fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar in de Lente

De lente lijkt niet helemaal door te komen dit jaar. Een paar mooie dagen, dan weer regen, maar dat mag de pret niet drukken. In een tijdsbestek van een week heb ik meer dan 100 geweldige foto’s geschoten van o zo mooie kroeshaarkapsels.


Nog geen week geleden mocht ik de bruidskapsels van Khamit Kinks vastleggen, deelnemen aan een forum van kroeshaar pioneers en kon ik de heerlijke bazaar van het Dance Africa Festival van BAM (Brooklyn Academy of Music) 

bezoeken.

Bruids seizoen
Om dit bruidsseizoen in te luiden hebben de drie entrepenerus Anu , Casandra en Sherrie de handen in een geslagen. Khamit Kinks salon verzorgde de kapsels, Casandra de bruidsjurken en Sheri de accesoires. Als fotograaf mocht ik het resultaat vastleggen en ik denk niet dat ik ooit enthousiast ben geweest over een foto-shoot. Op kroeshaar.com zijn enkele te zien, maar er zijn veel meer in “The Gallery” van http://going-natural.com.

Heads Up Hairitage
Heads Up Hairitage, een Black Hair Celebration was twee weken geleden georganiseerd Anu en Moi, geinspireerd door het verhaal van Melba Tolliver. Melba was de eerste vrouwelijke Afrikaans-Amerikaanse nieuwsanker van het TV station ABC. In de jaren 70 was zij een van de eersten die “Breaking News” verzorgde totdat ze dag besloot een afro te dragen.

Ondanks herhaalde verzoeken van haar baas om haar haar weer te dragen zoals het eerst was, gerelaxt, hield ze voet bij stuk. Het is geen politiek satement zei ze, ik vind mijn haar mooi zoals het is en ik zie niet in waarom ik mijn kapsel moet veranderen. Na veel halen en trekken werd ze op non-actief gesteld, maar toen de New York Times krant er lucht van kreeg, moest ze direct weer in de lucht om een raciaal schandaal te voorkomen.

Nu bijna 40 jaar later was het tijd voor een terugblik. Dit resulteerde in een hereniging van pioneers uit de kroeshaar industrie, intellectuelen en artiesten. Het was een waar feest. Ik vond het een hele eer dat ik was uitgenodigd voor het panel waar onder andere Michaella Angela Davis in zat, oud stillste van Oprah die ook wel eens op CNN te zien is als commentator. Maar ook professor    Farah Jasmine Griffin die nagenoeg alles weet van onze kroeshaar geschiedenis evenals Ademola die de eerste kroeshaar salon in Amerika heeft geopend, maakten dat ik me geweldig gezelschap bevond. 

Het werd een magische avond. Samen met de overvolle zaal hebben we geproken, geluisterd, meegeleefd, gelachen en gedronken. De ultime manier om kroeshaar in welke vorm dan ook eer aan te doen.

BAM Festival
Dit festival wordt elk jaar gehouden door de Brooklyn Academy of Music in het Memorial Day Weekend. Behalve spectculaire dans shows is er ook een driedaagse bazaar waar van alles te koop is. Van schilderijen tot en met oorbellen. Hier zie je werkelijk de mooiste kapsels rondlopen. Deze bazaar heeft mij geinspireerd tot de tentoonstelling Slecht haar op z’n best die vorig jaar zo een success was in Manhattan.

Dat ik niet de enige ben die onder de indruk is van de mooie kapsels werd bevestigd door Franklin Esajas van SME Omroep. Hij was er dit jaar bij en heeft enthousiast lopen filmen. Houd SME TV in de gaten voor een live verslag. De foto’s staan vanaf volgende week op going-natural.com.

Over kroeshaar.com
Je ziet er misschien niet al te veel van nu maar de site is behoorlijk in ontwikkeling. We zijn bezig het allemaal gebruiksvriendelijker te maken zodat iedereen makkelijker kan participeren. Of het nu gaat om discussie, foto’s uploaden of vragen stellen. Blijf kijken. Uiteraard sta ik open voor suggesties.

Odi,
Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *