een wedervraag: op welke planeet leef je grotendeels?

Met een foto van de president in de hand, die opgemaakt is als Hitler, verglijk je het plan om de gondheidszorg uit te breiden met de Nazi’s. Het is de tol die we betalen voor vrije meningsuiting (1st Amendment) dat deze verachtelijk gemene nonsens mogelijk is.

Als ze dan toch aandringt om haar vraag te beantwoorden zegt hij: mevrouw om te proberen om een conversatie te hebben met jou is als een conversatie proberen te houden met een eettafel en dat ben ik niet van plan.

Bareny Frank is my man. Met sommige mensen valt er helaas niet te discussieren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *