fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Wie zet er nu banaan in z’n haar?

Tegenwoordig gebruik ik zelfgemaakte huismiddeltjes voor mijn haar. Ik experimenteer met allerlei recepten die ik in boeken, tijdschriften en op internet lees. Toen ik dit recept tegenkwam moest ik denken aan mijn eerste en laatste cosmetische ervaring met banaan. Het recept staat in het boek Curly Girl en luidt als volgt:

 

BanaanTegenwoordig gebruik ik zelfgemaakte producten voor mijn haar. Ik experimenteer met allerlei recepten die ik in boeken, tijdschriften en op internet tegenkom. Toen ik dit recept zag moest ik denken aan mijn eerste en laatste cosmetische ervaring met banaan. Het recept staat in het boek Curly Girl en luidt als volgt:

3 hele rijpe bananen, 1 theeelepel amandel olie en een 1/2 kopje wortelsap.

Mix alle ingredienten in een blender, voeg het toe aan schoon nat haar, zorg dat de smurrie goed in het haar zit, laat de mix een half uur zitten en spoel daarna je haar goed uit met warm water.

In de Viva had ik ook ooit zo een soort recept gelezen. Eigenlijk had ik het niet zo goed gelezen, wat ik wel had onthouden was dat banaan goed was voor je haar. Banaan heeft nl. veel proteinen en proteinen zijn goed voor het haar. Het was in de tijd dat ik nog relaxte en het leek me lekker makkelijk om eens voor de verandering te proberen.

Ondanks het feit dat ik dol ben op fruit heb ik nooit bananen in huis. Die Nederlandse import- bananen vind ik niet zo lekker. Speciaal voor de export worden ze groen geoogst en in het slotsetic.com land van aankomst, onder speciale omstandigheden in een loods bewaard, zodat ze binnen een paar dagen geel worden. Als verwende fruitliefhebber proef ik dat, daarom vind ik ze niet lekker en koop ik ze nooit.

Voor dit avontuur ben ik dus wel naar de Albert Cuyp markt getogen om bananen te halen. Nadat ik mijn haar had gewassen, toen gebruikte ik nog shampoo, heb ik de fijngestampte banaan royaal in mijn haar gesmeerd. In eerste instantie voelde dit heerlijk aan. Mijn hoofdhuid trok samen, het was alsof mijn hoofdhuid op een natuurlijke manier werd gemasseerd. Vergelijkbaar met wanneer je een masker op doet. Toen de banaan lang genoeg in mijn haar had gezeten dacht ik het even te gaan uitspoelen. Ai dat werd een ramp, ik kreeg de banaan met geen mogelijkheid uit mijn haar. De smurrie en vooral de zaden plakten als neten tegen mijn haarstrengen aan. Na drie keer wassen was het er nog steeds niet uit. Tot overmaat van ramp belde ik mijn goede vriendin, die toen in Eindhoven woonde, voor advies. Haar commentaar was “Wie zet er nu banaan in z’n haar?”. Dat hielp ook niet echt. Ik begon eerder te twijfelen aan mezelf of ik inderdaad wel zo goed wijs was. Er zat niks anders op dan opnieuw proberen het spul uit te spoelen. Uiteindelijk, na nog ettelijke malen mijn haar te hebben uitgespoeld, net toen ik dacht ik ga me gewoon kaal laten scheren, waren mijn haren banaan-vrij.

Misschien kwam het omdat ik alleen banaan had gebruikt zonder olie of iets anders toe te voegen, of omdat ik geen blender had gebruikt en de smurrie niet fijn genoeg was. Ik weet niet wat precies de oorzaak was, maar voorlopig is dit een van de recepten die ik niet zo gauw meer zal uitproberen.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair products full packagel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *